Detta är ett utskick från Sjöfartstidningens redaktion med tips om det senaste numret av vårt månadsmagasin.
Du får detta utskick för att du är prenumerant på vårt nyhetsbrev. Om innehållet ser konstigt ut, klicka här för att läsa i en browser.

Nytt nummer ute nu!

De flesta rederier i Sverige ser fördelar med att beställa flera systerfartyg vid nybyggnation.

Thunbolagen designade och utvecklade de fem fartygen i L-klassen.

Filosofin bakom serierna

Det är väldigt få svenska rederier som på senare år har beställt färre än två likadana fartyg vid nybyggnation. De vill också ha sitt finger med i spelet vid utformningen av designen med fokus på energieffektivitet och miljöaspekter i kombination med effektiv operation.
Fartygstypen Stena E-Flexer, som har utvecklats av Stena RoRo, har gjort succé. Med sommarens tre nya ordrar har sammanlagt tolv enheter beställts, av vilka fem redan har levererats. Även om inte alla serier omfattar nära på lika många fartyg
föredrar svenska rederier inom olika segment generellt att bygga fler fartyg av samma typ när man beställer nybyggen. Det som kännetecknar de svenskrelaterade seriefartygen är att beställarna deltar aktivt i designfasen.

Nya pendeln pausad 

Planen var att det 110 meter långa fartyget Emelie Deymann från tyska Reederei Deymann skulle trafikera mellan Norvik och Västerås två gånger i veckan för att avlasta infrastrukturen i regionen och därmed åstadkomma en efterlängtad överflyttning av gods från väg till sjöfart. Men det blev bara en resa för fartyget som nu är tillbaka i Tyskland samtidigt som linjen är satt på paus.

Bildreportage. Nästa år ska Ostindiefararen Götheborg segla till Asien. Men äventyret har redan börjat med en resa till Stockholm – den första seglatsen på sex år. Sigrid Ringarp är med ombord som mastskeppare.

”Det finns så många ängsliga chefer"

Ett samtal med Cecilia Österman på Linnéuniversitetet, som har tagit fram rekommendationer för att motverka kränkande särbehandling ombord.

36 meter längre 

En ökad efterfrågan på Östersjön föranledde en komplex förlängning av Stena Scandica och syster-fartyget Stena Baltica efter planering och genomförande av Stena RoRo.

Hon basar över lotsar

För lotsområdeschefen Emma Hellström är arbetsdagarna omväxlande. Hon jobbar både med detaljfrågor om exempelvis skor och mer övergripande strategiska frågor.

I förhandling

Mikael Lindmark på Seko Sjöfolk berättar om förhandlingar med Sarf kring trakasserier, att kombinera småbarnsföräldraskap med ombordarbete, rehabilitering och karensavdrag vid sjukskrivning.

Prenumerera

Mer läsning

  • AKTUELLT Moderbolaget Stena Sessan garanterar Concordia Maritime tidsbefraktning av tio P-Maxar.
  • ARBETSPLATSEN I ett år har Safetygruppen hållit kurser på sin specialanpassade pråm i Stockholm. Nu vill de växa än mer. 
  • KULTUR Efter ett års stängning har Maritiman haft en bra sommar. Dessutom diskuteras en efterlängtad muddring.
  • KRÖNIKA Rikard Engström: ”Avgiftssystemet är mycket långt ifrån hållbart”
  • AKTERSPEGEL Christopher Kullenberg Rothvall om att Sverige är för dåliga på att utnyttja vattenvägarna, både för last och passagerare.
Detta och mycket mer
i nummer 8/2021 av Sjöfartstidningen!
Köp lösnummer
Website
Facebook
Twitter
Copyright © 2021 Sjöfartstidningen, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får dessa utskick?
Du kan ändra dina inställningar eller avprenumerera.