Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 32 - Octubre 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the Date

20 Novembre 
Interclúster amb el Clúster de Materials Avançats de Catalunya
28 Novembre 
Oportunitats en Shared Value aplicat al Sector de l'Aigua

11 Desembre 
Comissió d'Internacionalització del CWP

 
Activitats exclusives per a socis del CWP. 

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats
El CWP firma un acord amb el clúster de l'Aigua més gran dels EEUU  
El CWP va signar el passat octubre un acord de col·laboració pels propers tres anys amb el clúster de l’aigua més gran dels Estats Units, el Water Council, amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització del sector de l’aigua català. Amb seu a Milwaukee (Wisconsin), l’entitat americana està formada per més de 200 membres entre pimes, grans corporacions, enginyers, emprenedors i agències governamentals. La signatura de l’acord, que ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ, contempla la identificació d’oportunitats de negoci als Estats Units, la realització d’activitats conjuntes i l’aterratge d’empreses catalanes membres del CWP al país. Llegeix la notícia completa.
Participació de socis del CWP a WEFTEC 2018 
8 socis del CWP van participar a l'estand agrupat i 3 més van visitar la fira WEFTEC de Nova Orleans, considerada una de les més importants d’aquest sector a l’Amèrica del Nord, que enguany ha celebrat la seva 91a edició amb més de 1.000 expositors i 20.000 visitants de tot el món, per establir vincles amb potencials clients i socis i detectar noves oportunitats de negoci. A més a més, el CWP va participar al Global Center Program sobre Water clusters and global opportunities” que organitzava el Water Council junt amb el German Water Partnership i la Water Alliance d’Holanda. La missió ha estat organitzada a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Washington en col·laboració amb el CWP. Saber-ne més.
Participació a Expo Agua Perú 2018
Els passats dies 17-19 d’octubre es va celebrar a Lima principal fira tecnològica de l’aigua a Perú, EXPOAGUA PERÚ 2018, la qual va comptar amb la participació d’entitats associades al CWP interessades en aquest mercat. Concretament, en el marc del projecte “Plataforma d’Internacionalització” finançat per la convocatòria IRCR-17 d’ACCIO, es va organitzar un estand conjunt liderat per MATHOLDING-HIDROGLOBAL i amb la participació de KEIKEN engineering i el propi CWP. Totes les entitats participants van tenir l’oportuntiat de presentar les seves darreres innovacions i productes així com reunir-se amb els principals agents del sector al país. La fira també va comptar amb la participació de les entitats associades al CWP: DAM Aguas, Aqualia, Suez i Amphos21+Informació.
IBTalks'18: Cosmètica, Aigua i Innovació 
El passat 24 d'octubre el CWP va assistir a l’EmprenChem II i a les IBTalks organitzades pel CliqIB. Les jornades tenen com a objectiu donar a conèixer oportunitats de formació i sortides professionals en els sectors de la industria química i afins, i presentar casos d’èxit de PIMES. Enguany, el CWP va presentar els projectes WATERTUR (dins la comunitat RIS3CAT) i PIRINNOWA'TT, que tenen com a objectiu augmentar la competitivitat en el sector hoteler tot reduint la despesa d’aigua.+Informació. 
Interclúster amb INNOVI: Millora de la Gestió de l'Aigua
El passat 24 d'octubre va tenir lloc la segona sessió Interclúster - Grup de Treball amb INNOVI, el clúster del sector vitivinícola, sobre la Millora de Gestió de l'Aigua en aquest sector. Els principals reptes i oportunitats de millora que es van treballar van ser els següents: Optimització del procés de tractament d'aigües residuals i Tractament del Fang. Finalment, la sessió va comptar amb la presentació i de Lavola sobre l'eina de càlcul de petjada hídrica de vi i cava desenvolupada en col·laboració amb empreses del sector juntament amb INNOVI i el CWP, de la qual es van poder realitzar proves in situ.+Informació. 
Projectes
SENTINEL Networking Event a Barcelona
El 25 d'octubre es va celebrar l'esdeveniment SENTINEL European Networking dins de l'exposició INTERIHOTEL BARCELONA 2018 organitzat per CENFIM. A més a més dels clústers socis del projecte (OOE Energiesparverband,Fondazione Torino Wireless, CENIFM i CWP) van participar-hi:  CAP Construction, de Wallonia (Bèlgica) centrada en construcció sostenible, i Cluster Lumière, d'Auvergne-Rhône-Alpes (França). Llegir-ne més. 
T'interessa aquest projecte?
Forma part del grup de LinkedIn del SENTINEL! I a més a més, si ets soci del CWP rebràs l'estudi de mercat dels països, que s'ha realitzat en el marc d'aquest projecte sobre les oportunitats per a zones turístiques i sector hoteler.
Aprovació provisional Sol·licituds Convocatòria AEI 2018
El passat mes de setembre es van sol·licitar 6 projectes a la darrera convocatòria AEI Agrupaciones Empresariales Innovadoras 2018 en l'àmbit d'indústria 4.0 i IoT amb la participació de 13 entitats associades al clúster. En la resolució provisional se n'han aprovat 5. 
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
10 empreses confien en el CWP per un espai agrupat a iWater
La fira es proposa aconseguir una gran presència de visitants d'alt nivell implicats al cicle integral de l'aigua, per això han dissenyat una campanya de promoció específica, que, amb l'ajuda dels diferents salons de Fira de Barcelona, ajudaran a atreure representacions de grans corporacions relacionades amb la gestió de l'aigua. A més a més, gràcies al pla internacional de captació de iwater, hi assistiran grans compradors de 37 països diferents. Enguany, el CWP participa en un estand conjunt a iwater. +Informació.

3.- Notícies dels associats al CWP

El Centre Tecnològic BETA obté una Acció Marie Curie per crear una xarxa de formació i recerca europea en el sector lacti
El Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) forma part d’un consorci internacional de deu membres que ha obtingut una Innovative Training Network (ITN). Es tracta d’una Acció Marie Sklodowska-Curie, en el marc del programa H2020, que té com a objectiu formar noves generacions d’investigadors creatius i innovadors, a través d’una xarxa internacional de centres públics i privats. Llegir-ne més.
Bluephage amplia capital en 702.000 euros per consolidar la seva tecnologia d'anàlisi de la qualitat microbiològica de l'aigua
Bluephage ha tancat una nova ampliació de capital per valor de 702.000 euros. Es tracta de la segona ronda de captació d’inversors realitzada per l’empresa, després dels 180.000 euros que es van aconseguir al juliol del 2017. Aquests resultats demostren l’interès despertat per aquesta spin-off de la Universitat de Barcelona nascuda l’any 2016 i que ha desenvolupat una innovadora tecnologia d’anàlisi de la qualitat microbiològica de l’aigua: un kit que permet detectar i quantificar els bacteriòfags (indicadors vírics) de l’aigua de manera senzilla i en menys de cinc hores, enfront de les més de vint-i-quatre hores que es necessiten actualment per fer aquest tipus d’anàlisi. Saber-ne més.
TEDxUdG
El passat 5 d'octubre es va celebrar la tercera edició del TEDxUdG organitzat per la Universitat de Girona en col·laboració amb el Campus Aigua, l'Ajuntament de Girona i l'e-MTA, sota el lema "Flowing upstream". El TEDxUdG va compartir idees - a contracorrent - de la mà de ponents d'alt nivell, idees imprescindibles per innovar i transformar allò que ens envolta. Els principals temes d'interès van ser l'aigua i la innovació. +Informació. 
Presentació PROJECTE LIFE Dreamer
WE&B va organitzar el passat 17 d'octubre una sessió sobre el projecte LIFE Dreamer amb ACCIONA i Aquastill “Demonstration of an Environmently-friendly desalination system concept: transforming seawater into valuable resources” a Blanes. La jornada va consistir en una presentació del projecte on es va introduir el context territorial, els objectius, els processos, les activitats principals i els resultats esperats. Seguidament, es va crear un espai de reflexió i aportació de noves idees. Finalment, els participants es van traslladar a la Dessalinitzadora de la Tordera per veure la planta pilot del projecte Life Dreamer.  Saber-ne més.
Cetaqua i Cobre Las Cruces aposten per l'economia circular en el sector miner
Cetaqua lidera el projecte europeu de recerca REMINE WATER que desenvoluparà, al costat de l'empresa Cobre Las Cruces i Suez, un pioner sistema de tractament per a la recuperació i reutilització de les aigües residuals de la indústria minera. Aquest nou sistema farà servir energia solar i diferents tecnologies de purificació per recuperar i reaprofitar els metalls i substàncies valoritzables presents en l'aigua, contribuint així a l'economia circular. Nota de premsa.
Aquabona convidada com a ponent a la Jornada Tècnica per a la Prevenció i Control de Olors en Sistemes de Sanejament
El Consorci Besòs Tordera va organitzar el passat 17 d'octubreuna Jornada Tècnica per a la Prevenció i Control de Olors en els sistemes de sanejament, dirigida a professionals vinculats al sector del sanejament d'aigües residuals urbanes. Aquabona S.L. va ser convidada a la jornada per presentar la tecnologia de fotoionització per a tractament d'olors en plantes depuradores, tecnologia basada en un procés físic-químic que ha passat a ocupar un lloc destacat a Alemanya en els últims anys com a solució de desodorització. +Font de la notícia i més informació.
Carburos Metálicos commemora 60 anys d'activitat al Camp de Tarragona
Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals que forma part del Grup Air Products, ha celebrat el 60è aniversari de la seva activitat al Camp de Tarragona en un esdeveniment que ha reunit a la seva planta del Morell a clients, autoritats, institucions i associacions a Tarragona. Així mateix, ha comptat amb la participació de la Sra. Matilde Villarroya, directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya. Consulta la notícia.
A Mediterrranean Water And Journalism Forum
Els dies 29 i 30 d'octubre, AMWAJ - A Mediterranean Water and Journalism Forum for sustainable development, organitzat per REVOLVE, va connectar a joves periodistes amb professionals de l'aigua, responsables polítics i el sector privat, oferint una plataforma per conèixer les estratègies en curs per superar l'escassetat d'aigua al voltant de Mediterrani. El fòrum va donar a conèixer les oportunitats i els desafiaments amb la presència d'alts funcionaris i periodistes d'Europa i les regions del sud i l'est de la Mediterrània, enriquint els debats i generant una millor comprensió sobre el camí a seguir. +Informació. 

4.- Agenda

13-15 Novembre. IWATER. Saló internacional del cicle integral de l'aigua. Fira de Barcelona. 
20 Novembre. Interclúster amb el Clúster MAV. Exclusiu per a socis del CWP.
28 Novembre. Oportunitats en Shared Value aplicat al Sector de l'AiguaExclusiu per a socis del CWP.
11 Desembre. Comissió d'Internacionalització del CWP. Exclusiu per a socis del CWP.
13 Desembre. VI Jornada de Canvi Estratègic en clústers, amb José Luis Nueno, professor d'IESE Business School. Organitzat per ACCIO. Més informació.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2018 Catalan Water Partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp