De wereld in 2020
Lidewij Edelkoort vertelt: "Ons denken zal in 2020 totaal zijn veranderd. We zijn ons ervan bewust dat het anders moet, dat we andere, creatievere oplossingen moeten bedenken voor de problemen waar we nu tegenaan lopen. Creativiteit wordt vaak gezien als een artistieke prestatie, terwijl ik denk dat we in Nederland creativiteit meer moeten zien als het algemeen gebruikmaken van de middelen die je hebt als mens. Voor een klein land als Nederland, dat zich staande wil houden is een zich steeds meer ontwikkelde wereld, is het essentieel om het creatieve ondernemen én het creatieve zijn met de paplepel in te geven. Creativiteit leidt tot minder angst, je bent niet bang om je in een onbekende situatie te begeven, je bent ook minder bang voor een crisis, je weet dat het mogelijk is je eruit te ontwerpen, te improviseren. Dit leidt tot een flexibilisering van de maatschappij, meer ontspannen en minder star." Lees meer over wat Lidewij Edelkoort zegt over 2020 door op de afbeelding hiernaast te klikken. 
Nederland voorsprong
Nederland heeft een voorsprong op de rest van de wereld in conceptdenken. Nu Azië het linker hersenwerk goedkoper kan, moeten we ons hiermee profileren. Lees meer door op de afbeelding hieronder te klikken.
Breintip
Woordspelletjes zoals kruiswoordpuzzels zijn een goede manier om je hersenen te trainen. Doe voor optimale braintraining geen puzzels die te makkelijk zijn, maar verleg je grenzen door steeds moeilijkere puzzels te doen.  
Interview Jan Jansen
Jan Jansen is één van de bekendste Nederlandse schoenontwerpers. Zijn schoenen staan bekend om de vorm, lijnvoering, materiaalgebruik en afwerking. Klik op de afbeelding hieronder om het interview te lezen. 
Concept tips van Jan Jansen
Jan Jansen geeft in het filmpje hiernaast een aantal tips over het overbrengen van een goed concept op anderen. Bij het bedenken van een concept zegt hij geen doelgroep te hebben en volgt hij vooral zijn eigen intuïtie. "Hetgene wat jij voelt is uniek waardoor unieke producten ontstaan." Klik op de afbeelding hiernaast om het interview met Jan Jansen te zien.