Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 26 - Març 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Save the date

Et convidem al 10è aniversari del CWP

 
T'ho perdràs?
El proper 27 d’Abril el Catalan Water Partnership celebrarà el seu desè aniversari i us volem convidar a viatjar al futur. #W10YFN Water 10 Years From Now és una jornada perquè us imagineu, amb nosaltres, com poden ser els propers 10 anys: les tecnologies, les tendències, el nou management i les dinàmiques competitives que canviaran el sector de l'aigua, de la mà d'experts en innovació en el sector.
Participa amb nosaltres en aquest viatge al futur del sector de l'aigua! Us hi esperem!
Inscripcions
16 abril - Taller Design Thinking per a impulsar la innovació

El taller pretén donar algunes pautes per a enfocar la innovació a la seva empresa a partir de metodologies de disseny i plantejar un potencial projecte per introduir el Design Thinking a la companyia de la mà dels clústers i d’un consultor expert en la matèria.

Acte gratuït exclusiu per socis del CWP, Packaging Cluster i CEEC.

Inscripcions

2.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP 
ll Fòrum d'Innovació del Sector de l'Aigua
El passat 20 de març el CWP va celebrar el II Fòrum d’Innovació del Sector de l’Aigua a la Sala d’Actes de l’IDAEA-CSIC a Barcelona. L’acte, que va tenir un gran èxit d’assistència amb més de 120 inscrits, s’ha posicionat com un esdeveniment clau en el sector per identificar les principals eines i oportunitats de finançament d’iniciatives i projectes d’R+D, així com per conèixer les innovacions tecnològiques i els projectes d’R+D+i que s’estan duent a terme amb la participació i/o lideratge d’entitats catalanes. Veure la notícia completa.
Reunió preparació WEFTEC
7 empreses del CWP participaran en un espai agrupat a la Fira WEFTEC 2018 a New Orleans en el marc del projecte per promoure una plataforma d’internacionalització del CWP amb el suport d’ACCIO. Per tal de planificar la participació en aquesta fira i explorar les sinergies entre els associats es va realitzar aquesta reunió a les oficines de STP ACUSTER a Terrassa, i el projecte està liderat per la companyia CREATECH 360º. Més informació.
Taller networking: Transformació digital del sector de l'aigua
Amb el suport de la convocatòria d’AEI de la DG de pyme, el passat 14 de març es va realitzar un workshop amb la participació de ZINNAE, el CWP com a clústers de l’aigua i GAIA com a clúster TIC i expert en 4.0. per tal d’analitzar possibles projectes entre els 3 clústers. Més informació.
Activitats amb la coorganització o participació del CWP 
Programa especial a TV3: El futur de l'aigua 
La Dra. Sara Gabarrón, project manager del Catalan Water Partnership, va participar al programa especial de TV3 sobre “El futur de l’aigua” que va tenir lloc al dipòsit del pla de l’aigua de Lleida,  explicant la importància de la innovació en el futur de l’aigua i la necessitat d’invertir en R+D per aconseguir-ho. Més informació.
Economia circular i gestió de l'aigua
En el marc de les trobades de les delegacions internacionals d’ACCIO, Xavier Martinez per part d'EURECAT-CTM i Xavier Amores del CWP van presentar els principals projectes europeus, nacionals i també de la comunitat RIS3CAT relacionats amb l’economia circular. Es tracta d’un dels tòpics de més interès actualment a Europa i en els quals més intensament s’està treballant des del CWP. Més informació.
L'ADVANCED FACTORIES supera totes les expectatives i reuneix +12.000 visitants 
Els passats 13,14 i 15 de març, un total de 12.314 congressistes i visitants professionals van passar per la fira a Barcelona, superant els 9.000 de l'any passat i que, amb Alemanya com a país convidat, ha deixat un impacte econòmic de més de 22 milions d'euros a Barcelona, consolidant-se com el major esdeveniment d'Industria 4.0 a Europa. El CWP és un supporting partner de l'esdeveniment i que va permetre a diversos associats assistir-hi. El Dr. Miquel Rovira, d'EURECAT Fundació CTM i membre de la junta directiva del CWP va participar a la conferència sobre economia circular i sostenibilitat. 
Projectes
La comunitat RIS3CAT d’aigua rep la resolució favorable per part d’ACCIO
El passat 21 de març es va rebre la resolució favorable de la comunitat RIS3CAT d’aigua per part d’ACCIO en la qual el CWP és un de les organitzacions que ha estat en l’impuls i dinamització de la mateixa en els darrers dos anys. Les Comunitats RIS3CAT són l’eina que facilita els grans projectes d’R+D i innovació entre empreses i entitats d’un mateix àmbit en el marc del PO FEDER Catalunya 2014-2020. La comunitat de l’aigua coordinada pel EURECAT-CTM i que compta amb més de 30 socis del CWP entre els beneficiaris va presentar 6 projectes per valor de més de 12M€ de pressupost i s’ha rebut una resolució amb més de 4,1M€ d’ajut entre tots els participants. Llegeix-ne més.
Reunió de tancament BSR - ECAN
El passat dilluns 12 de març es va realitzar la reunió de tancament del projecte BSR- ECAN, el qual tenia a objectiu el desenvolupament del potencial de negoci entorn l’adaptació al canvi climàtic del sector de l’aigua a partir de la cooperació entre les entitats dels clústers o xarxes d’empreses de Suècia, Dinamarca i Catalunya. La reunió va celebrar-se a Taastrup (Dinamarca) on van repassar-se els principals resultats del projecte i es van definir les principals conclusions generades. Aquesta aliança permetrà la col·laboració entre les empreses dels tres clústers. Llegeix-ne més.
Reunió de llançament SIMBAICAT
L'Agència Catalana de Residus va aprovar un projecte amb la participació de Lavola, CTM i el CWP per impulsar la simbiosi industrial en el sector de l'aigua a Catalunya. Aquest projecte permetrà realitzar tres pilots en els socis del clúster per estudiar com utilitzar els residus que generen, valoritzar-los o aprofitar aquests en d'altres processos productius. El proper 3 de maig es realitzarà una jornada a Tarragona per explicar projectes relacionats amb l'economia circular com el SIMBAICAT.
Finalitza el projecte POLIFAVI
EURECAT-CTM i el CWP han dut a terme un projecte finançat per l’Agència de Residus de Catalunya (Economia Circular) que tenia com a objectiu determinar la viabilitat tècnic-econòmica de la valorització i recuperació de compostos bioactius com els compostos polifenòlics dels fangs i residus sòlids generats en el procés de depuració de les empreses del sector vitivinícola. Llegir-ne més.
S’aprova la creació del Grup Operatiu del Departament d’Agricultura entre Food Services i el CWP
Aquest mes de març s’ha aprovat la creació del Grup operatiu amb el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya entre els clústers Food Services i el Catalan Water Partnership. El grup operatiu “Us i gestió eficient de l´aigua en la transformació alimentària” té com a objectiu treballar al llarg del 2018 entre els dos clústers per impulsar projectes d’innovació i R+D, així com la validació de tecnologies existents per aconseguir reduccions en el consum i els costos de l’aigua en el sector alimentari. Més informació.
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
El conseller delegat de MAT Holding, Pau Relat, nou president del saló Iwater.
Pau Relat, conseller delegat de Mat Holding, soci del CWP, aportarà el seu coneixement del mercat i experiència en el sector de l'aigua per contribuir al posicionament de l'esdeveniment com un referent internacional en l'àmbit de la tecnologia i la innovació aplicades a la gestió hídrica. Iwater se celebrarà del 13 al 15 de novembre de 2018 al recinte firal de Gran Via, on el CWP hi serà present a través dels seus associats i un espai conjunt. Més informació.
5ª Convocatòria Multisectorial Espanya - Índia
En el marc del Programa de Cooperació signat entre CDTI (Secretaria d'Estat d'R + D + I, Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat) i el Departament indi de Ciència i Tecnologia - DST (Ministeri indi de Ciència i Tecnologia) per promoure i finançar projectes de cooperació tecnològica entre ESPANYA i ÍNDIA en múltiples sectors, s'anuncia i llança oficialment la 5a CONVOCATÒRIA conjunta ESPANYA ÍNDIA per a la presentació de propostes d'R+d en col·laboració entre entitats d'ambdós països en els àmbits de les Tecnologies Agroalimentàries, Tecnologies Netes (energia, aigua, medi ambient), Tecnologies de Producció Avançada i Materials, Smart Cities i Sector Salut.
Nous associats al CWP
El CWP compta amb 2 nous socis més a partir d'aquest mes de març:
AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS
CONSTRUCTORA CALAF SAU
Benvinguts!

3.- Notícies dels associats al CWP

Un estudi de la UdG i l'ICRA alerta que s'han trobat restes d'antibiòtics en aqüífers i rius com el Fluvià
L'estudi alerta que s'han trobat restes de productes farmacèutics utilitzats pels humans, que arriben als rius amb l'aigua procedents de les depuradores, i dels productes veterinaris per animals que, a través dels purins, es filtren fins als aqüífers. Tot i que ho fan en quantitats petites, la seva importància com a agent contaminant no és menor pels investigadors de l'ICRA i de la UdG, que estan fent un monitoreig de diversos pous, aqüífers i trams del riu Fluvià. Més informació.
EURECAT aplica la intel·ligència artificial a al gestió de les reserves hídriques
El centre tecnològic de Catalunya Eurecat ha desenvolupat una nova generació d'algoritmes d'Intel·ligència Artificial (IA) per minimitzar els efectes de l'elevada i creixent pressió que suporten les xarxes d'aigua, que s'ha convertit en una de les causes del descens de les reserves hídriques disponibles. Més informació. 
Jornada GreenTECNIO
El Parc de Recerca UAB va organitzar el passat 22 de març una jornada per donar a conèixer a empreses tot el potencial en R+D+I de dotze grups de recerca de l'Esfera UAB identificats amb el segell TECNIO. A través de presentacions dinàmiques, els grups van mostrar les seves capacitats i tecnologies més innovadores per ajudar les empreses a millorar la seva eficiència energètica o a crear nous productes, processos o serveis en el sector del medi ambient i la sostenibilitat energètica.
Tecnoturbines signa un acord de col·laboració amb la Divisió d'Energia del Grup SUEZ
Tecnoturbines i SUEZ, empreses socies del CWP, han signat un acord de col·laboració dirigit a complementar el seu catàleg de solucions tecnològiques en matèria de recuperació d'energia en el cicle integral de l'aigua. Amb aquesta col·laboració ambdues empreses sumen esforços en una línia de projectes que permetran generar energia neta a partir del potencial de l'aigua, i que resulten d'aplicació en una àmplia varietat d'entorns i condicions hidràuliques. Més informació.
Sorigué desenvolupa tecnologia que millora el tractament de les aigües residuals urbanes
L'empresa Sorigué investiga i desenvolupa una nova tecnologia per millorar l'eficiència en el procés d'eliminació de la matèria orgànica en aigües residuals, al mateix temps que recupera energia elèctrica. Més informació.
La UVic-UCC participa en un conveni per resoldre en tres anys els episodis de mala olor i mal gust a l'aigua potable 
La UVic-UCC, Aigües d’Osona i Aigües Vic han presentat un conveni de transferència de coneixement a partir del qual estudiaran i avaluaran la formació de geosmina a la conca alta del riu Ter. Laia Llenas, subdirectora del Centre Tecnològic BETA serà la directora i coordinadora del projecte. Més informació.

4.- Agenda

16 abril, IESE. Taller Design Thinking per impulsar la innovació. Organitza: CEEC, CWP i Packaging cluster. Inscripcions.
16-17 abril, París. Global Water Summit 2018. Més informació.
23-24 abril, Mallorca. Connecting Islands to face global challenges. Més informació
27 abril, Barcelona. 10è Aniversari del CWP 
#W10YFN (Water 10 Years From Now). Inscripcions.
3 maig, Tarragona. Sessió sobre economia circular. Consulta al CWP per a més informació.
7-11 maig, Missió Xile. Water Congress 2018. Inscripcions.
14-18 maig, Munich. IFAT 2018. Més informació.
22 maig, Jornada per identificar oportunitats en el sector de l'aigua als EUA i Fira Weftec. Consulta al CWP per a més informació.

5.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp