Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 29 - Juny 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the Date

Vols formar-te en Competències Comercials o algú del teu equip pot necessitar aquesta formació?
Conjuntament amb EADA el CWP proposa un curs a mida i exclusiu pels seus associats dirigit a comercials, responsables comercials i de marketing de la teva organització, així com per a emprenedors o directius de pimes. Està previst fer les sessions durant el mes de gener de 2019. No et quedis sense plaça!  Inscripcions

Vols conèixer el cas d’èxit de FLUIDRA desenvolupat per IESE de la mà del professor Nueno i la companyia?
Vine el dia 20 de setembre a ACCIO per conèixer aquest cas d'èxit realitzat per IESE. Places limitades a socis dels clústers del programa Catalonia Clusters. Més informació consulta el següent enllaç.
 
Realitat virtual aplicada al sector de l'aigua. Sessió demostrativa
El proper 18 de setembre, conjuntament amb INNOVAE, el CWP proposa una jornada on s’explicaran els conceptes bàsics de les tecnologies de realitat augmentada, virtual i mixta aplicats a l'aigua, s'exposaran casos reals de implantació i es comptarà amb una  part final pràctica on es podran testejar diferents dispositius de realitat virtual, augmentada i mixta. (Tablets, HTC Vive i Microsoft Hololens). Exclusiu per a socis del CWP. Places limitades per l'enfocament pràctic de la sessió.
                                                        

2.- Celebració Assemblea General del CWP

Carta de comiat del President del CWP 2016-2018


Benvolguts consocis,

Aprofito l’ocasió que em permet el nostre newsletter per enviar aquesta nota i  acomiadar-me de vosaltres com a president del Clúster, fet que es va esdevenir a la darrera assemblea general, celebrada el passat 19 de juny.

Puc dir sense cap ànim de vanitat que vaig ser un dels socis fundadors, he estat membre de la junta del Clúster durant deu anys, vicepresident també una colla d’anys i president els dos darrers.

Després de tots aquests anys considero oportú i convenient aprofitar la renovació de càrrecs que estableixen els nostres estatuts per deixar el càrrec de president i també cedir el pas a la junta a nous companys i companyes.

Per mi ha estat un plaer i una satisfacció haver pogut contribuir, durant tots aquests anys al naixement, consolidació i creixement del nostre clúster. En molt poc temps hem pogut duplicar el nombre d’associats i, el que segurament és més important, duplicar el nombre de projectes.

Desitjo molta sort i èxits als companys de la nova junta i molt especialment al nostre president en Jordi Cros.

Aprofito per agrair tot l'esforç i entrega, durant aquest temps,  d’en Xavier Amores, el nostre clúster mànager i a la resta de l’equip de gestió, la Sara Gabarrón i l’Alexandra Martí.

Voldria agrair també a tots els nostres socis l’haver pogut viure aquests anys d’il·lusions, feina i projectes compartits.

Ja sabeu els que em coneixeu que sempre em faig pesat en això, però no em puc acomiadar sense tornar-ho a dir : ens trobarem en tot allò que faciliti i possibiliti, sempre, les millors estratègies competitives.

Per molts anys i moltes gràcies a tots.

Ben cordialment.


Robert Mas i Santana

Jordi Cros, Nou President del Catalan Water Partnership
Jordi Cros, director d’innovació de l’empresa ADASA, assumeix la presidència del Catalan Water Partnership pels propers 4 anys i Jordi Aguilera, director de la delegació de Catalunya d’Aqualia, la vice-presidència en l’assemblea del 19 de juny celebrada a la Universitat de Barcelona. La resta de la Junta Directiva està formada per Andreu Iglesias com a tresorer (Sorigue), Miquel Rovira com a secretari (Eurecat-CTM), Pere Ballart (Fluidra), Sònia Guri (Carburos Metálicos), Ruth Canicio (Hydrokemos), Javier Yagüe (Hidrotec), Jordi Oliver-Rodés (Laboratori Dr. Oliver Rodés), Joan Roig (LEITAT), Jaume Alsina (Encofrados Alsina), Joaquim Comas (ICRA/UdG) i Ester Vilanova (Amphos 21).
Robert Mas de l’empresa ABM que ha estat el president en els darrers 2 anys va fer balanç del darrer mandat i de com s’han duplicats els associats i els projectes en molt poc temps, així mateix va agrair el suport dels socis del CWP i de la resta de la junta directiva durant aquest mandat. El CWP té avui 77 entitats associades i 27 projectes en curs.
Entre les prioritats del CWP en els propers anys s’ha volgut destacar la importància de la digitalització i les activitats relacionades amb la industria 4.0., l’impuls de l’economia circular, el creixement de les activitats d'internacionalització, la participació del CWP com a soci en dos projectes europeus i com el CWP ha esdevingut un actor fonamental a Catalunya per dinamitzar l’R+D i la millora competitiva del sector de l’aigua català. L’HC de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ha participat en la cloenda destacant el rol de la cooperació i la innovació en el futur del sector català de l’aigua, i anunciant una línia d’ajuts en R+D+i de 1,2M€ i la incorporació de l’ACA com a soci institucional del CWP. 
Consulta la nota de premsa completa en el següent enllaç

3.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP 
Suez i el CWP organitzen una jornada per impulsar la internacionalització de les empreses associades al CWP.
SUEZ i el CWP han organitzat una trobada a la Ciutat de l’Aigua amb els responsables de Compres de SUEZ Spain i diverses pimes i empreses del Catalan Water Partnership, per ajudar a aquestes darreres en el seu procés d’internacionalització a les delegacions de SUEZ a tot el món. Més informació.
 
El CWP publica el vídeo de l'Acte de Celebració del 10è Aniversari
Ja està disponible el vídeo de l'Acte de Celebració del 10è Aniversari del CWP
Activitats amb la coorganització o participació del CWP 
Participació del CWP a l'International Intercluster Meeting
Del 30 de maig a l'1 de Juny es va celebrar la cinquena edició de l'International Intercluster Meeting que va comptar amb la participació de 30 clústers de Catalunya i Colòmbia i que tenia com a objectiu potenciar aliances estratègiques entre els clústers dels dos territoris. El CWP va ser elegit com un dels dos casos d'èxit que els clústers colombians van poder visitar. ADASA, CTM i Laboratori Dr. Oliver Rodés van ser alguns dels participants per part del CWP.  Més informació.
 
El CWP va participar al Workshop organitzat pel projecte RES URBIS a la Universitat de Barcelona
El passat 19 de juny el CWP va participar al Workshop organitzat pel projecte RES URBIS (Resources from Urban Bio-waste) celebrat a la Universitat de Barcelona. Aquest projecte, finançat pel programa europeu Horizon 2020, es proposa desenvolupar un sector tecnològic innovador per al tractament integrat dels diversos residus orgànics d'origen urbà amb l'objectiu d'obtenir-ne bioplàstics. Més informació.
Projectes
Finalització del Grup de Operatiu entre Food Service i el Catalan Water Partnership
La creació del grup operatiu "Ús i gestió eficient de l'aigua en la transformació alimentària" amb el suport del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya tenia com a objectiu impulsar projectes d'innovació i R+D, així com la validació de tecnologies existents per aconseguir reduccions en el consum i els costos de l'aigua en el sector alimentari. En el marc d'aquest grup, s'han realitzat diverses visites que han permès avaluar les solucions i tecnologies més adients i identificar línies d'innovació per a la millora de la gestió de les plantes productives.  Durant el 2018 es seguirà treballant amb el sector alimentació i Food Services.
Finalitzen els 3 projectes de la convocatòria d'AEI (Agrupaciones Empresariales Innovadoras) del Ministeri
En la convocatòria del 2017 es van presentar 3 projectes cooperatius per impulsar la transformació digital en el sector. Un estudi de viabilitat per a l'impuls de projectes d'R+D en l'àmbit de la indústria 4.0 pel sector industrial de l'aigua conjuntament amb el Clúster TIC del País Basc i el Clúster de l'Aigua d'Aragó. Un segon projecte sobre la creació d'un software de càlcul de la petjada hídrica i un sistema expert per a la presa de decisions i millores de fluix energètic en el sector vitivinícola. Per últim, un tercer projecte que es centrava en un estudi preparatori de projecte R+D. Els 3 projectes van finalitzar al març i s'ha dut a terme la corresponent Justificació al Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. 
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
10 empreses confien en el CWP per un espai agrupat a iWater
Enguany, el CWP participa en un estand conjunt a iwater. La fira es proposa aconseguir una gran presència de visitants d'alt nivell implicats al cicle integral de l'aigua, per això han dissenyat una campanya de promoció específica, que, amb l'ajuda dels diferents salons de Fira de Barcelona, ajudaran a atreure representacions de grans corporacions relacionades amb la gestió de l'aigua. A més a més, gràcies al pla internacional de captació de iwater, hi assistiran grans compradors de 37 països diferents.
Participació d' 11 empreses del CWP a Weftec 2018
11 empreses del CWP participaran en un espai agrupat a la Fira Weftec 2018 a New Orleans del setembre d'aquest any en el marc del projecte de promoure una plataforma d'internacionalització del CWP amb el suport d'ACCIO, així mateix la delegació de Washington organitza una missió conjuntament amb el CWP coincidint amb aquesta fira.
El CWP busca PROJECT MANAGER
El clúster de l’aigua de Catalunya busquem un Project Manager per incorporar al nostre equip que lideri les activitats de gestió interna, de comunicació i internacionalització.
Si t’interessa consulta més informació al següent documentSi creus que ets la persona que estem buscant envia’ns el teu currículum a través d’aquest formulari.
Nous associats al CWP

El CWP compta amb 2 nous socis més a partir d'aquest mes de juny, ja som 77 associats al CWP:
CONDORCHEM ENVITECH
AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA

 
Benvinguts! 

4.- Notícies dels associats al CWP

S::can monitoritza sistemes de recirculació de la Aqüicultura (SRA) a Finlàndia
L'Institut Finlandès de Recursos Naturals investiga els sistemes de recirculació de la aqüicultura, la qualitat de la seva aigua i com millorar-ho. En aquest sentit, el sistema de monitorització on-line de s::can, detecta l'NO2 nociu i permet adoptar contramesures de forma immediata. Més informació.
Carburos Metálicos apropa la Ciència als nens i joves aquest estiu 
Carburos Metálicos juntament amb la col·laboració de Dani Jiménez Science Camps crean un campament dirigit a nens i nenes de tot Espanya el qual es combinaran activitats científiques, d'aventura i anglès amb l'objectiu de crear una oportunitat única de passar uns dies especials per els interessats en les ciències.  Més informació.
Aigües de Barcelona i Cetaqua reben el consorci de STOP-IT, iniciativa per garantir la seguretat dels sistemes del cicle integral de l'aigua a Europa
En aquesta reunió del consorci del projecte europeu Horizonte2020 STOP-IT s'han revisat els avanços obtinguts durant el primer any d'execució i s'han decidit els següents passos a seguir que permetran avaluar i prevenir l'impacte de potencials ciberatacs i atacs físics. Més informació. 
 
Workshop: Reptes en la caracterització i descontaminació de les aigües subterrànies
El proper 12 de Juliol tindrà lloc el Workshop: Reptes en la caracterització i descontaminació de les aigües subterrànies en el marc de la Cloenda del Màster en Ciència i Gestió Integral de l'Aigua organitzat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua amb la col·laboració del Màster de Ciència i Gestió Integral de l' Aigua i la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona. Més informació i inscripcions.
 
Nou Màster en Ciència i Tecnologia dels Recursos Hídrics de la Universitat de Girona 
Una formació pensada per proporcionar una visió global de les necessitats i reptes que han d'afrontar els nous professionals responsables de la gestió de l'aigua. Aquesta formació es complementa amb seminaris, debats, tallers, treball de camp, l'elaboració d'un pla d'empresa i compta amb unes pràctiques externes en empreses. Més informació.
Seminari de cooperació fet en el marc dels cursos d'estiu de la UB 
La qüestió de l'aigua: cooperació i conflicte al segle XXI és un curs d'estiu que va realitzar la UB on diversos membres del projecte Erasmus + MAREMA van explicar les seves experiències en cooperació per així poder crear un màster entre diverses institucions. Més informació.

5.- Agenda

8-12 Juliol. Singapur. Singapore International Water Week. Més informació.
9 Juliol. Barcelona (Eurecat). Networking amb entitats de Xile vinculades a la construcció. Exclusiu per a socis del CWP.
18 Setembre. Barberà del Vallès. Jornada sobre les tecnologies de Realitat augmentada, virtual i mixta. Exclusiu per a socis del CWP. 
20 Setembre. Barcelona (ACCIO). Vols conèixer el cas d’èxit de FLUIDRA desenvolupat per IESE de la mà del professor Nueno i la companyia? Places limitades a socis dels clústers del programa Catalonia Clusters. Per a més informació consulta el següent enllaç.
29 Setembre - 3 Octubre. New Orleans. WEFTEC New Orleans. Més informació.

6.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp