Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 25 - Febrer 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the date

El proper 27 d’Abril el Catalan Water Partnership celebrarà el seu desè aniversari i us volem convidar a viatjar al futur. #W10YFN Water 10 Years From Now és una jornada perquè us imagineu, amb nosaltres, com poden ser els propers 10 anys: les tecnologies, les tendències, el nou management i les dinàmiques competitives que canviaran el sector de l'aigua, de la mà d'experts en innovació en el sector. Participa amb nosaltres en aquest viatge al futur del sector de l'aigua! Més informació. Us hi esperem!
Inscripcions
El proper 20 de Març celebrem el II Fòrum d'Innovació Tecnològica a Barcelona (IDAEA-CSIC). Enguany comptarem amb la participació del CDTI, ACCIO i l'ACA per presentar les principals línies d'ajuts per a la innovació en el sector de l'aigua i, la presentació de les innovacions tecnològiques i projectes d'R+D en curs de més de 10 socis del Catalan Water Partnership. També comptarem amb el Clúster GAIA per reflexionar sobre la transformació digital en el sector de l'aigua. Acte obert al conjunt d'interessats en les novetats tecnològiques del sector de l'aigua. Més informació.
Inscripcions

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP 
Taller networking: Transformació digital del sector de l'aigua
El CWP va participar dimecres 14 de febrer en un taller networking sobre la transformació digital del sector de l'aigua a Saragossa en el marc de l'Estudi de viabilitat per a l'impuls de projectes d'I+D en l'àmbit de la indústria 4.0 en el sector de l'aiguia i que promou el CWP i els clústers GAIA i ZINNAE (convocatòria AEI Ministeri 2017). Més informació.
Activitats amb la coorganització o participació del CWP 
AQUATHERM Moscow
Els passats 6-8 de febrer socis del CWP van participar a la fira Aquatherm Moscow, un dels principals esdeveniments de la indústria de subministrament d’aigua, tecnologies sanitàries, tractament d’aigua i  equipament per a piscines, saunes i spa.  La participació en aquest esdeveniment amb un espai agrupat ha rebut el suport d’ACCIO en el marc d’un projecte de l’IRC 2017, i aquesta participació ha estat liderada per l’empresa Hydroo del CWP. Més informació.
Clusters Go international Partnering Event i Matchmaking 
El CWP va participar a la trobada anual organitzada per l’ECCP a Brusel·les el passat 21 de febrer sobre els projectes de COSME GO INTERNATIONAL. Clusters Go International Partnering Event 2018 és un esdevniment que va reunir més de 100 clústers amb projectes d'internacionalització i que reben el finançament de la UE. El CWP té aprovat en aquests moments el SENTINEL, projecte per a impulsar la internacionalització en el sector turístic entre 4 clústers. L’endemà, en el marc de l'Industry Day, es va organitzar una sessió de matchmaking entre diversos clústers europeus. Més informació.
Visita delegació Brasil
El CWP va participar el passat 26 de febrer junt amb King Diamond, Createch 360º i BGEO, socis del clúster, en una reunió amb el governador de l’estat de Piauí (és un dels 26 estats de Brasil amb prop de 4M habitants al nordest del país) acompanyat de diversos representants del seu govern.  Més informació.
PROJECTES 
Plataforma d'Internacionalització del CWP (ACCIO)
El CWP amb el suport d'ACCIO lidera un projecte per impulsar la internacionalització dels seus socis. L'objectiu es que el CWP actuïi com una plataforma de suport a la internacionalització, amb actuacions conjuntes dels associats on es pretén facilitar la identificació de noves oportunitats i nous mercats, impactant positivament en la seva competitivitat i posicionament. El projecte está liderat per 4 companyies socies del CWP: Createch 360º (USA),  Mat Holding (Mèxic), Hydroo Pump Industries (Rússia), Amphos 21 (Xile) i que han de permetre la participació de diversos associats en aquests esdeveniments. En el marc d'aquest projecte s'ha realitzat la participació a AQUATHERM MOSCOW 2018. Posteriorment, es duran a terme les visites a Water Congress 2018 (Xile) i Weftec (USA), entre d'altres. 
Reunió de llançament projecte GWASOCO (Convocatòria NEPTUNE)
Ja està en marxa el projecte Ground WAter SOlutions for COmmunities (GWASOCO) liderat per l'entitat GEOSERVEI, amb la participació del CTM i el CWP, després que es realitzés la reunió de llançament on es van definir els detalls de les activitats i fases del projecte. Aquest projecte rep el finançament de la convocatòria europea NEPTUNE.
Projecte cooperatiu CWP - INNOVI - LAVOLA 
El CWP participa en un projecte per al desenvolupament d'una eina-software de càlcul de la petjada hídrica que permeti la optimització dels fluids energètics i d'aigua en el procés de producció dels vins. El projecte està finançat per la convocatòria AEI 2017 del Ministeri i està liderada per INNOVI i el CWP, així com per l'empresa LAVOLA soci dels dos clústers.
Informació rellevant Sector de l'Aigua 
Sessió sobre la convocatòria PRIMA organitzada pel Campus Aigua, Girona 
El passat 22 de febrer es va realitzar un Infoday i revisió de propostes PRIMA, ERANET WATERWORKS i CDTI, organitzada pel Campus Aigua de la UdG. Va participar-hi la Sra. María José Tomás, tècnica del CDTI, que a més a més, va facilitar que grups de recerca de la UdG, de l'ICRA, del CEAB-CSIC i empreses del CWP pugessin fer les seves consultes a partir de reunions individuals.
Tecnologies fotòniques en la gestió de l'aigua
Light! neix com un magazine tecnològic de referència basat en les tecnologies fotòniques. En aquesta primera publicacióSECPhO (Southern European Cluster in Photonics and Opticsha comptat amb la col·laboració d'entitats del sector de l'aigua, analitzant reptes, oportunitats i casos d'èxit en l'anàlisi de la qualitat de l'aigua potable i industrial, detecció de fugues i gestió de infrastructures crítiques. Publicació.
PROGRAMA ACORDS VOLUNTARIS
Lavola dinamitza el proper 21 de març una sessió pràctica on-line per adherir organitzacions al Programa d'Acords Voluntaris (PAV) encarregada per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, per totes aquelles organitzacions que busquen un compromís voluntari per actuar contra el canvi climàtic i poder calcular i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH). Més informació.
iWATER 2018
Del 13 al 15 de novembre se celebrarà a Barcelona l'esdeveniment de referència del sector de l'aigua al Sud d'Europa impulsat per Fira de Barcelona Iwater. El Catalan Water Partnership ja va participar amb èxit en la seva edició del 2016 i aquest 2018 tornarà a tenir-hi una presència destacada a través dels seus associats i un espai conjunt. Si estas interessat a participar-hi no dubtis en contactar amb el CWP.
Més informació.
ADVANCED FACTORIES & EXPO CONGRESS 
Descobreix els descomptes exclusius per a socis del CWP. Contacti'ns per a més informació.
 
Nous associats al CWP 
El CWP compta amb 4 nous socis més a partir d'aquest febrer:
STPACUSTER GROUP
AEM SISTEMAS
UNEX
REVOLVE WATER


Benvinguts!

3.- Notícies dels associats al CWP

Quatre nous projectes per promoure l'economia circular a Catalunya
Lavola participa  i dóna suport en quatre projectes finançats per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Un dels projectes de la indústria de l'aigua té com a objectiu promoure la simbiosis industrial entre els socis del CWP. Més informació.
“The Zone of Hope”, una exposició que permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic
Agbar inagura “The Zone of Hope”, un projecte innovador que té per objectiu conscienciar i sensibilitzar la ciutadania i impulsar-ne el compromís envers l’impacte del nostre estil de vida en el medi ambient. Més informació i venda d'entrades.
Noves bombes de drenatge d'acer innoxidable
Hydroo  amplia la seva gamma de bombes d'aigua residuals summergibles introduint un nou tipus d'enfocament. Els principals avantatges són la facilitat d'operació i manipulació. Més informació
Jordi Guimerà, Soci Director d'Amphos 21, imparteix un curs on-line sobre hidrogeologia aplicada a la mineria. 
Sr. Jordi Guimerà d'Amphos 21 repassa els principis bàsics del flux d'aigua subterrània i transport de soluts i dóna les pautes per als principals reptes de les operacions mineres relacionades amb l'aigua subterrània: rebaixament del nivell freàtic, protecció i contaminació d'aqüífers i abastament de noves fonts. Més informació.
Planta de tractament per osmosi inversa per aigua de reg
Hidroglobal de Matholding Group porta a terme el disseny, fabricació, subministre i posada en marxa d'una planta de tractament per osmosi inversa d'aigua de pou per a produïr aigua de reg de nabius a Perú. Més informació.
EdiCitNet, economia circular per ciutats del futur
Investigadors del CampusAigua col·laboren en el desenvolupament de solucions tecnològiques i socials per a ciutats més sostenibles, saludables i resilients. L'objectiu és desenvolupar una xarxa de ciutats que apostin per una gestió de l'aigua, de nutrients i dels residus intersectorial i orientada a la reutilització. Més informació.
REMOSA millora el seu sistema SBR
REMOSA incorpora en els sistemes SBRem, pel tractament d'aigües residuals, l'opció de treballar en ecocicles. Aquest sistema integra una segona programació per a l'etapa de reacció en la qual la turbina queda temporizada en funció de l’aigua que rep el reactor. Això permet que en el cas de rebre un cabal dèbil es redueixi l’aportació d’aire durant el cicle, reduïnt així el consum energètic del tractament. Més informació.

4.- Agenda

13-15 març, Barcelona. Advanced Factories Expo&Congress. Més informació.
14 març, Bilbao. 3r Workshop Industria 4.0 GAIA – ZINNAE - CWP.
20 març, IDAEA-CSIC. II Fòrum Innovació del sector de l'aigua. Inscripcions
21 març, on-line. Sessió informativa per l’adhesió al Programa d’Acords Voluntaris que promou l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i sessions pràctiques de com efectuar el càlcul de la petjada de carboni. Organitza: Lavola. Per confirmar assistència: mrpascual@lavola.com 
22 març, Parc de Recerca de la UAB. Jornada GreenTECNIO: Les capacitats dels grups TECNIO en Medi Ambient i Sostenibilitat. Més informació i inscripcions.
16 abril, IESE. Taller Design Thinking per impulsar la innovació. Organitza: CEEC, CWP i Packaging cluster.
16-17 abril, Paris. Global Water Summit 2018. Més informació.
23-24 abril, Mallorca. Connecting Islands to face global challenges. Més informació
27 abril, Barcelona. Desè Aniversari del CWP 
#W10YFN (Water 10 Years From NowMés informació i inscripcions.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp