*|MC_PREVIEW_TEXT|*

onsdag 26 augusti 2020
Varsel. Närmare 80 personer på Viking Lines kryssningsfärja Viking Cinderella riskerar sina jobb eftersom rederiet har för avsikt att varsla om uppsägningar.
Kritik. Föreningen Svensk Sjöfart kritiserar det omställningsstöd som regeringen har föreslagit för att hjälpa företag som drabbats ekonomiskt av coronakrisen. Enligt föreningen kan stödet i sin nuvarande utformning inte ges till svenska rederier.

Ny hamn. Avtal med skogsbolag tillför ytterligare en bogserare i Rundvik Rederis flotta.
Kryssningsfartyg. På torsdag kommer de båda kryssningsfartygen Norwegian Bliss och Norwegian Encore att ankra utanför Göteborg. Fartygen ska in till Skandiahamnen under helgen för att genomföra besättningsbyten.
Mässor. Istället för att ställa in satsar nu Svenskt Marintekniskt Forum på att arrangera en digital sjöfartsmässa, det tillsammans med Skärgårdsredarna.
Omorganisation. Totalt 110 anställda inom Viking Lines landorganisation i Stockholm och Kapellskär blir berörda när rederiet inleder en omorganisation. Rederiet utesluter inte uppsägningar.
Feeder. Helsingborg är ny hamn på X-Press Feeders slinga som går tur och retur Hamburg.
Byggnationen igång. Donsötanks nybygge i Kina börjar nu sektion för sektion växa på stapelbädden vid varvet i Kina.
Varsel. Coronapandemin har skapat stora problem för Forsea. I ett nytt sparpaket vill rederiet reducera personalen med 70 personer.
Halvårsrapport. Viking Line gjorde ett kraftigt försämrat resultat första halvåret i år, jämfört med 2019. Det framgår av bolagets halvårsrapport. Skälet uppges vara coronapandemin.
Nya platsannonser

om 1 vecka Bureau Veritas, Köpenhamn/Danmark
Följ oss på

Västra Hamngatan 13
411 17 Göteborg · +46 31 71 27 61
Du får detta utskick för att du prenumererar på Sjöfartstidningens nyhetsbrev.
Detta mail är skickat till <<E-postadress>>
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss vänligen klicka här