Copy
Extra editie - Padel Competitie
Breaking news: Padel competitie op TV Beekhuizen
Beste Padeller,

Na de competitie-pilot in het najaar 2016 (samenwerking KNLTB en NPB – Nederlandse Padel Bond) heeft de KNLTB besloten hier een vervolg aan te geven met de Padelcompetitie Voorjaar 2017. Deze zal plaatsvinden “rondom” de voorjaarscompetitie tennis(zie speeldata hieronder).

Omdat er natuurlijk al enthousiaste padellers op de club zijn die graag competitie willen spelen, willen we dit komende editie als pilot aanbieden aan maximaal twee teams op 1 dag. Zo kunnen we ervaren hoeveel animo er voor deelname aan de competitie is en hoe dit zich verhoudt tot de baanbeschikbaarheid voor recreatieve spelers. Interesse om mee te doen? Meld je snel aan. De inschrijving sluit al op 14 januari.

Hoewel de Padelsport sterk groeit, is het aantal banen in het oosten van het land nog klein, wat betekent dat je bereid moet zijn wat verder te reizen voor uit-wedstrijden.

Hoe gaat de voorjaarscompetitie Padel 2017 eruit zien?
 

Wedstrijddag

Een team bestaat uit minimaal 4 spelers en er worden 4 (dubbel)wedstrijden gespeeld. Gebruikelijke starttijd: 10:00 uur. Team 1 speelt dus tegen team 1 en team 2 van de tegenstanders en hetzelfde geldt voor team 2.


Voor wie

Iedereen: van beginner tot wedstrijdspeler, zowel KNLTB-leden als niet KNLTB-leden. Teams komen uit is een sterkte-klasse (1e, 2e of 3e) en kunnen bestaan uit dames, heren en jeugd. Er zullen dus geen aparte dames-, heren- en mix teams bestaan.
 

Speeldata

Week 11: zondag 19 maart
Week 12: zondag 26 maart
Week 13: zondag 2 april
Week 14 t/m 21: geen speeldagen
Week 22: zondag 4 juni
Week 23: zondag 11 juni
Week 24: zondag 18 juni
Week 14 t/m 21 en 25: inhaaldata
Week 26: zondag 2 juli finaleweekend


Competitiebijdrage

De KNLTB vraagt geen competitiebijdrage van de deelnemende verenigingen, waardoor TV Beekhuizen de bijdrage voor deze competitie beperkt kan houden tot €50,- per team.


Gebruik padelrackets Beekhuizen

Er zijn geen uitleen-rackets beschikbaar voor de uit-wedstrijden.
 

Aanmelden

TV Beekhuizen wil met 2 teams deelnemen op de zondag. Je kunt je als team of individueel aanmelden bij Wouter Pels (competitieleider Padel) via padel@tvbeekhuizen.nl
 
De aanmeldingsprocedure is voor deze start van de competitie ultra-kort, dus als je geïnteresseerd bent, laat dit dan direct weten. De inschrijving sluit al op 14 januari 2017.

Aanvullende informatie


Rating

Alle deelnemers krijgen een padelrating, wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele rating!
 

Pilot competitie

In het najaar van 2016 hebben de NPB en KNLTB voor het eerst in Nederland een padelcompetitie aangeboden. In deze pilot kon ervaring worden opgedaan met een competitie voor deze opkomende sport in Nederland. De reacties uit het veld waren zeer positief en we hebben vele verzoeken ontvangen om de competitie in het voorjaar van 2017 een vervolg te geven.
 

Samenwerking NPB & KNLTB

De KNLTB en de NPB hebben de pilot van de competitie in 2016 gezamenlijk aangeboden. De plannen voor een vervolg van de competitie wil de NPB tijdens de ALV in januari aan haar leden presenteren. In de pilot heeft de KNLTB ervaren dat voor het succesvol organiseren van een competitie voldoende voorbereidingstijd nodig is. Aangezien de voorjaarscompetitie in maart van start gaat, is wachten tot januari voor de KNLTB geen mogelijkheid. Vooralsnog wordt de voorjaarscompetitie padel daarom enkel door de KNLTB aangeboden, mogelijk sluit de NPB zich op een later moment aan.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je opgenomen bent in het mailing-bestand van TV Beekhuizen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kun je je hieronder uitschrijven.

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp

Copyright © 2017 TV Beekhuizen, All rights reserved.