Wees succesvol, trek je DNA door
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven financieel fors beter presteren als ze hun ‘Why’ en ‘DNA’ als uitgangspunt nemen en doortvoeren in alle geledingen van hun bedrijf. Je hoeft dus geen Unilever of Coca Cola te heten om voordeel te doen met je merk. Als je organisatieconcept net als bij het bedrijf Avis luidt: "We are second, so we try harder", dan is het belangrijk dat je ook de mensen aanneemt en met partners werkt die bereid zijn een stap extra te doen. Jim Collins (auteur van: Good to Great, Built to Last en Great by Choice) onderzocht jarenlang welke bedrijven op lange termijn de beste prestaties leverden. Wat bleek? De beste bedrijven hielden constant de volgende vragen voor: 1. Wat is de ‘Why’ van je bedrijf; dus waar ligt je passie? 2. Waar kun je de beste van de wereld in zijn? en 3. Waar kun je je geld mee verdienen? Laat je bedrijf groeien door je te richten op deze vragen en je te focussen op je ‘Why’, de ziel van je bedrijf en je ‘DNA’. Laat ons weten wat volgens jou voorbeelden zijn van goede communicatie-, marketing en organisatie concepten en klik op de foto. 
Why tips 
De 'Why' is de passie of de reden waarom men is begonnen. Naast het inspelen op de wensen/behoeften van de klant is het belangrijk dat je waarde toevoegt. Ook moet je 'Why' verbonden zijn met een trend. Nike speelt bijv. in op een gezondere levensstijl. Meer 'Why' tips klik op de foto.
Breintest
Conceptdenken doe je met je linker- en rechter hersenhelft tegelijk. Of je linker- of rechter hersenhelft de overhand heeft, bepaalt voor een deel hoe je denkt. Doe de test (klik op afbeelding) en ontdek welk deel van je brein meer de baas is of dat beide helften in evenwicht zijn.
Het egel concept
Auteur Jim Collins heeft onderzocht dat bedrijven succesvol zijn als ze continue bezig zijn met de hier bovengenoemde drie essentiële vragen, ook wel het ‘hedgehog concept’ (het egel concept). Klik op de egel voor een haarfijne uitleg van het ‘hedgehog concept’ door Jim Collins.
Conceptdenken 3.0
Een nieuw concept bedenken is best ingewikkeld, maar in crisistijd één van de buitenkansen om je bedrijf te laten groeien of vernieuwing aan te brengen in je producten. Monique Juffermans (Dutchlabel) geeft op donderdag 27 februari 2014 om 19.00 uur een lezing over conceptdenken 3.0 bij Sociëteit De Witte in Den Haag. Voor aanmelding: info@dutchlabel.nl