*|MC_PREVIEW_TEXT|*

onsdag 15 september 2021
Tågfärjor. Det statligt ägda transportföretaget Green Cargo har beslutat att inte längre använda sig av Stena Lines tågfärjor som går mellan Trelleborg och Tyskland. Det har skapat en växande oro för järnvägsfärjornas fortsatta existens som alternativ till Öresundsbron.
Estonia. En privat estnisk utredning ska undersöka vraket och intervjua överlevande från Estoniakatastrofen.
Sjöfartspolitik. Att de svenskflaggade fartygen blir fler och att öka klimatnyttan genom överflyttning av gods från väg till tåg och sjö, det är två av de viktigaste sjöfartsfrågorna enligt S-gruppen i trafikutskottet.

Miljöteknik. Stena Lines arbete med att använda artificiell intelligens för att optimera färjornas bränsleförbrukning fortsätter. Senast i raden att få AI-assistenten Stena Fuel Pilot är Stena Nordica mellan Karlskrona och Gdynia.
Förslag. International Chambers of Shipping (ICS), som representerar världens nationella rederiföreningar och över 80 procent av världshandelsflottan, har tagit fram ett omfattande förslag till IMO om ett internationellt system för en koldioxidavgift för utsläpp från sjöfarten.
Första halvåret. Stena AB redovisar fortfarande förlust, men resultatet är avsevärt bättre än motsvarande period 2020.

Glädjebeskedet. Tisdagens besked från regeringen om att många av de kvarvarande restriktionerna kommer att lyftas i slutet av september, gör att även flera av passagerarrederierna jublar.
Nya platsannonser

om 2 veckor AB Carl Lundvall, Göteborg

om 2 veckor SweServ AB, Kungälv

om 2 veckor Tarbit Shipping AB,

om 3 veckor LGM Engineering, Kungsbacka
Följ oss på

Västra Hamngatan 13
411 17 Göteborg · +46 31 71 27 61
Du får detta utskick för att du prenumererar på Sjöfartstidningens nyhetsbrev.
Detta mail är skickat till <<E-postadress>>
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss vänligen klicka här