Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 31 - Setembre 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the Date

23 Octubre
Optimització en la Gestió Energètica i de l'Aigua al Sector del Food Service


24 Octubre 
Segon Grup de Treball amb INNOVI: Tractament d'Aigües Residuals i dels Fangs i Petjada Hídrica. 


20 Novembre 
Interclúster amb el Clúster de Materials Avançats de Catalunya
28 Novembre 
Oportunitats en Shared Value aplicat al Sector de l'Aigua

Activitats exclusives per a socis del CWP. 

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Sergi Compte nou Project Manager del CWP 
Aquest setembre el CWP ha incorporat a en Sergi Compte com a nou project manager pel seu equip. Durant el 2018, en Sergi ha finalitzat un doctorat dins el programa de Ciència i Tecnologia de l’Aigua de l’UdG, el qual ha dut a terme a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA). Els seus camps d’expertesa han estat l’estudi de les dinàmiques i els processos microbiològics que tenen lloc en embassaments i llacs de diferent tipologia.
Realitat Virtual aplicada al Sector de l'Aigua
El 18 de setembre va tenir lloc una sessió demostrativa organitzada conjuntament amb INNOVAE, empresa tecnològica que desenvolupa solucions basades en realitat augmentada i realitat virtual, en la qual es van explicar els conceptes bàsics d'aquestes tecnologies, es van exposar els casos d'èxit reals d'implantació. Finalment, va comptar amb una part pràctica on els assistents van poder testejar diferents dispositius de realitat virtual, augmentada i mixta (Tablets, HTC Vive i Microsoft Hololens).
Projectes
Projectes
Durant el mes de setembre el CWP ha sol·licitat 3 Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat d'ACCIÓ juntament amb 20 entitats associades al CWP. També s'han sol·licitat 6 projectes a la darrera convocatòria AEI Agrupaciones Empresariales Innovadoras 2018 en l'àmbit d'indústria 4.0 i IoT amb la participació de 13 entitats associades al clúster. 
Reunió Comitè Executiu RIS3CAT Comunitat d'Aigua
La tercera reunió del Comitè Executiu de la Comunitat RIS3CAT d'Aigua va tenir lloc a l’Intexter de Terrassa. La trobada va servir per reunir els responsables dels 6 projectes amb els coordinadors de la Comunitat (CTM) i la representant d’ACCIÓ. El CWP va assistir a la reunió com a entitat coordinadora del projecte WATERTUR, una proposta de 36 mesos de duració amb un finançament en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El projecte té com a objectiu optimitzar, dotar d’intel·ligència i implementar noves tecnologies als usos turístics de l’aigua. Els projectes de la comunitat tenen com a objectiu convertir Catalunya en un pol d’innovació en el camp de l’economía circular aplicada al sector de l’aigua. Més informació.
Reunió de cooperació Interreg SUDOE
El passat 10 de setembre va tenir lloc una reunió de cooperació per promoure un projecte Interreg SUDOE entre organitzacions i clústers en el sector de l'aigua: "Instruments innovadors de gestió de mercats aeri a les zones de riscos induïts pel canvi climàtic a la zona sud-americana" entre Portuguese Water Partnership, Pôle Aqua-Valley i CWP. La reunió va tenir lloc a les instal·lacions de CUADLL, soci del CWP que hi participa.
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
10 empreses confien en el CWP per un espai agrupat a iWater
La fira es proposa aconseguir una gran presència de visitants d'alt nivell implicats al cicle integral de l'aigua, per això han dissenyat una campanya de promoció específica, que, amb l'ajuda dels diferents salons de Fira de Barcelona, ajudaran a atreure representacions de grans corporacions relacionades amb la gestió de l'aigua. A més a més, gràcies al pla internacional de captació de iwater, hi assistiran grans compradors de 37 països diferents. Enguany, el CWP participa en un estand conjunt a iwater. 
Formació al Sector de l'Aigua
El proper novembre l'Escola de l'Aigua (Suez) iniciarà la impartició dels Mòduls de Postgrau, píndoles de coneixement tècnic en format 100% online, de 4 mesos de durada, que engloben les quatre fases del cicle urbà de l'aigua: captació i tractament d'aigua, xarxes de distribució, xarxes de drenatge i depuració d'aigües residuals. Els crèdits ECTS que formen aquests programes, són curriculars en cas de voler cursar els postgraus o màster de l'itinerari formatiu en Tecnologia i Gestió d'Aigua, oferint així  la flexibilitat d'iniciar un mòdul de postgrau amb la possibilitat de seguir formant-se per obtenir una titulació de màster o postgrau acreditat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). +Informació
Nous associats al CWP
El CWP compta amb 1 nou soci més a partir d'aquest setembre:
PRESCAD
Benvinguts!


Resultat d'imatges de logo prescad

3.- Notícies dels associats al CWP

El cas de FLUIDRA
El passat 20 de setembre va tenir lloc a ACCIO la sessió de treball de canvi estratègic amb IESE on es van analitzar el cas de canvi estratègic de FLUIDRA, multinacional present a 45 països (cinc continents) que té 150 delegacions comercials i centres de producció. És líder mundial en els  mercats més rellevants (31 països), cotitza a l'IBEX i l'any 2015 va tenir una xifra de negoci de 647 milions d'euros procedent en un 90%, del subsector de piscina & wellness. L'any 2016, FLUIDRA va iniciar el projecte Fluidra Connectplataforma online que controla de forma remota el funcionament i manteniment de la piscina. Aquesta sessió es dirigeix exclusivament a empreses pertanyents als clústers del Programa Catalunya Clústers.
Exposició The Zone of Hope d'Aigües de Barcelona
A The Zone of Hope els visitants poden veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d'un viatge en el temps, en el qual públic pot experimentar fred, calor o vent, passejar per l'interior d'una glacera i veure i viure amb gran realisme gràcies a la tecnologia 3D una inundació a Barcelona o la desertificació a un embassament de Catalunya. El missatge és clar: cal reaccionar immediatament i, per fer-ho, cal aconseguir que l'impacte que pot tenir el canvi climàtic i la necessitat d'actuar urgentment calin entre la ciutadania, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta. Espectacular experiència de realitat virtual pionera a Europa i nascuda del compromís d'Aigües de Barcelona amb la sostenibilitat. Reserva les teves entrades.
Adiquímica a la Conferència organitzada per l'EDS a Atenes
Del 3 al 6 de setembre, va tenir lloc l'International Conference on Desalination for the Environment Clean Water and Energy organitzada per l'European Desalination Society. Adiquímica va participar activament en aquest esdeveniment, sent promotors del mateix a més de comptar amb estand propi i presentant l'estudi denominat Metholodogy to Design Cost-Effective and Sustainable Solutions for Reverse Osmosi Membranes Cleaning. Veure la notícia completa.
Tecnoturbines participa al GPEX event de Barcelona
Tecnoturbines va participar en l'esdeveniment Global Power & Energy Exhibition del 17 al 19 de setembre a Barcelona, una cita dedicada a estratègies i tecnologia per a la transició energètica global. Diverses empreses i organitzacions relacionades amb el sector energètic es van reunir durant aquestes dates per debatre i proposar models per a la transició energètica. Jaume Lledó, CEO de Tecnoturbines, va fer una presentació a la sessió Solar Impulse Solutions - Discovering The Future Disruptors of the energy Industry dedicada al potencial de les energies alternatives en el futur. Llegir-ne més.

4.- Agenda

29 Setembre - 3 Octubre. New Orleans. WEFTEC New Orleans.
17-19 Octubre.  Expo Agua Perú. Fira tecnològica de l'aigua del Perú, on empreses líders presenten solucions integrals per al sector aigua i sanejament, agricultura, indústria, mineria i producció energètica.

23 Octubre. Jornada interclúster amb el clúster Food ServiceExclusiu per a socis del CWP.
24 Octubre. Grup de Treball Aigua - Sector Vitivinícola amb INNOVI. Exclusiu per a socis del CWP.
24-25 Octubre. World Water-Tech North America. Toronto. Més informació.
29 - 30 Octubre. A Mediterranean Water and Journalism, forum for sustainable development. Barcelona. Més informació.
13-15 Novembre. IWATER. Saló internacional del cicle integral de l'aigua. Fira de Barcelona. 
20 Novembre. Interclúster amb el Clúster MAV. Exclusiu per a socis del CWP.
28 Novembre. Oportunitats en Shared Value aplicat al Sector de l'AiguaExclusiu per a socis del CWP.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2018 Catalan Water Partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp