Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 24 - Gener 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the date

El proper 27 d’Abril el CWP celebrarà el seu desè aniversari en un acte obert a tot el sector de l’aigua. L’acte comptarà amb la participació d’experts d’alt nivell que reflexionaran sobre l’evolució del sector i en concret, sobre el futur d’aquest al llarg dels pròxims 10 anys: #W10YFN (Water 10 Years From Now)

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP 
Reunió de Llançament grup de treball amb l'ACA binomi AIGUA - ENERGIA  
El CWP  va organitzar una sessió de treball amb l’Agència Catalana de l’Aigua entorn la innovació i l'eficiència energètica en la gestió i tractament de l'aigua, desenvolupant el binomi energia-aigua. Van participar-hi més d’una desena d’entitats associades al CWP, que van poder introduir les principals innovacions tecnològiques, projectes d’R+D i inquietuds vinculades al binomi aigua-energia entorn el tractament i la gestió de l’aigua. Més informació.
Sessió - Taller - Projectes de Cooperació CWP
El CWP va organitzar una sessió taller per promoure propostes de projectes cooperatius en el marc del clúster. A la sessió van participar-hi més d'una vintena d'entitats associades al CWP que van poder intercanviar propostes, identificar sinèrgies i oportunitats entre associats i amb el propi CWP. El taller-networking va centrar-se entorn a l'Economia Circular, 4.0 – Smart Water Systems i Millora de competitivitat. A partir d'aques taller s'identificaran les temàtiques de més interès per tal d’intentar promoure iniciatives entorn aquestes propostes al llarg del 2018. Més informació. 
Comissió d'Internacionalització
A la comissió d’internacionalització del CWP. realitzada a ACCIO, amb més de 12 empreses participants, es van detallar les activitats més destacades del 2017, es va informar dels projectes en curs i activitats previstes durant 2018 i es van planificar possibles noves activitats pel 2018-2019. La comissió reprendrà activitat el proper mes d’abril amb una nova reunió. Més informació.
 
Sessió SEO
El CWP va organitzar una sessió sobre “Posicionament SEO” per als seus associats. La sessió va ser realitzada pel Sr. Pau Alpuente, enginyer informàtic i llicenciat a ESADE amb més de 15 anys d’experiència en SEO internacional i  actualment CEO d’Elabs Consulting. Es van analitzar amb detall casos reals d'algunes webs dels assistents per entendre de forma pràctica com s'implementa el SEO, i alguns aspectes claus vinculats al sector de l’aigua. Més informació.
PROJECTES 
Convocatòria Agència de Residus de Catalunya - Projectes aprovats 
Han estat aprovat dos projectes presentats a la convocatòria Agència de Residus de Catalunya:
LICOCÈUTICL'objectiu del projecte se centra en investigar en l’obtenció tant, d’extractes liposolubles funcionals, amb alt contingut en carotenoides (licopè) com d’extractes hidrosolubles rics en proteïna hidrolitzada, a partir dels residus del processat de tomàquet.  En col·laboració amb LEITAT.
SIMBAICAT. El projecte té l'objectiu d'impulsar la Simbiosi en la Industria de l’aigua,  entre socis del CWP. La col∙laboració entre les empreses del clúster que inclouen una gran quantitat d’activitats productives i amb d’altres sectors industrials pot esdevenir en beneficis ambientals, econòmics i socials per a les entitats implicades. Amb EURECAT i LAVOLA.
Reunió de llançament projecte SENTINEL
El kick-off meeting del projecte SENTINEL (Cluster Network for Hospitality Sustainable Development and Internationalization), es va iniciar el passat 1 de gener i tindrà una durada de 18 mesos. Aquest projecte, realitzat pel clúster del moble de Catalunya (CENFIM), el TIC de Torino, de construcció sostenible d'Upper Austria i el CWP, té com a objectiu facilitar intel·ligència de mercat a les empreses del canal contract-hospitality i està cofinançat pel Programa COSME Go International de la Unió Europea. Més informació.
Visites projecte GAIA
El CWP participa juntament amb el clúster de l’aigua de Zaragoza (ZINNAE) i Asociación de Industrias de las Tecnologías Electrónicas y de la Información del País Vasco (GAIA) en un  estudi, recolzat per la Convocatòria 2017 AEI, per impulsar un full de ruta centrat en projectes d'innovació entre diferents agents, que contribueixin a la digitalització del sector de l'aigua. S’han realitzat 7 visites amb el clúster GAIA a entitats associades al CWP amb l’objectiu d’identificar els principals reptes del sector. Més informació.
Informació rellevant Sector de l'Aigua 
PRIMA
El passat 24 de gener es va realitzar a Barcelona la presentació de la iniciativa PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area). Finançament per projectes relacionats amb alimentació i aigua en l’àrea del Mediterrani, tant de la UE com amb estats no membres. És una gran oportunitat per finançar R+D. Més informació.
 
Sessió RD H2020 ACCIO
El passat 18 de Gener ACCIO va organitzar una jornada de revisió de propostes H2020: Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials, enfocada a conèixer les oportunitats i iniciaives existents en el marc H2020, i en especial dins del Repte Social 5 – Accions pel clima, medi ambient, eficiència dels recursos i primeres matèries. A més a més, es va comptar amb les ponències del CDTI, LEITAT, CTM, Parc de Recerca de la UB i BETA- UVIc, entre d’altres. El marc del sector de l’aigua hi ha diverses calls del 2018 i 2019 que inclouran els principals reptes del sector, com per exemple, SC5-12-2018: EU-India waterco-operation. Més informació.
Iwater 2018
Del 13 al 15 de novembre se celebrarà a Barcelona l'esdeveniment de referència internacional Iwater, que neix com a solució als reptes del sector amb una visió global del cicle integral de l'aigua. El CWP hi va participar durant l'any 2016 amb un estand conjunt amb 9 entitats associades al CWP, i enguany està planificant la seva participació. Mantindrem informats als associats sobre les possibilitats de participació.
Nous associats al CWP 
El CWP compta amb dos socis més a partir d'aquest gener:
UNIONES ARPOL S.A.
SIGMA - SUMINISTROS Y GESTIONES MEDIOAMBIENTALES S.L.

Benvinguts!

3.- Notícies dels associats al CWP

LIFE+ SAVING - E
El Parc de Recerca de la UAB i DAM van organitzar un curs dins del projecte SAVING-E que tenia per títol Una depuradora urbana sostenible energèticament: implementació de la eliminació autotròfica de nitrogen a la línia principal d'aigua. El curs va tenir lloc a l'Escola d'Enginyeria de la UAB, on es van realitzar xerrades dels principals investigadors, sessions de discussió i activitats pràctiques de laboratori centrades en la tecnologia de LIFE+ SAVING-E, així com una visita a la planta pilot del projecte.  Més informació.
Electrodesnitrificació aplicada al tractament d'aigües de rebuig de processos d'osmosi
El prototip demostratiu HYK–LNR d'Hydrokemós, S.L. converteix el nitrat i amoni presents a les aigües de rebuig de la osmosi inversa en nitrogen innocu pel medi ambient. El prototip, en virtut d'un acord amb l'empresa d'aigües Facsa, opera amb les aigües de rebuig de la dessalinitzadora de Burriana (Castelló) de potabilització d'aigua.  Més informació.
Pure Water Box
Waterologies publica a la seva pàgina web un vídeo sobre Pure Water Box, equip pensat especialment per emergències i llocs aïllats, que permet reduir el 99.9% de bacteris i el 100% de terbolesa. Més informació.
Projecte IMPACT
El projecte IMPACT pretén determinar l’impacte ambiental produït per la presència d’antibiòtics i nitrats en diferents aqüífers a Catalunya. Hi participen investigadors de Geocamb-UdG i ICRA, i està coordinat amb la UB, UCLM i UPC. El projecte compta amb finançament de la darrera convocatòria “Retos Excelencia” del Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat (MINECO) i finalitzarà l’any 2021.  Més informació.
El laboratori del Consorci obté l'acreditació ENAC per la qualitat i el rigor dels seus assajos 
El Laboratori d'Assaigs del Consorci Besòs Tordera ha estat acreditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) d'acord amb la norma UNE-EN ISO/IEC 17025 en la realització d'assajos mediambientals d'aigües residuals, aigües continentals i aigües regenerades. Més informació.
WATERCLIMA LAC
El passat 26 de gener va tenir lloc l'acte de clausura del projecte WATERCLIMA-LAC, Gestión de zonas costeras, de la zona pilot Aquin/Saint Louis du Sud (Haití). Van participar-hi: Amphos 21fundació CTM i WE&BMés informació.

4.- Agenda

6/9 febrer, Moscow. AQUA-THERM 2018. Més informació.
14 febrer, Saragossa. 1r Workshop Industria 4.0 GAIA – ZINNAE - CWP.
28 febrer, Barcelona. 2n Workshop Industria 4.0 GAIA – ZINNAE - CWP.
20/21 febrer, Londres. World Water-Tech Innovation Summit. Consulti amb el CWP els avantatges en la inscripció per se membre del CWP. Més informació.
22/23 febrer, Brusel·les. Second European Industry Day/Cluster matchmaking . Inscripcions.
14 març, San Sebastian. 3r Workshop Industria 4.0 GAIA – ZINNAE - CWP.
20 març, II Fòrum Innovació del sector de l'aigua.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp