Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 35 - Resum notícies 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador
Nous socis del 2018
El CWP ha incorporat 16 entitats al llarg del 2018:

Índex

1.- Projectes destacats del 2018

PROJECTES D'INTERNACIONALITZACIÓ
SENTINEL 
El CWP participa al projecte SENTINEL que té com a objectiu facilitar intel·ligència de mercat a les empreses de l'aigua en el canal contract-hospitality i està cofinançat pel Programa COSME Go International de la Unió Europea. Al llarg del 2018 s'han realitzat un elevat nombre d'activitats i estudis que s'han compartit amb els associats i permetrà conèixer oportunitats a EUA, Mèxic, Marroc, Emirats Àrabs i Sud Àfrica Llegir-ne més.
PLATAFORMA INTERNACIONALITZACIÓ DEL CWP  (ACCIO)
El CWP amb el suport d'ACCIO va liderar un projecte per impulsar la internacionalització dels seus socis. El CWP va actuar com una plataforma de suport a la internacionalització, amb actuacions conjuntes dels associats on es pretenia facilitar la identificació de noves oportunitats i nous mercats, impactant positivament en la seva competitivitat i posicionament. El projecte ha estat liderat per 4 entitats associades al CWP en el marc de les següents activitats internacionals:
AQUATHERM Moscow. Rússia, 6-8 febrer. Activitat liderada per Hydroo+Info.
WaterCongress 2018 Xile. Santiago de Xile, 7-11 maig. Activitat liderada per Amphos 21+Info.
WEFTEC 2018, USA. Nova Orleans, 29 setembre - 3 octubre.  Activitat liderada per  Createch360+Info.
Expo Agua Perú 2018. Lima, 17-19 octubre. Activitat liderada per MatHolding-Hidroglobal. +Info.
Conjuntament han participat en una o més missions: Aplicat, Bluephage, Keiken Engineering, King Diamond, Sigma,
STP Acuster, TecnoturbinesEncofrados Alsina, CondorchemRemosaEurecat i Cetaqua
PARTICIPACIÓ  a iwater 2018
Els dies 13, 14 i 15 de novembre va tenir lloc a Fira de Barcelona, la segona edició d’IWATER. Enguany 10 empreses han confiat en el CWP per compartir un estand conjuntAmphos21AplicatCarburos MetálicosCim Aigua, Encofrados AlsinaHidrotecKryptonMicrocomNetwater i Waterologies. L’esdeveniment va coincidir amb l’Smart City Expo World Congress, que conjuntament amb iwater, van reunir més de 25.000 visitants de 146 païsosLlegir la notícia completa.
PARTICIPACIÓ A SESSIONS DE BENCHMARKING INTERNACIONALS
21/02 - Clusters Go international Partnering Event (Brusel·les).  +Info
26/02 - Reunió de Cooperació amb l'Estat de Piaulí del Brasil. +Info.
30/05 - International Intercluster Meeting Colòmbia. +Info.
05/11 - International Intercluster Meeting amb Corea del Sud. +Info.
22/11 - Benchmarking Visits & Training del projecte The Next Society amb Turquia, Tunísia, Palestina, Marroc i Jordània. +Info.
TANCAMENT DEL PROJECTE BSR- INTERNACIONALITZACIÓ AMB ELS PAISOS NÒRDICS, que tenia com a objectiu el desenvolupament del potencial de negoci entorn l’adaptació al canvi climàtic del sector de l’aigua a partir de la cooperació entre les entitats dels clústers o xarxes d’empreses de Suècia, Dinamarca i Catalunya. El projecte ha estat finançat per ACCIÓ. Llegeix-ne més.
 
PARTICIPACIÓ A IFAT 2018 en un estand conjunt amb SIGMA amb l’objectiu d’identificar oportunitats i sinergies internacionals per als membres del CWP. +Informació.
 
BENCHMARKING - Nova York i Washington per explorar aliances estratègiques. Es tracta de la VII Strategic Training Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ a través del programa Catalonia Clusters que va permetre establir reunions amb les principals associacions d'aigua als EUA i entitats com el Banc Mundial o el BID. +Informació.

3 NOUS PROJECTES D'INTERNACIONALITZACIÓ I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI 2018/2019, amb el suport d'ACCIO en la línia d'ajut d'IRC enfocats en (1) la cooperació internacional amb clústers a Colòmbia, (2) en la formació directiva estratègica i activitats comercials B2B per a pimes del sector, i (3) en la prospectiva dels mercats clau del sector de l’aigua i un viatge de benchmarking als EUA que es desenvoluparan durant el 2019. +Informació.
PROJECTES DE DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI I R+D+i
HYDROUSA (H2020 - CIRC-02-2016-2017)
El CWP participa al projecte HYDROUSA (Grant Agreement No. 776643) que té com a objectiu promoure solucions innovadores per a les illes del mediterrani en termes del tractament de l’aigua/aigües residuals i com administrar-la, la qual tancarà els cicles d’aigua i millorarà els sectors de l’energia i l’agricultura. És un projecte H2020 de 4 anys i de més de 12M€ amb ICRAAERIS i el CWP com a socis. Saber-ne més.
WATERTUR - RIS3CAT AIGUA
El CWP coordina el projecte WATERTUR finançat per ACCIÓ i el fons de desenvolupament regional FEDER, amb un pressupost total de més de 1,5M€, té una durada de 36 mesos i  s’emmarca en la Comunitat d’Aigua Ris3Cat. Té com a principal objectiu impulsar la recerca en tecnologies per a la gestió intel·ligent i sostenible del cicle de l’aigua en hotels. Hi participen: Sorigué, AERIS Tecnologias Ambientales, LavolaFluidra, LEITAT i Serhs Hotels, establiment on es posaran en marxa les tecnologies. Més informació sobre el projecte.
POLIFAVI. EURECAT-CTM i el CWP han dut a terme un projecte finançat per l’Agència de Residus de Catalunya (Economia Circular) sobre l'aprofitament de polifenols als fangs del sector del vi. Llegir-ne més.

SIMBAICAT. Projecte d'Economia circular finançat per l'Agència de Residus de Catalunya per promoure la simbiosi industrial entre les empreses industrials del CWP. Hi participen EURECAT i LAVOLA.

LICOCÈUTIC. Projecte d'Economia circular sobre la gestió de fangs en el sector alimentari finançat per l'Agència de Residus de Catalunya. En col·laboració amb LEITAT.
MILLORA DE LA GESTIÓ DE L'AIGUA AL SECTOR VITIVINÍCOLA. Projecte amb INNOVI finançat per ACCIÓ per impulsar la cooperació cross-sectorial i impulsar projectes innovadors entre el sector de l'aigua i del vi. +Informació.

ÚS I GESTIÓ EFICIENT DE L'AIGUA EN LA TRANSFORMACIÓ ALIMENTÀRIA.  El CWP i el clúster Food Service han creat el Grup Operatiu amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya per promoure la cooperació interclúster. +Informació.
PROJECTES I ESTUDIS DE VIABILITAT PER IMPULSAR LA INDUSTRIA 4.0. AL SECTOR DE L'AIGUA Es tracta de projectes per impulsar la industria 4.0. i la digitalització en àmbits com la Realitat Virtual, Business Intelligence, Internet of Things, Monitorització i sensòrica avançada o Intel·ligència artificial aplicats a la cadena de valor del sector de l’aigua. El total d’inversió prevista en aquests quatre projectes entre 2018/2019 és de 460.456€ amb un finançament de 259.017€ en projectes en la convocatòria 2018/2019 del MINCOTUR. Així mateix aquest any s'han finalitzat 3 projectes més de la convocatòria 2017/2018 amb el mateix objectiu.  +Informació.
 
GESTOR. Projecte realitzat per ABM, ICRA i Facsa; amb la col·laboració del CWP. Finançat pel Ministerio de economía y competitividad - FEDER. +Informació.

GWASOCO. Projecte realitzat al llarg del 2018 per Geoservei en la tercera convocatòria NEPTUNE per a la realització de projectes vinculats a la industria 4.0, i el suport de CTM, amb la col·laboració del CWP per promoure la participació dels usuaris en el control de pous. +Informació. 
Gràcies als associats i associades per confiar en el CWP pels vostres projectes cooperatius!

2.- Jornades i activitats destacades del 2018

+550 assistents als actes organitzats pel CWP
27/04 - El CWP celebra el seu 10è aniversari amb l'acte #W10YFN. La jornada que va convocar més de 200 professionals del sector de l'aigua va focalitzar-se en com serà el sector d'aquí 10 anys (Water 10 Years from Now) i hi van participar ponents com Xavier Marcet, Xavier Verdaguer i Gonzalo Delacamara, així com la Secretaria de Medi Ambient Marta Subirà i Joan Romero, conseller delegat d'ACCIÓ. El president Robert Mas i el clúster manager Xavier Amores van repassar les activitats del CWP en els darrers anys i els reptes a futur. 
Llegeix la notícia. 
Totes les fotografies disponibles aquí. 
Veure el vídeo. 
19/06 - Assemblea General anual del CWP i elecció de nova Junta Directiva. Els socis del CWP van participar en la presentació de projectes, nous associats i comptes anuals i es va aprovar la nova junta directiva de l'entitat per unanimitat en l'assemblea. Jordi Cros va ser nomenat president del CWP i Jordi Aguilera Vicepresident. Robert Mas es va acomiadar com a president, i va poder explicar el creixement i evolució del CWP des de l'any 2008 quan es va fundar el CWP. L'acte va comptar amb la ponència de Genís Roca sobre digitalització. L’HC de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet va participar a la cloenda i Jordi Agustí, director de l’ACA, va felicitar al clúster pel seu paper motor en la innovació. Coneix la nova Junta.
20/03 - ll Fòrum d'Innovació del Sector de l'Aigua. Més de 120 persones van participar en l'esdeveniment clau en el sector per identificar les principals eines i oportunitats de finançament d’iniciatives i projectes d’R+D, així com per conèixer les innovacions tecnològiques i els projectes d’R+D+i que s’estan duent a terme amb la participació i/o lideratge d’entitats catalanes. L'acte es va realitzar al CSICVeure la notícia completa.
02/10 - El CWP firma un acord amb el clúster de l'Aigua més gran dels EEUU. El CWP va signar el passat octubre un acord de col·laboració pels propers tres anys amb el clúster de l’aigua més gran dels Estats Units, el Water Council de Milwaukee (Wisconsin), amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització del sector de l’aigua català en el marc del projecte per internacionalitzar el CWP que va comptar amb el suport d’ACCIÓ. +Info. 
19/01 - Sessió de Posicionament SEO. +Informació.
23/01 - Taller per promoure projectes cooperatius entre el clúster+Informació. 
25/01 - Reunió de Llançament grup de treball amb l'ACA: AIGUA - ENERGIA. +Informació.

16/04 - Taller per impulsar el "Design Thinking" a IESE Business School+Informació.
29/05 - Jornada amb el Departament de Compres de SUEZ amb les empreses associades. +Informació.
18/09 - Realitat Virtual aplicada al Sector de l'Aigua amb  INNOVAE. Notícia. 
20/11 - Interclúster "Connecting Aigua i Materials Avançats: Reptes i Solucions"+Informació.
11/12 - Sessió per presentar resultats de la Plataforma d'internacionalització del CWP. +Informació.
ACTES AMB LA PARTICIPACIÓ DEL CWP
23/05 - Sessió sobre Shared Value amb ACCIO i la Comissió Europea. Llegir la notícia.
12/07 - VIII Jornada d'Immersió Estratègica de Clústers d'ACCIO. +Informació.
29/07 - Robert Mas, ex president del CWP participa la VII Immersió del clúster FEMAC. +Informació.
24/10 - l'IBTalks'18: Cosmètica, Aigua i Innovació (Mallorca). +Informació. 
08/11 - "Sustainability approaches for Mediterraneum clusters" a ECOMONDO (Itàlia). +Informació.
22/11 - El futur de l'aigua i la seva incidència en el sector cosmètic al 4th Beauty Innovation Day. +Info.
10/12 - El CWP participa al Congrés Nacional de Clústers com a ponent (Madrid). +Informació.
PUBLICACIONS AMB LA PARTICIPACIÓ DEL CWP
13/03 - Dra Sara Gabarrón participa al programa especial de TV3: El futur de l'aiguaVeure el programa.
07/08 - Xavier Amores publica a iAGUA un article sobre economia circular Podeu llegir l'article aquí.
18/12 - El CWP participa al programa Cinc Dies a "La Fira de Barcelona" de TV2. Mira el vídeo.
26/12 - Jordi Cros publica a RETEMA un article sobre la Circularització de l'Aigua.  Llegir l'article.

3.- Fes-te membre

Aquests són els principals beneficis que obtindràs com a soci/a pel fet de pertànyer al CWP: 
  • Posicionament, Visibilitat, Sinèrgies i Networking global
  • Desenvolupament de negoci
  • R+D+i
  • Internacionalització
El CWP està obert a pimes, grans empreses, administracions centres de recerca i emprenedors.
 
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2019 Catalan Water Partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp