Copy

Nieuwsbrief Academie voor Mindful Teaching 


Als het golft dan golft het goed.......
Niet te stuiten, niet te sturen.....

Er zijn van die perioden in ons leven, die zich niets van de zomer aantrekken. Van die perioden dat het heel hard waait in je leven, ongeacht de seizoenen. Nu hou ik wel van storm. Vooral op het strand. Als je huid worden gezandstraald, je haren wit zijn uitgeslagen van het zout en de zeearmen met woeste gebaren op het strand slaan… Schuim, witte koppen, krijsende meeuwen. Maar vooral heel veel wind en regen. Wat een krachten! De weermannen hebben het niet zien aankomen… het is er ineens! Onverwacht en heftig. Het overkomt je voordat je je regenjas en de stormplu uit de kast hebt kunnen pakken. Het lied van De Dijk gaat hierover: ‘Als het golft dan golft het goed… niet te stuiten niet te sturen… duurt het dagen? Duur het uren? Als het golft dan golft het goed…’
 
In ons gezin maakten we zo’n woeste waai periode mee… ik werd de afgelopen vijf maanden vier keer geopereerd aan huidkanker. De meest agressieve vorm die er is. Gelukkig was het wel te stuiten en uiteindelijk ook te sturen… Het duurde wel maanden en vele uren van wachten… Wachten en niet weten of het voorbij is… geen houvast… alleen de zachte vertrouwde beweging van de adem. Niet weten wat de volgende golf brengt…
 
In deze zelfde vijf maanden werd onze kleindochter geboren: Rebel Rana. Zij bleek een zeer zeldzame hersentumor te hebben als enige baby in Nederland en omstreken. Een Hypothalamus Hamartoom. Niet in Nederland te behandelen. Wel in Amerika. Opnieuw wachten, niet weten. Een open hersenoperatie of een laserbehandeling, waarbij de tumor verwijderd wordt is de enige optie voor Rebel. En het moet snel. Want ondanks de zware medicatie heeft ze nog steeds 10 tot 25 epileptische aanvallen per dag. Dat houdt geen mens vol . Ook de ouders niet. 
…Als het golft dan golft het goed
 
Gelukkig hebben we allemaal geleerd te surfen op de golven die er zijn. En dat scheelt een hoop. De spanningen, de angst en de onzekerheid… ze zijn er allemaal, maar we verdrinken er niet in. Er is hoop, vertrouwen, bergen liefde en… verbinding. Verbinding met elkaar en met alle mensen op de wereld die dit nu, op dit moment, ook meemaken. We zijn niet de enigen.
Maar wat hulp van buitenaf kan geen kwaad want dit kunnen we niet alleen. Kijk daarom op www.rebelforacause.nl als je wilt weten hoe je kunt helpen. Je bent zeer welkom op het Rebel festival op 24 september, maar kun je niet, dan zijn er allerlei andere mogelijkheden.   
Tot gauw, Eline


Wist je dat: 


De ontmoetingsdag eraan komt? 4 september is de dag. Van 10.00-16.00. Schrijf je in er zijn nog enkele plaatsen vrij.
  • Het onderwerp is dankbaarheid en toewijding. Er is een gezamenlijke meditatie over dit onderwerp.
  • Er zijn 4 workshops.
  • Er is een wandeling waarbij toenadering en kennismaking de richting bepalen.
  • Er is een ‘speeddate’ met de opleiders met pittige mindfulnessstellingen.
  • Er is een zalige soep als lunch en een gezellige borrel als afsluiting, je kunt zelf een broodje meenemen.
 De AMT is voor Verbinding! Met jou!

Onderzoek  


We zijn er trots op dat er een zeer geslaagd onderzoek heeft plaatsgevonden in Hong Kong met de training ‘Aandacht werkt!’ voor jonge kinderen (4,5,6 jaar). De uitkomst is zeer positief. Tegelijk met de kinderen werden de ouders getraind. Ook dat gebeurde in samenwerking met de AMT en de Universiteit in Hong Kong. Het onderzoek duurde twee jaar en werd uitgevoerd door een team dat door ons is opgeleid en dat werkt aan de City University Hong Kong.
Zodra het onderzoek en de resultaten gepubliceerd worden (eind augustus) laat ik het via een nieuwsflits en de facebookpagina weten.

 

AGENDA 2016-2017Ontmoetingsdag


4 september
Thema: Dankbaarheid

Wil je graag je collega’s ontmoeten, elkaar leren kennen en inspiratie opdoen? Zondag 4 september vindt de jaarlijkse AMT Ontmoetingsdag plaats. Info en aanmelden

 

AMT Opleidingen9-10 september
Opleiding Mindful Parenting
AMT Groep Januari 2015


13-14 januari
Basisopleiding Kindertrainer 
AMT groep januari 2017


27-29 januari 
Basisopleiding Jongerentrainer
AMT groep januari 2017

 

Zie verder de agenda voor een overzicht van alle activiteiten

 

AMT Nascholingen


8 oktober 
Inquiry in Mindfulness Based Trainingen
Door Ingrid van den Hout

20 januari
Kinderyoga
Door Helen Purperhart


 

Retraite Spanje 2017


22-27 september
Retraite: Genieten in aandacht 
Aanmelden kan nu al, het stroomt heel snel vol

 

Nieuwe ontwikkelingen 
 

Mindfulness in opvoeding start als AMT-opleiding in september. De cursus is vol. Maar er kan er altijd nog wel eentje bij. De training sluit naadloos aan bij de kindertrainingen ‘Aandacht werkt!’ en je krijgt hiermee de kans en de professionele achtergrond om een gedegen en mooie achtweekse mindfulnesstraining aan ouders te geven. 

Voor meer info bel met Eline (06-14435232).

 

De kikker in het buitenland
 

De kikker neemt nog steeds grote sprongen, zonder dat hij daaropuit is. Hij doet het gewoon. De AMT geeft de Methode Eline Snel inmiddels op vaste basis in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Argentinië, Chili en Hong Kong. En we gaan naar Polen!

* Het boek Stilzitten als een kikker, werd in 33 landen uitgebracht, met als laatste klap op de vuurpijl: China en Brazilië (in augustus 2016).
 

Sportkikker

 
De AMS (mindfulness in sport) start in oktober. Meer lezen.
 
Facebook
Twitter
Website
YouTube
LinkedIn
Pinterest