Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 33 - Novembre 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the Date

Activitats exclusives per a socis del CWP. 
13 Desembre, IESE Business School. VI Jornada de CANVI ESTRATÈGIC. Podràs informar-te sobre 3 casos d'empreses de diferents sectors, que han sabut transformar-se per seguir sent competitives en un marc global tan canviant com l'actual: CIRCONTROL, FRIT RAVICH i RELATS.
Aquests casos són una excel·lent eina de treball, ja que et permetran adquirir un coneixement generalitzat dels problemes i, sobretot, oportunitats als quals s'enfronten les empreses i et facilitaran el desenvolupament d'habilitats per a la seva solució d'una forma sistemàtica. Més informació i inscripcions.

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP
Èxit de participació a iwater 2018
Els passats 13, 14 i 15 de novembre va tenir lloc a Fira de Barcelona, la segona edició d’iwater 2018: saló internacional de referència del cicle integral de l’aigua. Enguany 10 empreses han confiat en el CWP per compartir un estand conjunt: Amphos 21, Aplicat, Carburos Metálicos, Cim Aigua, Encofrados Alsina, Hidrotec, Krypton, Microcom, Netwater i WaterologiesL’esdeveniment va coincidir amb l’Smart City Expo World Congress, que conjuntament amb iwater, van reunir més de 25.000 visitants de 146 països. Llegir la notícia completa.
Activitats amb la coorganització o participació del CWP
16 clústers catalans viatgen a Nova York i Washington per explorar aliances estratègiques
Es tracta de la VII Strategic Training Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ a través del programa Catalonia Clusters, que té l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat.  Els participants, entre ells el CWP, van realitzar més de 60 reunions amb agents de l’ecosistema de Nova York i Washington, com ara Google, el Banc Mundial o el BID, a banda de rebre formació especialitzada. +Informació.
El CWP participa a l'International Intercluster Meeting amb Corea del Sud organitzat per ACCIO
El passat 5 de novembre es va celebrar la 6ena edició de l’International Intercluster Meeting amb Corea del Sud amb l’objectiu de potenciar sinergies i aliances estratègiques entre els clústers dels dos territoris. La jornada va ser organitzada per ACCIO, juntament amb la Korea Industrial Complex Corporation (KICOX), una entitat afiliada al Ministeri de Comerç, Indústria i Energia coreà, dedicada al suport dels clústers. +Informació.
El CWP participa a la sessió "Sustainability approaches for Mediterraneum clusters" a ECOMONDO (Itàlia)
La Dra Sara Gabarrón, project manager del CWP, va participar el passat 8 de novembre a la sessió organitzada per Interreg MED Green Growth community. La sessió tenia com a objectiu posar en valor el paper dels clústers en la creació de noves estratègies de desenvolupament econòmic al Mediterrani i estava coorganitzada pel Centre Tecnològic BETA. La sessió va realitzar-se en el marc de la celebració de la fira ECOMONDO, referent del sector de les tecnologies verdes i de l’economia circular. Saber-ne més.
Interclúster "Connecting Aigua i Materials Avançats: Reptes i Solucions"
El passat 20 de novembre es va realitzar una jornada amb el Clúster de Materials Avançats de Catalunya (MAV) per tal d’identificar oportunitats de projectes d’R+D i innovació en l’àmbit de materials aplicats al sector de l’aigua. Concretament es va treballar en dos reptes proposats per l’empresa Fluidra i Hidrotec, que van permetre a més de 15 entitats associades al clúster MAV reflexionar conjuntament sobre potencials solucions innovadores. Saber-ne més.
El CWP participa al Benchmarking Visits & Training del projecte The Next Society
En el marc del projecte The Next Society, ACCIO va organitzar una setmana de formació i visites a una delegació de representants de clústers i entitats de Turquia, Tunísia, Palestina, Marroc i Jordània, on el CWP va tenir l’oportunitat de participar. La sessió es va realitzar a la seu de Barcelona de LAVOLA, qui també va poder presentar les seves experiències entorn als projectes d’economia circular. La jornada també va comptar amb una visita a les instal·lacions de l’EDAR del Baix Llobregat. Llegir la notícia completa
El futur de l'aigua i la seva incidència en el sector cosmètic al 4th Beauty Innovation Day
Xavier Amores, gerent del CWP, va participar al 4th Beauty Innovation Day realitzat el 22 de novembre amb més de 150 assistents que representen tota la cadena de valor de la indústria cosmètica. El director del CWP  va introduir tres grans factors a considerar: primer el canvi climàtic, l’estrès hídric i els efectes que tindrà a futur la disponibilitat de recurs; en segon lloc la necessària optimització, eficiència i oportunitats d’estalvi en les noves tecnologies; i finalment com un consumidor més conscienciat medi ambientalment és una oportunitat per ser una empresa diferenciada i que avalua l’impacte d’aigua dels seus productes al llarg de tot l’ús. Llegir la notícia completa.
Projectes
SENTINEL Networking Event a iwater i a l'Hotel Samba
Durant els passats 15 i 16 de novembre va tenir lloc un dels esdeveniments SENTINEL European Networking. La primera jornada es va celebrar dins el marc de la fira iWATER, la qual ofereix una mostra de les tecnologies més punteres del sector de l’aigua. La segona es va fer durant una visita a l’Hotel Samba a Lloret de Mar, zona d'estudi del projecte DeamEAUMed. Un dels propers passos del projecte és preparar els viatges d’internacionalització per tal de ampliar mercats a les empreses associades als clústers. +Informació.
T'interessa aquest projecte?
Forma part del grup de LinkedIn del SENTINEL! I a més a més, si ets soci del CWP rebràs l'estudi de mercat dels països, que s'ha realitzat en el marc d'aquest projecte sobre les oportunitats per a zones turístiques i sector hoteler.
Reunió de seguiment del projecte WATERTUR
La reunió de seguiment del projecte WATERTUR va tenir lloc el passat dilluns 26 de novembre a les oficines de LAVOLA a Barcelona. Durant aquesta darrera reunió, es van concretar les línies de treball relacionades amb el mapeig de tecnologies del sector hoteler, la implementació de tecnologies de monitoreig, l’estudi de la càrrega de contaminants de les aigües grises o negres, i la posada en marxa de bioreactors anaeròbics de membrana i murs verticals amb electrowetlands. Totes aquestes iniciatives serviran per tal de dotar de més intel·ligència i fer més sostenibles i competitives les instal·lacions hoteleres de Catalunya. Saber-ne més
Informació rellevant del Sector de l'Aigua

3.- Notícies dels associats al CWP

Bluephage celebra els primers 2 anys
Bluephage va celebrar els dos anys de la seva creació a l'estand del CWP en el marc de la fira iwater. Bluephage, spin-off de la Universitat de Barcelona nascuda l’any 2016, ha desenvolupat una innovadora tecnologia d’anàlisi de la qualitat microbiològica de l’aigua: un kit que permet detectar i quantificar els bacteriòfags (indicadors vírics) de l’aigua de manera senzilla i en menys de cinc hores, enfront de les més de vint-i-quatre hores que es necessiten actualment per fer aquest tipus d’anàlisi. +Informació. 
El nou model de desulfurador biològic AERIS-BS es posa en marxa a Escandinàvia
Aeris acaba de posar en servei amb èxit el seu nou model de desulfurador biològic AERIS-BS. Aquest equip incorpora importants avantatges tècnics respecte a les versions anteriors, el que permet que el procés sigui més eficaç i robust i que requereixi d’una menor supervisió. Aquest equip, que dóna servei a una indústria de gestió de residus ramaders al nord d’Europa, permet tractar cabals de biogàs de varis milers de m3/h, amb concentracions d’H2S de l’ordre de 4000 ppmv. Notícia completa. 
Carburos Metálicos presenta Halia QM®, un nou sistema sostenible per al tractament d'aigües
El sistema Halia QM® de Carburos Metálicos per neutralització de pH ha estat especialment dissenyat per optimitzar el consum de diòxid de carboni i adaptar-se a les característiques particulars de cada instal·lació, minimitzant els costos fixos i operatius de l'equip. Aquest sistema ha demostrat que l'ús del CO2 com a agent neutralitzant és una alternativa més sostenible per al tractament d'aigües que la utilització d'àcids. Llegir la nota de premsa.
Reunió del Comitè d'Experts per impulsar la reutilització de l'aigua regenerada al tram final del Riu Llobregat
El passat 21 de novembre va tenir lloc la primera reunió tècnica del Comitè d'Experts per impulsar la reutilització d'aigua regenerada en el tram final del riu Llobregat. El Comitè d'Experts està format per algunes entitats associades al CWP com ACA, ICRA, IDAEA-CSIC, UB, UAB i Fundació CTM. Consulta més informació.
Jornada de Productivitat organitzada per CEAM
CEAM, entitat presidida pel sr. Jaume Alsina d'Encofrados Alsina, soci del CWP, organitza una jornada enfocada a experiències Lean i Indústria 4.0. que pot ser d'interès per les entitats associades. Per a més informació, podeu consultar el programa i omplir les inscripcions

4.- Agenda

11 Desembre. Comissió d'Internacionalització del CWP. Exclusiu per a socis del CWP.
13 Desembre. VI Jornada de Canvi Estratègic en clústers, amb José Luis Nueno, professor d'IESE Business School. Organitzat per ACCIO. Més informació i inscripcions.
23 Gener. Taller de Projectes de Cooperació del CWP: Digitalització, Canvi Estratègic i Valor Compartit.  Exclusiu per a socis del CWP.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2018 Catalan Water Partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp