Anders denken
De vijfde week is aangebroken waarin Dutchlabel het ‘anders’ denken, oftewel conceptdenken, introduceert in samenwerking met NRC Next en 10 conceptdenkers. Door middel van conceptdenken zijn in deze weken al uitzonderlijke ideeën ontstaan waar wereldproblemen mee kunnen worden opgelost. Deze week staat het wereldprobleem werkloosheid centraal. Conceptdenker Goos Geursen heeft het probleem met beide ‘hersenhelften’ aangepakt en kwam zo op de oplossing ‘De Tijdfabriek’. Goos heeft niet alleen zijn blik gericht op een oplossing voor werkloosheid, maar ook op een oplossing voor het overschot aan goede doelen. Zijn idee: sponsor een stroper! Het gedoneerde geld wordt niet gebruikt voor het behoud van de olifant, maar om stropers te sponsoren. Het geld wordt ingezet om stropers weer naar school te laten gaan of een onderneming te starten zodat ze van het criminele pad afblijven. De oplossingen staan deze week in NRC Next. Wilt u het gehele NRC artikel lezen of mee doen met het bedenken van oplossingen voor wereldproblemen, ga dan naar heteivancolumbus.net.
Oplossing: tijdfabriek
De trend van de werkloze in Nederland is nog steeds stijgende. Werklozen krijgen een gat in hun CV waar toekomstige werkgevers over kunnen vallen. Oplossing: de Tijdsfabriek, bindt tijdrijken aan de opdrachten van tijdarmen.
Oplossing: veiligheid
Het aantal verkeersongelukken in Nederland blijft zorgwekkend. Volgens Geursen ligt de focus te veel op het africhten van de bestuurder. Zijn oplossing: inrichten volgens het Shared Space principe, geen regels meer in het verkeer! 
Next week, ik-cultuur
Rob Wagemans bedenkt oplossing tegen de ik-cultuur en eenzaamheid. Staat jouw oplossing volgende week naast die van Rob Wagemans in NRC Next? Klik op de onderstaande foto en kijk nu op heteivancolumbus.net. 
Conceptdenken 3.0
Een nieuw concept bedenken is best ingewikkeld, maar in crisistijd één van de buitenkansen om vernieuwing aan te brengen in je bedrijf of de producten die je aanbiedt. Monique Juffermans van Dutchlabel geeft een lezing over een nieuwe manier van denken die bedrijven laat groeien in deze crisistijd. De lezing is op dinsdag 10 juni om 19:30 uur bij KIVI-NIRIA regio Utrecht. Meld je aan via info@dutchlabel.nl