Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 27 - Abril 2018
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Acte de Celebració 10è Aniversari CWP

EL CWP CELEBRA 10 ANYS AMB L'ACTE W10YFN
El Catalan Water Partnership es va constituir el 30 d'abril del 2008, és per això que el passat 27 d'abril es van celebrar els 10 anys de l'entitat. La jornada que va convocar més de 200 professionals del sector de l'aigua va focalitzar-se en com serà el sector d'aquí 10 anys (Water 10 Years From Now). 

La benvinguda de l'acte va ser a càrrec del president del CWP, Robert Mas i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà.
Robert Mas, va emfatitzar l'orientació del clúster com a eina per a impulsar el canvi estratègic en les companyies en una economia en transformació, accelerada per les noves tecnologies, i va fer un balanç d’aquests 10 anys, des dels inicis amb només 8 entitats que ho van impulsar, fins al creixement continuat actual.
Jordi Aguilera, d'AQUALIA patrocinador principal de l'acte va introduir la presentació sobre els 10 anys del CWP. Així mateix, Xavier Amores va destacar que el CWP ha mobilitzat més de 10,6 milions d’euros en 70 projectes per impulsar l’R+D, la innovació i la internacionalització d’aquest sector en àmbits com el tractament de l’aigua, l’eliminació de nitrats, l’economia circular i la transformació digital. Així mateix Miquel Rovira, director de sostenibilitat d'Eurecat-CTM va explicar la comunitat RIS3CAT, com un exemple de cooperació en R+D aigua.
Xavier Marcet, Xavier Verdaguer i Gonzalo Delacámara van ser els ponents que van realitzar conferències sobre com serà l'organització del futur, les tecnologies i tendències que transformaran el sector i com serà el sector de l'aigua en els propers anys. Les ponències han estat introduïdes per Carles Pallé de Carburos Metálicos, Pere Ballart de Fluidra i Andreu Iglesias de Sorigué respectivament, com a patrocinadors de l'acte.
La cloenda ha càrrec d’en Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ va permetre valorar el pes econòmic del sector (2,2% del PIB de Catalunya) i va felicitar al CWP per la bona feina d'aquests anys, essent un dels clústers de referència en el programa Catalonia Clusters, amb més creixement i projectes en els darrers anys, així com la importància de la feina compartida entre administració i clústers en els importants reptes de la competitivitat de l’economia catalana.
Consulteu la notícia completa.
Fotografies Acte 10è Aniversari

2.- Save the date

Del 14 al 18 de maig el CWP estarà present a IFAT 2018. 
Visita'ns al nostre stand! 

3.- Darreres notícies del CWP i del sector de l'aigua

Activitats organitzades pel CWP 
Nou vídeo del CWP
En el marc de l'acte de celebració del desè aniversari del CWP, es va presentar el nou vídeo corporatiu de l'entitat. 
Publicació memòria anual CWP 2017
Ja es troba disponible la memòria anual del CWP on es presenten les principals activitats, projectes i iniciatives promogudes i/o realitzades pel CWP, així com les dades econòmiques i l’evolució del número d’associats de l’entitat. Juntament amb la memòria hi trobaran disponible el catàleg de serveis i socis del CWP. 

Consulti la memòria al següent link: Memòria 2017|Catàleg de serveis i socis.
Activitats amb la coorganització o participació del CWP 
Taller "Design Thinking" a IESE
El Clúster del Packaging amb la col·laboració del Cluster d’energia Eficient de Catalunya (CEEC) i del Clúster de l’Aigua (CWP), van organitzar a IESE Busines School un taller basat en la metodologia IN-GO (Identificació de Necessitats i Generació d’Oportunitats) amb l’objectiu de trobar sis empreses on vulguin aprofitar les oportunitats de negoci i avançar en solucions creatives als reptes inicials. Més informació.
Projectes
Reunió de coordinació de la Comunitat RIS3CAT
El passat 13 de març es va dur a terme la reunió de llançament de la comunitat RIS3CAT AIGUA. La comunitat de l’aigua coordinada per EURECAT-CTM i que compta amb més de 30 socis del CWP entre els beneficiaris, inclou 6 projectes per valor de més de 12M€ de pressupost i més de 4,1M€ d’ajut. Entre els sis projectes, hi ha un projecte coordinat pel CWP, el WATERTUR, que compta amb 5 socis del clúster per impulsar tecnologies intel·ligents en la gestió de l’aigua en el sector turístic amb la participació també d’un grup hoteler. Més informació.
Informació rellevant del Sector de l'Aigua
Iwater 2018 destaca la innovació i la tecnologia com els grans motors del sector de l'aigua
Iwater, el Saló Internacional del Cicle Integral de l'Aigua que organitza Fira de Barcelona, prepara la seva segona edició del 13 al 15 de novembre en el recinte de Gran Via. En aquest 2018, el saló posa el focus en la innovació i la tecnologia com els principals motors capaços d'assegurar una gestió eficient, sostenible i “smart” dels recursos hídrics a les ciutats, l'agricultura i la indústria. Més informació.
Nous associats al CWP
El CWP compta amb 1 nou soci més a partir d'aquest mes d'abril:
S::CAN IBERIA
Benvingut!

4.- Notícies dels associats al CWP

Nova aplicació de l'electrodesnitrificació d'Hydrokemós
Després dels satisfactoris resultats de les proves pilot realitzades in situ des del passat mes de febrer de 2018 per l'empresa Hydrokemós amb un nou prototip d'electrodenitrificador, adaptat especialment per a l'eliminació d'amoni a més de nitrat, el Consell Comarcal del Ripollès estudia la construcció d'una planta industrial d'electrodesnitrificació per al tractament dels lixiviats de l'abocador clausurat R-3 de Ripoll. Més informació.
Valorització de la fracció proteica de l'aigua residual del procés productiu de la farina de peix
Leitat  col·labora amb dues enginyeries en un estudi on es descriu un mètode que extreu, purifica i recupera la proteïna present en l'aigua residual produïda per la indústria alimentària i pesquera mitjançant un procés hídric basat en hidròlisis enzimàtica i tecnologia de membrana. Descarrega l'article complet.
ESPA facilita el subministrament d'aigua de Zaryadye Park a Moscú
Espa ha sigut el responsable del subministrament d'aigua en el nou parc construït en el centre històric de la ciutat de Moscú. El Zaryadye Park s'estén des del Kremlin i la Plaça Vermella i compta amb un lloc especial: un complex d'hivernacles anomenats "Florarium". Font de la notícia.
AQUALIA reconeguda com una de les millors empreses de gestió d'aigua del món al 2017
Aqualia ha estat escollida com una de les millors empreses de gestió d'aigua en el món durant la gala dels Global Water Awards que es va celebrar a París en el marc del Global Water Summit, un esdeveniment de referència del sector. Més informació.
La UdG aposta per l'aigua amb 21 milions en projectes
La Universitat de Girona (UdG) aposta fort per la investigació a l’entorn de l’aigua i engega un innovador màster en recursos hídrics, amb el projecte europeu Innoqua –del qual és un dels actors principals– com un dels estendards del Campus de l’Aigua. Mes informació.
MAT Holding adquireix OCV per a impulsar la seva presència als EEUU
El grup Mat Holding ha anunciat l'adquisició d'OCV, companyia estatunidenca especialitzada en la indústria de les vàlvules de control hidràulic i vàlvules d'aire en els sectors de l'aviació i de protecció contra incendis. Més informació.
Programa de Generació d'Idees en Economia Circular
El Parc de Recerca UAB juntament amb la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa la 8ena edició del Programa de Generació d'Idees en Economia Circular. Inscripcions gratuïtes. Termini obert fins al 28 de Maig de 2018. Més informació.

5.- Agenda

7-11 maig, Missió Xile. Water Congress 2018. Inscripcions.
14-18 maig, Munich. IFAT 2018. Més informació.
22 maig, Jornada per identificar oportunitats en el sector de l'aigua als EUA i Fira Weftec. Consulta al CWP per a més informació.
12 Juny, Sessió sobre Materials Avançats. Consulta al CWP per a més informació.
13-14 Juny, Girona. TreatRec Final Conference: Interdisciplinary concepts for municipal wastewater treatment and resource recovery. Tackling future challenges.

19 Juny, 10ena Assemblea General del CWP.

6.- Fes-te membre

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Subscriure's al Newsletter
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp