Copy

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2021


De afgelopen en komende weken staan volop in het teken van het klimaat. Zo vond op 24 september de jaarlijkse SDG Action Day plaats en hebben studenten en scholieren over de hele wereld die dag stakingen gehouden voor een beter klimaat. Op dit moment worden er wereldwijd klimaatmarsen georganiseerd in aanloop naar de klimaattop die op 31 oktober start in Glasgow. Ook wij zullen aanwezig zijn en in deze nieuwsbrief lees je hier meer over. 

Er gebeurt veel maar we zijn er nog lang niet, dus blijf jezelf en anderen inspireren. Meld je bijvoorbeeld aan voor onze webinar op 17 november!

Veel leesplezier!
Het team van FairClimateFund

EVENEMENTEN VAN FAIRCLIMATEFUND

 

Webinar van FairClimateFund & MVO Nederland:
Maak sociale impact met je CO2-voetafdruk

CO2-reductie is een goed initiatief om je bedrijf (verder) te verduurzamen. Dit heeft positieve impact op de planeet en maakt jouw organisatie toekomstbestendig. Maar om te weten hoe je jouw CO2-uitstoot reduceert, moet je weten hoeveel broeikasgassen je eigenlijk uitstoot en waar in het bedrijf dat gebeurt.

FairClimateFund en MVO Nederland nemen je in dit webinar stapsgewijs mee in het inzichtelijk maken van je CO2-voetafdruk en geven praktische voorbeelden en tips om deze te verkleinen.

 

Woensdag 17 november 2021 van 15:30 tot 16:30 | online

MELD JE AAN
 

FairClimateFund aanwezig bij COP26

Van 1 tot 12 november 2021 vindt de 26ste Conference of Parties (COP) van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) plaats in Glasgow. Tijdens de klimaattop komen 197 landen bijeen om afspraken te maken over het terugdringen van broeikasgassen om ernstige gevolgen van klimaatverandering te voorkomen en hulp te bieden aan ontwikkelingslanden die al met de gevolgen kampen.

FairClimateFund zal samen met partners Fairtrade International en WOCAN een side event organiseren om te lobbyen voor een eerlijke race naar net-zero. Wij willen aantonen dat de CO2-markt op een eerlijke en effectieve manier ten goede kan komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Donderdag 11 november van 16:45 tot 18:00 in Glasgow
 
LEES MEER

NIEUWS VAN FAIRCLIMATEFUND

 

Neera's Fietstrek Naar Het Zuiden

 
Woensdag 8 september was het zover. Neera van der Geest, directeur van FairClimateFund, stapte op haar volgepakte fiets voor een reis naar het zuiden. Net als maar liefst 3 miljard vogels uit Europa die naar het zuiden trekken. Meestal naar Afrika, maar ook naar Zuid-Europa. Neera’s fietstocht start in Utrecht en in drie maanden tijd zal ze naar het zuiden van Europa - Sevilla - afreizen. Tijdens haar tocht wil Neera aandacht vragen voor het Birds, Bees & Business project in Burkina Faso, Afrika en zoveel mogelijk bomen doneren voor een betere leefomgeving voor mens en dier.
DONEER HIER
 

Ambassadeur Nienke de la Rive Box ging langs bij Koffiebranderij Peeze

Koffiebranderij Peeze heeft met haar klimaatneutrale Fairtrade koffie een uniek product in de markt gezet. In samenwerking met Fairtrade Nederland en FairClimateFund is de gehele CO₂-uitstoot tot nul teruggebracht binnen de koffieketen zelf, via reductie en compensatie. Onze ambassadeur Nienke de la Rive Box was op bezoek bij Peeze om meer hierover te weten te komen.
BEKIJK DE VIDEO
 

The NL Energy Compact

FairClimateFund heeft zich aangesloten bij The NL Energy Compact .The NL Energy Compact is een samenwerking tussen meer dan 25 organisaties, kennisinstituten en NGO’s. Met als doel om iedereen betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie te geven. In 2030, stellen de organisaties aan 100 miljoen mensen duurzame energie te bieden en aan 45 miljoen mensen schonere kookmogelijkheden.
LEES MEER

NIEUWS VAN ONZE PARTNERS

 

De Klimaatpelgrimstocht: Gewoon gaan!

Van 30 september tot 11 oktober ging de oecumenische klimaatpelgrimstocht door Nederland: Gewoon gaan! De tocht startte in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat.
 
Cordaid en FairClimateFund sloten 10 oktober ook aan. Waarom? Omdat wij geloven dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat huidige en toekomstige generaties over de hele wereld een duurzaam bestaan kunnen opbouwen.
LEES MEER
 

Fairtrade weken 

In september ging de Fairtrade koffie & thee campagne van start! In deze twee weken zetten we samen het belang van eerlijke koffie & thee in de spotlights. 30 oktober start weer een Fairtrade Week. Een week waarin alle Fairtade producten worden uitgelicht, waarin ook onze Fairtrade Carbon Credits.
LEES MEER

IN DE MEDIA

 

Veel huishoudens kunnen makkelijk hun CO2-uitstoot compenseren

 
Nu even praktisch. Hogere doelen van het klimaatbeleid? Instrumenten van klimaatbeleid? Green deal? Laat het even zitten. Want dit weekeinde nog kunnen we met z’n allen onze CO2-uitstoot van het hele jaar 2021 compenseren. En het kost (afgezet tegen de koopkracht van veel huishoudens) maar een klein beetje - aldus columnist Frank Kalshoven van de Volkskrant.
LEES MEER
 

High quality carbon credits struggle to meet demands of a price-sensitive market

FairClimateFund wordt uitgelicht in een artikel van S&P Global Platts, een groot internationaal zakelijk en financieel platform. Het artikel legt de verschillen en de uitdagingen van de prijzen in de vrijwillige carbon credit markt uit.
LEES MEER

INSPIREER ANDEREN!

 

Inspireer anderen om Fairtrade klimaatneutraal te worden!


Help ons anderen te inspireren om ook te kiezen voor Fairtrade Carbon Credits. Vertel hen waarom jij compenseert, wijs hen op onze website en stuur deze nieuwsbrief door, zodat zij zich ook kunnen aanmelden. Alvast bedankt!
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Website
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook
Copyright © 2021 FairClimateFund, alle rechten voorbehouden.Email Marketing Powered by Mailchimp