Copy
View this email in your browser
Beste AIN-leden,

Al weer de vijfde InfoBattle in Amsterdam! Ga het avontuur aan om samen met collega's je kennis te testen. Deze Prissma/GO-InfoBattle 2016 wordt gehouden op donderdag 29 september, dit keer in de bibliotheek van de Boekmanstichting. Tijdens de InfoBattle strijden teams van informatie- en communicatieprofessionals tegen elkaar in een kennisquiz. De vragen gaan over verschillende onderwerpen uit het vakgebied, zoals social media, searchtools, zoeken en vinden op internet en algemene kennisvragen.
Kortom: een leuke en spannende manier om inhoudelijk bezig te zijn met je vak en je collega's op een heel andere manier te leren kennen.
Ga naar de site en schrijf je in (eerst even inloggen)!

Wow!ter is niet meer
Nog steeds een vreemde gewaarwording dat Wouter Gerritsma er niet meer is. We kennen Wouter als docent van de Vogin-cursus en met name als één van de eerste twitteraars en bloggers op ons vakgebied (@wowter). In 2007 werd hij Informatieprofessional van het jaar.
Op de site van Vogin is een uitgebreid afscheid van het bestuur te vinden. Bij de UB van de VU is 29 juni j.l. ook afscheid van Wouter genomen (zie het bericht op hun site). Zie ook de vele tweets.

Bezoek aan het IISG op 2 juli j.l.
Zo'n 30 AIN-leden bezochten het IISG, wat uitermate boeiend en informatief was. Naast een toelichting over de afdelingen Collectievorming, Collectieverwerking en Dienstverlening en collectiebehoud, kregen we een rondleiding langs de archieven van vakbewegingen, anarchistische groeperingen, linkse politieke partijen, vredesbewegingen en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International, waarbij posters, foto's, film, geluidsbanden, boeken, tijdschriften en objecten werden getoond. Zie de site voor het hele verhaal en de foto's. Het AIN dankt het IISG, Marja Musson en haar collega's!

Storyselling cursus 20 en 27 september
Erwin la Roi van Hatch organiseert samen met Mimoun Oaissa en Daphne Depassé een cursus storyselling. Deze cursus wordt gehouden in Amsterdam. AIN-leden krijgen korting. Zie de site.

KNVI "smelt samen"
Het KNVI-bestuur heeft gemeld dat de algemene ledenvergadering op 16 juni jl. in Haarlem het voorstel van het bestuur heeft gesteund om de samensmelting met haar zusterverenigingen Ngi-NGN en SOD voor het einde van dit jaar te realiseren.

Met hartelijke groet,

Het AIN-bestuur:

Ciska van der Aa, DNB
Natascha Bregstein
Peter Evers, RSScockpit
Robert Hiemstra, Rendement Uitgeverij
Hilde Klein, Boekmanstichting
Sigrid Philips, LexisNexis
Mirjam Visbeek, Hoge Raad der Nederlanden
 
Inhoudsopgave
InfoBattle 29-9
Wow!ter
IISG
Storyselling
KNVI
Amsterdam Informatie Netwerk (AIN) bestaat uit een groep informatie-professionals die wonen en/of werken in en rondom Amsterdam. Elkaar op een informele manier op de hoogte houden van ideeën, ervaringen en ontwikkelingen omtrent het vakgebied, is het doel van AIN.
AIN op Facebook
AIN op Twitter
AIN op LinkedIn
AIN Website
Copyright © 2016 I&K, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp