Graag nodigen we je uit voor de lezing 'Het ei van Columbus' tijdens de Dutch Design Week 

Elk bedrijf loopt tegen de volgende vragen aan:

Hoe kan ik groeien in tijden van crisis?
Hoe krijg ik meer klanten?
Hoe stijg ik uit boven het maaiveld?
Hoe zorg ik ervoor dat klanten mij kiezen?
De oplossing is: denk anders, doe anders.
Maak van je bedrijf een onderscheidend concept.

Het is best ingewikkeld om een concept te bedenken. Daarom heeft Monique Juffermans van conceptbureau Dutchlabel uit Amsterdam een boek geschreven over de beste methode voor een goed concept. Een
goed concept doet iets met het brein. Je boodschap wordt sneller begrepen en eerder geloofd, blijft langer hangen en zorgt ervoor dat je meer fans en volgers krijgt. Een strategisch concept genereert minimaal 10% meer omzet in zes maanden tijd. 

Ons brein gaat de komende jaren veranderen. En dat is nodig ook, gezien de moeilijke economische ontwikkelingen die onze bedrijven tergen. We hebben een andere manier van denken nodig om ideeën te genereren die van toegevoegde waarde zijn. Denk daarbij aan de Smart Highways die energie genereren waarmee lantaarnpalen worden verlicht of sportscholen waarbij de vrijgekomen energie van sporters wordt geschonken aan een goed doel.

Conceptdenken doe je met je linker- en rechterhersenhelft tegelijk. Deze moeten in evenwicht zijn om bijzondere ideeën te kunnen bedenken die betekenisvol zijn. 
De lezing neemt je mee op reis door het brein en start met ‘Why’. Aan bod komen het conceptuele tijdperk, conceptdenken 1.0, 2.0, 3.0  en alle ingrediënten voor een goed concept. 

Monique Juffermans, directeur van conceptbureau Dutchlabel, is marketing- en communicatieprofessional en auteur van het boek: 'Het Ei van Columbus'. Het boek geeft prijs hoe je anders kunt gaan denken en komt met een praktisch toepasbaar business model hoe je van je bedrijf een waardevol concept kunt maken. 
Er zijn vijftien conceptdenkers geïnterviewd over hun werkwijze, waaronder: Daan Roosegaarde, Piet Hein Eek, Frank Tjepkema, Erik Kessels, Lidewij Edelkoort, Edward de Bono, Jan Jansen, Goos Geursen, Erwin Olaf en Rob Wagemans. Het boek komt via co-creatie tot stand. Je kunt je aanmelden als co-auteur. De bevindingen over conceptdenken en hoe je tot een goed concept komt worden met elkaar gedeeld op een interactief platform en opgenomen in het boek met naam en toenaam. ‘Het ei van Columbus’ wordt over ongeveer zes maanden gedrukt in de vorm van een ei. Als je het boek uit hebt, kun je de front en backcover aan elkaar klitten en heb je een ei sculptuur om op tafel te zetten. Meer weten over de methode en het platform? Kijk op: www.eggofcolumbus.net

Datum en locatie
Vrijdag 25 oktober 2013
 
12.00 uur: Start lezing 'Het ei van Columbus'
Locatie: Piet Hein Eek
Oude bedrijfskantine Philips, Strijp R
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven


Meld je aan via info@dutchlabel.nl onder vermelding van deelname lezing DDW
 
Graag tot dan en neem je rechter hersenhelft mee!