*|MC_PREVIEW_TEXT|*

onsdag 25 augusti 2021
Regeringsuppdrag. Björn Garberg, nationell strategisk planerare på Trafikverket, tar den 1 oktober över uppdraget som nationell samordnare för inrikes sjöfart och närsjöfart när Pia Berglund slår in på en ny karriärsväg.
Från sjö till väg. Pia Berglund, tidigare vd för föreningen Svensk Sjöfart och sedan 2019 nationell samordnare för inrikes sjöfart och närsjöfart på Trafikverket, lämnar sitt nuvarande uppdrag för att arbeta med framtidens vägtransporter.
Vraksanering. Om ett par veckor inleds arbetet med att tömma fartyget Skytteren på olja. Vraket, som ligger utanför Lysekil, klassas som Sveriges miljöfarligaste.

Lotsning. Arbetsdomstolen ger nu grönt ljus för lotsar att arbeta även efter att de fyllt 60 år, fast på ett annat kollektivavtal.
Statistik. Godsvolymerna i Göteborgs Hamn ökade under första halvåret 2021, och ökningen var som störst under årets andra kvartal.
Sjösättning. Det andra av tre biltransportfartyg för UECC har sjösatts i Kina.
Mer gods. Till och med juli i år har volymerna av hanterat gods i Kapellskärs hamn ökat med 9,6 procent jämfört med samma period året innan.
Spikad premiär. Efter flera förseningar står det nu klart att Wasalines nya färja Aurora Botnia kommer att genomföra sin jungfrutur mellan Umeå och Vasa lördagen den 28 augusti.

Nya platsannonser

om 1 månad AB Carl Lundvall, Göteborg

om 1 månad SweServ AB, Kungälv
Följ oss på

Västra Hamngatan 13
411 17 Göteborg · +46 31 71 27 61
Du får detta utskick för att du prenumererar på Sjöfartstidningens nyhetsbrev.
Detta mail är skickat till <<E-postadress>>
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss vänligen klicka här