Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 30 - Juliol i Agost 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats amb la coorganització o participació del CWP 
CWP juntament amb el Clúster d'Eficiència Energètica van participar a una conferència per impulsar projectes
El passat 9 de juliol una delegació Xilena del Centro de Extensionismo de Corfo relacionat amb la construcció sostenible va realitzar una visita a Barcelona de la mà del Centre Tecnològic Eurecat. El Catalan Water Partnership i el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya van participar a la trobada amb una conferència sobre les activitats del clúster per impulsar projectes d’R+D i innovació.
El CWP va publicar a iAGUA un article sobre l'economia circular
Xavier Amores, el clúster manager del CWP va publicar a iAGUA en el número especial sobre Economia circular un article: “L’economia circular com a font d’innovació en el sector de l’aigua” amb exemples de projectes de socis com EURECAT-CTM, ICRA, LEITAT, etc. Podeu llegir l'article aquí.
Activitats organitzades pel CWP 
El CWP participa a la VIII Jornada d'Immersió Clústers d'ACCIO
El passat 12 de juliol el CWP va participar a la 8ena edició de la Jornada d'Immersió Estratègica per a clúster managers.  La jornada va tenir lloc a la Masia Can Cortés de Sant Cugat del Vallès on Sr Alberto Pezzi, director de Clústers d'ACCIO, va presentar els primers resultats de l'avaluació de polítics de clústers. Durant el dia, van haver-hi ponències de Sr Sergi Vicente, autor de "Xina Fast Forward" i corresponsal de TV3 a la Xina durant 12 anys, Sr Josep Mª Ganyet, enginyer informàtic especialitzat en intel·ligència artificial i el Sr Lluís Ramis, CEO de Cluster Development. A més a més, Edutech Cluster, Modacc Cluster, Packaging Cluuster i INDESCAT van presentar la seva experiència en projectes amb startups. 
Robert Mas, ex president del CWP participa la VII Immersió del clúster FEMAC
El Sr. Robert Mas, president del CWP entre 2016 i 2018, va participar com a ponent a la VII Immersió del clúster FEMAC celebrada el passat 29 de juliol a l’hotel AC de Girona per tal de compartir la seva experiència com a membre fundador i de la junta del CWP al llarg dels darrers 10 anys, i com el clúster pot esdevenir una eina de millora de competitivitat dels seus membres. L'Associació de Fabricants i Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya, [FEMAC], té com a objectiu millorar la competitivitat de les empreses catalanes dels mitjans de producció agrícola i els diferents agents que conformen la seva cadena de valor i va organitzar la VII Immersió amb un enfoc innovador i de reflexió estratègica. 
Projectes
Reunió Projecte Watertur
El passat 18 de juliol es va celebrar la reunió del projecte WATERTUR, que s’emmarca en la Comunitat d’Aigua Ris3Cat. El projecte Watertur, té com a principal objectiu impulsar la recerca en tecnologies per a la gestió intel·ligent i sostenible del cicle de l’aigua en hotels. La reunió es va celebrar al Vilar Rural de Sant Hilari i va comptar amb una visita a les instal·lacions per aprofundir en el coneixement d’aquestes, ja que serà el demosite seleccionat per al projecte. A la reunió van participar-hi representants de totes les entitats associades al CWP que formen part del consorci (ACSA, AERIS, FLUIDRA, LEITAT i LAVOLA), i del grup SERHS on es desenvoluparà el projecte demostratiu i es van comentar els aspectes clau de la gestió i organització de les tasques, així com els primers avenços assolits. El projecte té finançament en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. 
Projecte HYDROUSA
El CWP va participar a la reunió de llançament del projecte HYDROUSA,  projecte europeu aprovat per la convocatòria CIRC-02-2016-2017 (Water in the context of the circular economy) (Grant Agreement No. 776643). HYDROUSA té com a objectiu promoure solucions innovadores per les illes del mediterrani en termes del tractament de l’aigua/aigües residuals i com administrar-la, la qual tancarà els cicles d’aigua i millorarà els sectors de l’energia i l’agricultura.
La reunió va dur-se a terme els dies 12 i 13 de Juliol a Lavrion  (Grècia) i va ser organitzada pel NTUA (National Technical University of Athens). En total van participar-hi 86 persones de 27 socis del projecte, entre els que s’hi troben les entitats associades al CWP AERIS i ICRA. Aquest projecte té un pressupost de més de 12M€ i és un dels projectes de més relleu en l'impuls de l'Economia Circular a Europa. Facebook and twitter: @hydrousaproject
Reunió Projecte SENTINEL
El passat 3 i 4 de juliol es va realitzar la reunió de seguiment del projecte SENTINEL corresponent a la convocatòria COSME entre els quatre clústers impulsors de la iniciativa, el CWP, CENFIM, TWL i Energiesparverband. Aquest projecte pretén impulsar la internacinalització de les empreses dels clústers a països fora de la UE. El CWP disposa pels seus associats d’estudis en 13 països diferents analitzant les diverses oportunitats i actualment s’estan desenvolupats 5 estudis detallats dels mercats més atractius com USA, Mèxic, Emirats Àrabs, Sud-Àfrica i Marroc als quals poden tenir accés els associats als clústersMés informació.
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
9 empreses confien en el CWP per un espai agrupat a iWater
Enguany, el CWP participa en un estand conjunt a iwater. La fira es proposa aconseguir una gran presència de visitants d'alt nivell implicats al cicle integral de l'aigua, per això han dissenyat una campanya de promoció específica, que, amb l'ajuda dels diferents salons de Fira de Barcelona, ajudaran a atreure representacions de grans corporacions relacionades amb la gestió de l'aigua. A més a més, gràcies al pla internacional de captació de iwater, hi assistiran grans compradors de 37 països diferents. 
Participació de 12 empreses del CWP a Weftec 2018
8 empreses del CWP participaran en un espai agrupat a la Fira Weftec 2018 a New Orleans del setembre d'aquest any en el marc del projecte de promoure una plataforma d'internacionalització del CWP amb el suport d'ACCIO, així mateix la delegació de Washington organitza una missió conjuntament amb el CWP coincidint amb aquesta fira que permetrà que tant els participants a l'estand com 4 companyies més tinguin l'oportunitat de realitzar una agenda de negocis durant la fira. 
Nous associats al CWP

El CWP compta amb 3 nous socis més a partir d'aquest estiu, ja som 80 associats al CWP:

BLUEPHAGE
MICROCOM
AIGÜES DE BANYOLES

 
Benvinguts!


   


 

2.- Notícies dels associats al CWP

Jordi Guimerà d'AMPHOS21 al Congreso de la Asociación Colombiana de Hidrogeólogos
Dr Jordi Guimerà va fer una classe magistral al Congreso de la Asociacón Colombiana de Hidrogeólogos sobre la recàrrega artifical dels aqüífers com a eina de gestió del cicle hidrològic. La recàrrega artificial d'aqüífers o managed aquifer recharge és una eina de gestió del cicle hidrològic que està orientada a augmentar els recursos disponibles d'un determinat aqüífer, a millorar la seva qualitat o a millorar la qualitat del recursos que es recarrega. Veure la notícia completa.
 
Carburos Metálicos proposa solucions i tecnologies per reduir el malbaratament d'aliments
La companyia ha participat a la 1a Jornada sobre tecnologia al servei del sector agroalimentari, organitzada per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València, fent especial referència a les tendències i innovacions tecnològiques en el sector. Llegir-ne més.
Noves solucions de Disseny Higiènic de drenatges i Tractament d'Aigües en la Indústria Agroalimentària. 
La higiene ha començat a ser un dels aspectes més a tenir en compte en el moment de dissenyar unes instal·lacions agroalimentàries, per garantir la innocuïtat alimentària i evitar problemes de contaminació. De la mateixa manera, aquest disseny higiènic beneficia la reducció del consum d´aigua en processos de neteja, facilitant aquests processos. ACO presenta aquestes solucions i serveis a enginyers, així com aporta solucions per tractar les aigües residuals provinents de processos de producció. El proper 10 d'octubre al Col·legi d'Enginyers de Girona, Places limitades. Més informació i inscripcions.
 
A Mediterranean Water And Journalism
El Fòrum A Mediterranean Water And Journalism (AMWAJ) pretén reunir centenars de joves periodistes i empresaris professionals dels 43 països de la Unió per la Mediterrània per intercanviar idees i coneixements, actuant també com a incubadora de desenvolupament sostenible. 

3.- Agenda

18 Setembre. Barberà del Vallès. Jornada sobre les tecnologies de Realitat augmentada, virtual i mixta. Exclusiu per a socis del CWP. 
20 Setembre. Barcelona (ACCIO). Vols conèixer el cas d’èxit de FLUIDRA desenvolupat per IESE de la mà del professor Nueno i la companyia? Places limitades a socis dels clústers del programa Catalonia Clusters. Per a més informació consulta el següent enllaç.
29 Setembre - 3 Octubre. New Orleans. WEFTEC New Orleans. Més informació.

4.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp