Start platform conceptdenken
Dutchlabel is gestart met een platform over conceptdenken. Dit platform is een innovatieve manier om alle facetten van de beste methode om tot een goed concept te komen met elkaar te delen en tips uit te wisselen. Zo komen we samen tot het eerste business model voor een goed concept. Je vindt er ook boeken en filmpjes over conceptdenken. De resultaten worden opgenomen in het boek 'Het Ei van Columbus', dat via co-creatie tot stand komt. Verschillende bekende conceptdenkers komen voorbij om hun aanpak te bespreken als Goos Geursen, Erik Kessels, Lidewij Edelkoort, Edward de Bono, Jan Jansen, John Körmeling, Joep van Lieshout, Frank Tjepkema, Wim Michels, Piet Hein Eek, Erwin Olaf, Rob Wagemans en Daan Roosegaarde. Ook analyseren we fenomenale concepten en ontrafelen we de beste methode hoe je tot een goed concept komt. Jouw mening wordt zeer op prijs gesteld. Wij vragen je ook om actief mee te doen op het platform. Klik op de afbeelding hiernaast, meld je aan en denk mee!
Theorie John Cleese
John Cleese heeft een theorie over creativiteit. Ruimte, speeltijd, doorlooptijd, vertrouwen en humor worden hierin toegepast. Bekijk het filmpje over de theorie van John Cleese door op de foto te klikken.
Train je hersenen
Maak een mindmap, waarbij je allerlei associaties op een blanco vel papier zet en losse verbindingen legt. Lijnen en tekeningetjes zorgen voor verbanden. Zo'n mindmap vervaardigheden kan met potlood, maar ook digitaal. 
Goos Geursen
Concepten zijn van alle tijden. Hoe vaak draai je niet een denkbeeld van iemand om? Of overdrijf je niet lekker een beetje af en toe? Klik op de onderstaande afbeelding om het voorspel van Goos Geursen te lezen!
Wat is conceptdenken?
Effectieve concepten moeten vandaag de dag aan een aantal voorwaarden voldoen, willen ze het beoogde resultaat hebben. Zo zijn de waarden design, storytelling, symphony, empathy, play en meaning van essentieel belang om een succesvol bedrijf of product te managen. Lees het blog over conceptdenken door op de afbeelding te klikken!