*|MC_PREVIEW_TEXT|*

Nytt liv. Efter att ha genomgått en renovering på varvet i Nådendal har nu Wasalines tidigare färja Wasa Express lämnat Östersjön för sina nya ägare med trafik på Röda Havet. På vägen lastade fartyget 3000 kubik med sågade trävaror.
Charter. Tallink Grupp har tecknat ett nytt charteravtal för kryssningsfärjan Romantika. Fartyget ska bli boende vid FN:s klimatkonferens COP26 i Skottland i november. Det är den andra färjan som rederiet chartrar ut för mötet.
Teknik. En ny digital plattform ska göra det enklare för kunder till Göteborgs hamn att i realtid spåra sitt gods genom hela logistikkedjan.

Proposition. Regeringen vill att IMO, genom Världssjöfartsuniversitetet (WMU), ska kunna utfärda examina inom det maritima området i Sverige, och föreslår en ändring av lagen.
Expedition. Ostindiefararen Götheborgs Asien-expedition utökas och förlängs med ett år. Skälet är det stora intresset som expeditionen väckt.

Tjänst. Ökad psykisk ohälsa bland sjöfolk och deras anhöriga under pandemin har gett upphov till ett nytt samarbete för att kunna ge professionell psykologisk hjälp i hamnar.
Nya platsannonser

om 1 vecka Wallenius Marine AB,
Följ oss på

Västra Hamngatan 13
411 17 Göteborg · +46 31 71 27 61
Du får detta utskick för att du prenumererar på Sjöfartstidningens nyhetsbrev.
Detta mail är skickat till <<E-postadress>>
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss vänligen klicka här