Ingrediënten van een goed concept 
Hoe val je op tussen de overload aan producten waar mensen vandaag de dag uit kunnen kiezen? Het antwoord is: een betekenisvol concept waarmee je je kunt onderscheiden van anderen. Een gouden formule voor een goed concept is er echter niet. Bedenk een originele naam die duidelijk weergeeft waar je voor staat en gemakkelijk te onthouden is. Zorg ook dat je authentiek blijft en dat het klopt met je oorsprong. Probeer uit te zoeken waar behoefte aan is bij je doelgroep. Mensen voelen wanneer je iets met liefde doet. Een goed concept heeft een ziel en raakt mensen. Trek je concept door naar alle middelen die bij je verhaal passen, zodat het je boodschap op alle fronten versterkt. Zorg voor ludieke en hartveroverende communicatiemiddelen. Een goed concept is een beetje uit het ritme, daardoor apart, oprecht, verrassend, geinig en wekt enthousiasme op. De Innocent smoothies zijn een mooi voorbeeld. Lees meer over de ingrediënten van een goed concept door op de foto van de grasbus hiernaast te klikken.
Tips Rob Wagemans
Bekijk de tips van Rob Wagemans, de oprichter van Concrete (Architectural Associates). Voor het ontwerp bureau is een goed concept dé fundering van een ontwerp, de essentie van elk project (klik voor filmpje op zijn foto).
Breinweetje
Albert Einstein had sterke zenuwverbindingen tussen zijn linker- en rechterhersenhelft. De verbinding tussen beide hersenhelften kun je bevorderen door tegelijkertijd te zingen en te bewegen. Gooi lichaam, armen en benen los.
Artikel Rob Wagemans
Ontwerpen is als het kijken naar een vrouw, zegt Rob Wagemans. Je valt op die eigenschappen waarin zij uniek is. Hij gelooft in sprookjes en wil taboes doorbreken. Lees meer over zijn onconventionele aanpak op het blog (klik foto).
Conceptdenken 3.0
Een nieuw concept bedenken is best ingewikkeld, maar in crisistijd één van de buitenkansen om je bedrijf te laten groeien of vernieuwing aan te brengen in je producten. Monique Juffermans (Dutchlabel) geeft tijdens de Dutch Design Week een lezing op vrijdag 25 oktober om 12.00 uur bij Piet Hein Eek in Eindhoven. Voor aanmelding: info@dutchlabel.nl