Conceptdenken 3.0
Conceptdenken 1.0 keek naar de 'unique selling points'; magere yoghurt met fruit & 0% vet; de 'unique buying reason'; de doelgroep wil gezond/slank blijven of 'emotinal selling point'; de leuke tekeningen en verhaaltjes op de verpakking. Groot nadeel is dat het weinig onderscheidend is ten opzichte van de concurrent. Conceptdenken 2.0 gaat uit van de missie, visie, doelstellingen en positionering van een bedrijf of product. Een goed voorbeeld zijn de smoothies van Innocent. De naam- en vormgeving geven aan dat de sapjes geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen bevatten. De huisstijl, logo en vormgeving versterken het concept. Het is belangrijk deze stijl door te trekken naar alle communicatiemiddelen, zodat je een synergie-effect krijgt. Conceptdenken 3.0 gaat een stap verder. Koppel je 'Why' aan megatrends en latente behoeften van doelgroepen. Deze andere manier van denken kan hedendaagse problemen op een innovatieve en creatieve manier oplossen en je bedrijf  weer future proof maken. Nieuwsgierig hoe jij conceptdenken 3.0 kunt toepassen? Klik op de afbeelding en lees hoofdstuk 10.
Innovatieve concepten 
Daan Roosgaarde vertelt over zijn concepten. Glow in the dark lines op de snelwegen, een pak voor mannen dat vertelt of je liegt. De toekomst ligt om de hoek als het aan Daan Roosgaarde ligt. Klik op de afbeelding en bekijk het filmpje. 
Train je brein
Maak een tekening met een blinddoek op. Of maak met klei een sculptuur van je eigen hoofd door alleen met je vingers te voelen, dus zonder spiegel. Of neem een douche met je ogen gesloten (of in het donker als je durft!)
Consumers & Trends 
Conceptdenken 3.0 verbindt de ‘Why’ met wat er in de huidige maatschappij gebeurt en kijkt naar megatrends en ontwikkelingen. Dutchcowboys licht in hun artikel de trends van 2014 uit. Klik op de afbeelding hieronder en lees meer.
Conceptdenken 3.0
Een nieuw concept bedenken is best ingewikkeld, maar in crisistijd één van de buitenkansen om je bedrijf te laten groeien of vernieuwing aan te brengen in je producten. Monique Juffermans van Dutchlabel geeft i.s.m. Communicatie Club Bourgondië een lezing conceptdenken 3.0 op donderdag 20 maart om 17.30 uur in de Harmonie in Tilburg. Je bent van harte welkom. Meld je aan via: info@dutchlabel.nl