Met Hillywood Headlines, het online magazine van PRezz videoproductiehuis, bieden we je graag inspiratie en tips voor het doeltreffend inzetten van video(marketing).

PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16, 3941BZ Doorn - 0343517377 - info@prezz.org

Weten we je te animeren?

Animatievideo, wanneer wel en wanneer niet.

Herken je dit? Met afdeling communicatie heb je een vergadering over een nieuwe video die jullie bedrijf graag wil laten maken. Collega X vindt animaties helemaal geweldig, maar collega Y heeft juist een duidelijke voorkeur voor een live action film.

Wanneer kies je voor animatievideo? 


En wanneer beter niet? Soms werkt een combinatie van beiden.

Voorbeeld: in deze recent gemaakte films leggen we uit hoe een binnenvaartschip kan worden omgeturnd tot een schoner schip. 

Wanneer werkt animatie WEL?


1. Als iets niet zichtbaar is. 
De bovenstaande video van het EICB te Rotterdam is een goed voorbeeld. De (onderdelen van) een motor in een schip zijn moeilijk vast te leggen en ook het chemische proces is niet zichtbaar.

2. Als iets complex is.
Denk aan een ingewikkeld proces of veel informatie, getallen en statistieken die je in een animatie makkelijker visueel kunt maken. Met als voorbeeld de animatie die we maakten over de kracht van videomarketing.

3. Als iets (nog) niet bestaat.
Bijvoorbeeld een gebouw dat er nog niet staat. Mooi voorbeeld is de video van de Markthal in Rotterdam, nog ver voor de bouw ervan startte.

4. Als iets heel serieus een grappig tintje mag hebben.
We maakten o.a. korte whiteboard animaties voor thuisleermodules om nieuwe wetgeving uit te leggen. Elke hoofdstuk kreeg een toepasselijke animatievideo.


5. Als je niet afhankelijk wilt zijn van acteurs, locatie en het weer.
Makkelijker: in animatie schijnt altijd de zon - als je wilt. En de 'acteurs' hebben nog steeds hetzelfde kapsel wanneer je een jaar later je animatie aangepast wilt hebben.
 

Wanneer werkt animatie NIET?


1. Als je de kijker écht wilt raken.
Wil je op emotie inspelen, dan is real live action film (ofwel: beelden met een camera opgenomen) authentiek, persoonlijk, geloofwaardig en van nu. Wat ons betreft de belangrijkste reden om niet te kiezen voor animatie. Tenzij je je animatie door Disney of Pixar laat maken.

2. Als je een niet al te groot budget hebt.
Het maken van een animatie is bewerkelijk. Er zitten dus veel arbeidsuren in een animatie.

3. Als je weinig tijd hebt.
Geloof het of niet, maar real live action film is sneller gefilmd en gemonteerd dan een animatie gemaakt.

En kom je er met je collega niet uit? Misschien is een combinatie van real live film, waarin een gedeelte animatie gemonteerd is, de oplossing. 
Wat voor soorten animaties zijn er dan? Check onze site.

Alle acteurs, dank!

Voor een film over mantelzorg hebben we veel vrijwilligers bereid gevonden een rol te spelen. En wat doen ze het goed! Als dank trakteren we ze op een filmavond in onze bios, incl. hapje en drankje.
Op het programma staat 'Paradise Suite' met explicateur. In het voorprogramma natuurlijk de film 'In voor mantelzorg'. 
Ook het voorprogramma zien?

Een gouden
duo

Chelsea Bosters – oprichter van Marketingmed.nl en eindbaas Online Bazen – vroeg zich af wie zich hét videokanaal anno 2016 mocht noemen, YT of FB?
Chelsea ging op onderzoek tijdens het Facebook Marketing Congres. In zijn artikel voorzichtige cijfers en een conclusie: het is een gouden duo. Lees het artikel.

Je beste
call-to-action

Heb je plannen om in de nabije toekomst een bedrijfsvideo te laten maken? Kom dan bij ons inspiratie opdoen. Tijdens de inspiratiesessies kijken we samen naar video’s aan de hand van een thema. Thema dit keer: 'Je beste call-to-action'. Locatie: onze bios. Tijdstip: vrijdag 1 juli 15.30u.
Aanmelden.

Jij filmt, wij monteren

Regelmatig ontvangen we van (vaste) opdrachtgevers het verzoek om videobeelden die zij zelf hebben gemaakt te monteren tot een boeiende compilatie met een helder verhaal. Het is altijd leuk en spannend wat voor beelden we ontvangen en hoe we daar een boeiend concept van kunnen maken. Met plezier. De resultaten zien?

Buitenbios

op paleis

Waar kun je op een zwoele zomeravond aangenamer film kijken dan in de tuin van paleis Soestdijk aan de rand van de paleisvijver? Op 18, 19 en 20 augustus worden er in de buitenbios op Europa’s grootste Airscreens, drie zeer interessante films getoond.
Je kunt de avond ook aankleden met een diner vooraf. Meer info.

Save the date
voor bubbels

Champagne. Cremant. Cava. Prosecco. Sekt. Franciacorta. 
Bubbels en filmpremières passen goed bij elkaar. Daarom hosten we na de zomer de proeverij met mousserende wijnen van wijnexpert Pauline Pels. Proeven én kijken. In onze bios zie je video's over deze wijnen. Vrijdag 14 oktober,
20 uur bij PRezz, Doorn. 
Reserveer alvast je plek.

PRezz?

We maken films én animaties vanuit een marketing- en communicatie visie. Wie is je doelgroep, wat is je kernboodschap en wat wil je met de film bereiken? En, ook niet onbelangrijk: wat is je budget? Samen komen we tot een creatief concept voor een film die boeit. Met de juiste call-to-action. Kijk hier hoe we te werk gaan om jouw verhaal in een doeltreffende video om te zetten.

Je kunt rekenen op een groot netwerk van cameramensen, animatiemakers, regisseurs, scenaristen, acteurs, voice-overs, stylisten en editors binnen en buiten Nederland, waarmee we altijd het juiste team voor jouw film samenstellen. Over het projectmanagement, regie en productie hoef je je geen zorgen te maken, dat is bij ons in goede handen. Ook met de optimale lancering en promotie van je video, zodra je film klaar is, helpen we je graag.
 

Achter de coulissen

Ja, natuurlijk kun je ons vinden op social media. We geven tips en inspiratie voor jouw beste video en videomarketing op Twitter. En like onze Facebook pagina voor een kijkje achter de schermen. 
 

PRezz op het podium

PRezz geeft verschillende lezingen, trainingen en workshops. Bijvoorbeeld: 
  • Video, de meest gestelde vragen: Waarom? Hoe? En watkosttut?
  • Hoera, een video! En nu?
  • Een origineel video concept voor jouw bedrijf
  • Video(marketing) trends en kansen
  • Ha, de camera komt! Beter pres(en)teren voor de camera
  • The Battle
  • Filmavond in onze bios
Interesse? Kijk voor de volledige lijst op de workshoppagina of mail ons.
Forward
Share
Tweet
Share
PRezz videoproductiehuis - Velperengh 16 - 3941 BZ Doorn - 0343-517377 - www.prezz.org
 

Copyright © PRezz videoproductiehuis