De waarde van een goed concept
Vaak wordt er geen aandacht besteed aan het bedenken van een goed concept vanwege de onbekendheid met concepten en vormgevers die hier geen ervaring mee hebben. Deze redenen zijn niet geheel onterecht, want het vergt extra tijd, expertise en inspanning om een goed concept te kunnen bedenken. De angst voor het onbekende is eveneens een veelgenoemde reden om af te haken. De angst bestaat uit de gedacht dat het vooral duur is en weinig concreets oplevert. Het tegendeel is echter waar. Een succesvol concept heeft een hoge economische waarde, omdat het communicatie effectiever maakt en meer resultaat oplevert voor een bedrijf. Ga op zoek naar je eigen onderscheidend vermogen, naar wat er leeft in de maatschappij en haak daar op in. Probeer te onderzoeken waar mensen behoefte aan hebben. Maak van je bedrijf een waardevol concept. Lees meer over waarom goede concepten bedrijven succesvoller maken op ons blog door op de afbeelding hiernaast te klikken.
Theorie Edward de Bono
Ons huidige denkproces gaat van A naar B via de bekende wegen. Lateraal denken laat je tot geheel nieuwe inzichten en oplossingen komen. Lees meer over Edward de Bono door op de afbeelding te klikken.
Start conceptuele tijdperk
We zijn volgens Daniel Pink opgegroeid van een agrarisch tijdperk, naar een industrieel tijdperk en informatietijdperk en vanaf de jaren negentig naar een conceptueel tijdperk. Lees meer door op de foto te klikken.
Breintip
Met driedimensionaal kijken kun je een object van verschillende kanten bekijken zonder uit je stoel te komen. Dit betekent ook dat je oplossingen ziet voor problemen die anderen niet kunnen bedenken of begrijpen.
Maak van je bedrijf een onderscheidend concept
Bijna elke bedrijf loopt aan tegen de volgende vragen: Hoe kan ik groeien in deze moeilijk crisistijd? Hoe krijg ik meer klanten? Hoe stijg ik uit boven het maaiveld? Hoe zorg ik ervoor dat consumenten mij kiezen? De oplossing is: Denk anders, doe anders. Bekijk ons filmpje door op de afbeelding te klikken of kijk op ons platform over conceptdenken: www.eggofcolumbus.net