Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 34 - Desembre 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the Date

Participa al taller de cooperació del CWP per promoure els projectes del 2019. Aquest any el CWP ha impulsat nombrosos projectes en R+D, innovació, internacionalització i millora competitiva. No et perdis l'oportunitat per ser un dels participants als nostres projectes del 2019! 
Activitats exclusives per a socis del CWP. 

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP
Comissió i Plataforma d'Internacionalització del CWP 
El passat 11 de desembre es va celebrar la Comissió d'internacionalització del CWP i la sessió de tancament del projecte per l'impuls de la Plataforma d’Internacionalització. El projecte finançat per ACCIO ha permès identificar oportunitats en mercats objectius: USA, Rússia, Xile i Perú, així com participar en fires internacionals del sector amb una participació grupal de més de 15 associats/des. De cares al 2019 està confirmada la realització de missions a les principals fires d’aigua a Colòmbia i USA, també es va prioritzar INDOWATER, així com missions a Sud Àfrica, entre d'altres. Llegir la notícia.
Activitats amb la coorganització o participació del CWP
El CWP participa al Congrés Nacional de Clústers  
Xavier Amores, gerent del CWP, va participar a la taula sobre Engagement: com generar i promoure projectes innovadors a l'últim Congrés Nacional de Clústers celebrat a Madrid amb més de 100 inscrits d'Agrupacions Empresarials Innovadores de tota Espanya. El CWP va explicar diversos casos d'èxit en l'impuls de projectes cooperatius en una sessió que va permetre intercanviar bones pràctiques i conèixer els programes d'impuls de clústers a nivell europeu i estatal. Llegir-ne més. 
VI Jornada de Canvi estratègic en Clústers a IESE Business School
El passat 13 de desembre es va realitzar la VI Jornada de Canvi Estratègic en clústers organitzada per ACCIO i amb la col·laboració d'IESE Business School. Aquesta jornada, que s'emmarca en la política de clústers de la Generalitat de Catalunya, va permetre conèixer tres casos d'empreses de diferents sectors que han sabut transformar-se per seguir sent competitivies en un marc global de canvi com l'actual. Consulta la notícia completa.
Projectes
El CWP aconsegueix l'aprovació de 5 projectes innovadors del MINCOTUR
El CWP va presentar sis projectes a la convocatòria d’ajuts a la innovació del 2018 del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), que agrupaven 13 entitats associades al CWP, a més del propi clúster. El resultat final ha estat l’aprovació de cinc dels projectes presentats, dels quals quatre es duran a terme durant 2018 i 2019. Els projectes tracten temàtiques com la Realitat Virtual, Business Intelligence, Internet of Things, Monitorització i sensòrica avançada o Intel·ligència artifical aplicats a la cadena de valor del sector de l'aigua.  Saber-ne més.
El CWP aconsegueix 3 Iniciatives de Reforç de la Competitivitat d'ACCIO 
S'han aprovat 3 ajuts sol·licitats el passat setembre a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat d'ACCIO juntament amb 20 entitats associades al CWP. Concretament, aquestes iniciatives estan enfocades en (1) la cooperació internacional amb clústers a Colòmbia, (2) en la formació directiva estratègica i activitats comercials B2B per a pimes del sector, i (3) en la prospectiva dels mercats clau del sector de l'aigua i viatges de benchmarking. Més informació. 
Informació rellevant del Sector de l'Aigua

3.- Notícies dels associats al CWP

Pau Relat és nomenat nou president del Consell de Fira Barcelona
Pau Relat, màxim responsable de MAT Holding, empresa associada al CWP, i president de la fira iwater 2018 ha estat nomenat nou president del Consell d'Administració de Fira de Barcelona. A més de Relat, també s’hi incorporen la consellera delegada de SocialCar, Mar Alarcón; el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura; la presidenta de Sellbytel, Helena Guardans, i el vicepresident executiu de Catalonia Hotels, Manel Vallet. Font de la notícia.
La UdG reflexiona sobre els reptes i oportunitats del sector aigua amb la inte·ligència artificial
El passat 10 de desembre l’investigador de la Universitat de Califòrnia - Irvine, Manel Garrido, grups de recerca i empreses del Campus Aigua de la UdG van realitzar un debat sobre els nous models de negoci, els principals obstacles i els escenaris de futur que apareixen amb la incorporació de les eines de la societat de la informació en el cicle de l’aigua. Com canviarà el sector de l’aigua en els propers anys? Com s’adaptarà a aquesta revolució tecnològica? I quines lliçons se’n podran extreure? Saber-ne més.
Experts reivindiquen el potencial de les aigües residuals com generador de recursos i oportunitats 
El passat 12 de desembre va tenir lloc la I Jornada cientiífico-tècnica sobre l'aprofitament de les aigües residuals com a font de recurs organitzada per la Cátedra DAM de la Universitat de València. La jornada va comptar amb més de 160 assistents, i es van presentar els principals reptes i problemàtiques a què s'enfronta el sector de les aigües residuals, presentant projectes i casos d'estudi d'èxit realitzats per diferents organismes públics, universitats, centres de recerca o empreses. Consulta la notícia. 
WORKSHOP European Eco-Innovations & Circular Economy in the Water Sector: The Horizon2020 "SMART-Plant" project
Dimarts 15 de Gener 2019, Hotel Exe Campus UAB, Bellaterra. Si estàs vinculat al sector del tractament de les aigües residuals urbanes, no et perdis la conferencia “European Eco-Innovations & Circular Economy in the Water Sector”. Organitzada pel grup de recerca GENOCOV dins del projecte SMART-Plant (Horizon2020), posarà l'atenció en les innovacions en l'àmbit de l'economia circular i de les tecnologies ambientals de recuperació de recursos. Esdeveniment gratuït. Cal inscripció prèvia.  Consulta el programa i inscriu-te!

4.- Agenda

15 Gener. WORKSHOP European Eco-Innovations & Circular Economy in the Water Sector: The Horizon2020 "SMART-Plant" project. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia. Més informació.
22 Gener. Taller de projectes del CWP. Exclusiu per a socis del CWP.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2018 Catalan Water Partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp