Copy

 Kerstnieuwsbrief Academie voor Mindful Teaching
 

Wat doet er echt toe?
Een groot deel van onze tijd zijn we bezig met gewone dagelijkse dingen zoals werken, het vuilnis buiten zetten, zorgen dat je op tijd komt bij het sportveld van je kinderen, de hond uitlaten, de kerstspullen van zolder halen en lijstjes maken voor de boodschappen. We gaan bij vrienden op bezoek, of zij bij ons. We worden overspoeld met nieuws van talloze dagelijkse rampen één muisklik bij ons vandaan. Maar… waar is de eenvoud? Waar zijn de toevluchtsoorden waar je je hoofd nog op een kussen kunt leggen en zonder zorgen in slaap kunt vallen, in de fragiele zekerheid van een veilig bestaan? Welke innerlijke hulpbronnen helpen je bij het doordringen tot een antwoord bij de vraag:
Wat doet er echt toe? 
Vanmorgen werd ik wakker. Op zichzelf vind ik dit altijd een wonderbaarlijke ervaring, dit wakker worden. Mijn blikveld vangt vage kleuren, vormen en contouren. Het licht is nog niet wakker. Ik hoor geluiden van een enkele wintervogel. Ik voel de weldadige warmte van mijn lijf in het bed en ik besef: ik ben gelukkig. Ik ben ongerept en puur gelukkig. Niet om iets of vanwege iets. Niet met iets of zonder iets: gewoon… ongecensureerd gelukkig.
                                
Misschien is dit wel wat er echt toe doet.
Het je herinneren van het natuurlijke vermogen van elk mens om ongerept gelukkig te zijn. Van die kostbare momenten, midden tussen de ruwe randen van het bestaan. Te midden van alle vragen en onzekerheid, het vaker niet weten dan wel, de zon voelen op je huid, de glimlach zien van een onbekende op straat, een briefje krijgen van iemand die om je geeft, om wie je bent en niet om wat je doet of presteert.
 
Misschien is dit wel wat er echt toe doet.
Sta er bij stil, sta er voor open of ga er bij zitten als je wilt. Schrijf ze op, bewaar ze, deel ze uit en herinner je de haast tastbare troost van deze talloze momenten van grenzeloos gelukkig zijn.
 
Misschien is dit wel wat er toe doet.
 
  Ik wens je fijne feestdagen toe en een frisse blik op het nieuwe jaarEline  
Inspirerende geluksmomenten van het afgelopen jaar
 • Het congres Mindfulness in het onderwijs & gezin in april: wát een dagen. Vol van bezieling, kennis en warme kloppende harten in verbinding: mindfulness in het onderwijs en gezin doet er toe. .
 • De AMT summerschool: 36 mensen uit Australië, Argentinië, Amerika, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Azië, Indonesië en Colombia kwamen bij elkaar om “Aandacht werkt!” aan kinderen te geven in hun eigen land. In ziekenhuizen, op scholen en in de geestelijke gezondheidszorg. Deze mondiale verbinding en interesse in de “frog method” geeft me een diep gevoel van dankbaarheid.
 • De E-course Sitting still like a frog werd in mei opgenomen in Omega Centre, US. Shambala uitgevers bedachten het concept. Reuze spannend en verrassend. Een heel avontuur om wereldwijd in contact te staan met mensen die thuis in het gezin de kikkermeditaties en compassie in het gezin willen leren toepassen. Via een “chatroom” stond ik in contact met mensen uit Israël, Bali, Canada, India. Naast persoonlijke verbinding doet een goede internetverbinding er ook toe.
 • De start van “Aandacht werkt!” in het UMC met jong volwassenen met een psychose. Een nieuwe weg met enthousiaste artsen is ingeslagen. "Aandacht werkt!" en onderzoek volgt.
 • "Aandacht werkt!" in het AOB onderwijsblad. Kijk bij persberichten op de site of klik hier.
 • De liefde, tomeloze inzet en wederzijdse afhankelijkheid tussen de groepen mensen en individuen waar we mee werken doet er toe. En niet te vergeten  Jij, die dit nu, op dit moment leest! Dank je wel voor wat je betekent!
 • Het gemiddelde cijfer voor onze AMT opleidingen is een 9. En in Frankrijk zelfs een 9 + (en dat voor zeer kritische Fransen!)
Dank je wel allemaal! 
 
Nieuws om even bij stil te staan
 • In april 2016 start de opleiding Mindful Parenting. Als gecertificeerde kindertrainer (of Mindfulnesstrainer voor volwassenen) word je opgeleid om ouders te kunnen trainen. De oudertraining sluit naadloos aan bij de training aan kinderen. En de twee boeken 'Stilzitten als een kikker' en 'Ruimte geven & dichtbij zijn.' Je vindt de info op de website.
 • Er is een evenementenkalender in de bovenste balk van de website, evenementen, nascholingen en stiltedagen tot en met september 2016 te vinden zijn. 
 • In mei begint de AMT in Argentinië, met de complete opleiding voor 40 deelnemers uit het onderwijs en de (geestelijke) gezondheidszorg.
 • De retraite datum van de AMT in Spanje is bekend en staat al op de site. Schrijf je snel in want vol = vol. Klik hier voor informatie en aanmelding.
 • DE AMS: Academie voor Mindfulness in Sport staat in de startblokken. Het is een zusteracademie van de AMT. Anne Marlijn en Eline werken samen met Peter Meurs, Lydia Poel en Roxanna van Erp: de drie sportieve oprichters. De opleiding “Aandacht werkt!” bij de AMS gaat in april 2016 van start.
Voor nu:

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest