Copy


Kerstnieuwsbrief 
Eline Snel | Academie voor Mindful Teaching 


 

Het kerstverhaal van Oma Kikker

Deze nacht ging ik mijn bed uit om naar buiten te kijken. Het was stil… Een vredige eenvoud van stille levendigheid. Nachtelijke natuur.

De bomen in de tuin, de slapende vogels, de bijna donkere lucht van onbeschrijflijke kleur strekt zich over alles uit tot zover ik kan zien. Sterren schijnen en glinsteren als vanuit een parallelle wereld… een verre dimensie. Maar toch… ze zijn er… altijd… overal. Als glinsterende bakens. Waarop je, reizend door het leven, kunt vertrouwen. Een wonderlijk gevoel van samenzijn dringt door tot in al mijn cellen. Het ontroert me. Ik ga erin op en ben er deel van. Zoals ik deel ben van de golven, de wolken. Volmaakt geluk ontstaat op zulke momenten. Het is een wonder. Geen vragen… geen antwoorden… vredige eenvoud van stille verbinding met alle wezens om mij heen.

Hier en daar branden al wat kerstlichtjes in de tuinen. De bomen worden langzaam wakker, geluiden laten van zich horen. Luchten kleuren zichzelf in spectaculaire tinten, alsof ze willen zeggen: kijk naar mij… leef, adem… het is een nieuwe dag.

De kerstperiode breekt aan, en moedigt ons aan stil te staan bij pril geluk. Kwetsbaar zijn we. Afhankelijk van elkaar. Op momenten dat de kou van eenzaamheid om menselijke warmte en nabijheid vraagt. Op momenten dat het noodlot toeslaat. Als we los moeten laten wat we zo graag vast willen houden. Geluk stelt geen voorwaarden. Het is er. Bij kleine beetjes tegelijk kun je het drinken als fonkelende wijn. Je kunt het eten en ruiken als warm geurend brood. Laat je verrassen door de onverwachtheid waarmee momenten van geluk je leven de kleur van goud geven.   

Het moment dat het gezin van onze dochter weer thuiskomt is aangebroken. Na maanden van ziekenhuizen. Tussen luchthavens en zeearmen van oceanen, brachten ze hun kind in veilig vaarwater. We omarmen elkaars geluk en weten elkaars lijden. Het is een nieuwe dag. Vol mogelijkheden. Ik kijk… luister en haal adem. Ik geniet, terwijl mijn kleinzoon dicht tegen mij aan fluistert: “Oma kikker, je hebt een mooie tijgerbril.” Hij lacht naar mij. Diepe ogen vol wijsheid raken mijn ziel.

 
Liefde en geluk
ze zijn als zachte regen
die overal valt
zonder iets of iemand
buiten te sluiten.
 
Ik wens je je fijne feestdagen toe en veel momenten van zomaar-ineens en onverwacht geluk,
Eline  


Terugblik
  • Het gaat goed met de AMT. We zijn dankbaar voor al het vertrouwen, de professionaliteit en het gevoel van eenheid in ons team en in de contacten met jullie, de kindertrainers. Zonder jullie zouden wij dit niet kunnen doen. De interesse voor Mindfulness met kinderen groeit. De effecten zijn voelbaar en regelmatig ook meetbaar. In Hong Kong zijn de resultaten gemeten van “aandacht werkt“ met kinderen en ouders. Zie onderzoek van Dr. Herman Lo Ming (City University of Hong Kong) 'The effect of a family based mindfulness intervention on children with ADHD and their parents.’
  • Nieuw: De opleiding Mindful Parenting ging van start in september 2016. Eline werkte er drie jaar aan en…… het blijkt de moeite waard te zijn. Het enthousiasme is groot. De opleiding sluit naadloos aan bij de kindertrainingen en de boeken ‘Stilzitten als een kikker’ en ‘Ruimte geven & dichtbij zijn.’ Het werkboek voor de ouders is als een magazine vormgegeven. Om te bewaren en te herlezen bij moeilijke opvoedmomenten. Op momenten dat je als ouder wel wat zelfcompassie kan gebruiken en op momenten van geluk. De volgende kans om je in te schrijven voor deze AMT opleiding en je te verdiepen is vanaf 3 november 2017. Zie agenda.   
  • Peggy Carlier blijft ons, als trouw lid van het docententeam, in Nederland versterken, maar zal als Licenced Partner van AMT Internationaal de Methode Eline Snel uitbreiden in Frankrijk en België.
  • Eline ging het afgelopen jaar voor het geven van trainingen naar Hong Kong, Spanje, Argentinië en Polen. Een prachtige en intense samenwerking met de mensen uit deze landen is het gevolg.
  • Ook maakte ze een doe-boek voor kinderen en hun ouders. Het wordt in maart uitgebracht in Frankrijk (Cahier de Serenité) en ziet er zo prachtig uit. Eind 2017 wordt het in Nederland en andere landen uitgeven.  
Vooruitblik
  • Wie weet hoe het komende jaar zal zijn? Vol onverwachte kansen, hindernissen en veel momenten van onvervalst geluk. Anne Marlijn zal langzaam aan weer beginnen met werken nu Rebel met succes is geopereerd in Amerika aan de Hypothalmus Hamartoom. We hebben haar gemist dit jaar.
  • Wat we wel zeker weten is dat de webshop vernieuwd wordt op dit moment. Nog makkelijker, professioneler en inzichtelijker. Half januari online. Je merkt het vanzelf.
  • Voor alle agenda items: kijk op de website
  • Nascholingen kun je ook in de agenda vinden, selecteer de rubriek AMT nascholing. We zien je graag!
Hartelijke groet, tot volgend jaar, Eline en haar hele team

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest