Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 17 - Febrer 2017
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador
 

 

Índex


1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies d'empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Agenda
5.- Fes-te membre
1.- Notícies del sector i del CWP
Properes jornades i activitats del CWP
2 de Març IV JORNADA D’IMMERSIÓ ESTRATÈGICA I INNOVACIÓ DEL CWP
 
ÚLTIMES PLACES


El proper dia 2 de març el CWP celebra la IV Jornada d’Immersió Estratègica i Innovació del CWP dirigida al sector de l’aigua de Catalunya. La Jornada comptarà amb una primera sessió oberta a tot el sector on es presentarà l’Update estratègic del sector de l’aigua a Catalunya per part del CWP, ACCIO i la consultora PwC i també una presentació sobre les noves tecnologies que estan transformant el sector de l’aigua a càrrec d’EURECAT-CTM i els projectes INSITRATE i REWATCH. La benvinguda de l’acte serà a càrrec del president del CWP, Robert Mas, i del Director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí.A continuació es realitzarà una sessió sobre Reptes i Tendències en estratègia i Management, i es tractaran els temes clau com: Indústria 4.0. La quarta (re) evolució industrial, ‘Economia circular, un nou paradigma que està canviant la competitivitat” a càrrec del Director del Departament d’Operacions, Innovació i Data  Sciences a ESADE, Carles Roig, i en Nick Jeffries de la Fundació Ellen McCarthur, respectivament. També es tractaran les tecnologies exponencials i innovació de la mà del Degà d’Economia de l’UVic i professor d’ESADE, Xavier Ferràs i hi haurà una conferència sobre “el Business Case” de la Salut empresarial a càrrec d’Steven Mc. Gregor, de IESE. Així mateix, Cesar Bendi, de Global Water Intelligence, presentarà les oportunitats internacionals en el sector de l’aigua.

Finalment, hi haurà un taller pràctic sobre eines per promoure projectes exclusiu per a socis del CWP. La dinamització d’aquest taller comptarà amb l’Elisabeth de Moretin de BRAINPOOL i Xavier Camps, col·laborador a IESE en Design Thinking.

En aquests moments les inscripcions es troben per sobre del 90% de l'aforament per a la primera sessió i per sobre del 70 % en les següents. Últimes places disponibles! No perdi l'oportunitat de participar-hi! 

Consultin tot el programa, les biografies dels ponents i preus d’inscripció al següent enllaç.

SAVE THE DATE

27 Abril – I Jornada “Innovacions tecnològiques i d’R+D per a l’ús sostenible de l’Aigua”.
En breu s’obrirà el termini per presentar propostes per a la Jornada.

16 Juny – Assemblea General del CWP. Aquest any l’Assemblea anual es realitzarà a Bellaterra, Parc de Recerca de la UAB.

Jornada de Sostenibilitat organitzada per l'Associació de Càmpings de Girona i el Campus Aigua de la UdG.

Aquest any, Girocamping la fira dels càmpings i parcs de vacances (2-7 març Girona) estrena les Jornades de Sostenibilitat i Càmping, organitzades per l'Associació de Càmpings de Girona i el Campus Aigua, i on participarà el Director Científic del Campus, Ignasi Rodríguez Roda i el gerent del Catalan Water Partnership, Xavier Amores. Les jornades consisteixen en dues taules rodones, una de les quals engloba el tema de l'ús de l'aigua en els càmpings. La primera es realitza el divendres 3 de març a les 11.00 h i la segona a les 12.00 h. 

Font de la Jornada i +Informació

Pròximes activitats per a la internacionalització dels associats del CWP
Esdeveniments internacionals: Descomptes i oportunitats per a socis del CWP
 • WORLD WATER TECH  INNOVATION SUMMIT (21-22 FEBRER 2017, Londres): Descomptes en la inscripció per a socis del CWP  (consultar al CWP)
 • GLOBAL WATER SUMMIT 2017: INTELLIGENCE SYNERGIES (24-25 Abril, Madrid): Descomptes en la inscripció per a socis del CWP (consultar CWP)
              
 
 • Participa a la Missió que organitzem conjuntament a ACODAL (Colòmbia) (31 Maig - 2 Juny). Missió coorganitzada amb SOLARTYS. Contacta al CWP si està interessat en aquesta missió (oberta a tot el sector de l'aigua). Més informació. 
 
 • HYDROGAÏA: (17-18 de Maig) Si està interessat en participar-hi, contacti al CWP.  Més informació.
Sessió de treball per planificar activitats d’internacionalització del CWP 2017-2018.

El passat 16 de febrer a les 15:30h a ACCIO es va realitzar una sessió per planificar les activitats d’internacionalització del CWP per al 2017-2018, així com per compartir les oportunitats que alguns socis han proposat.

Alguns exemples de les activitats d’internacionalització realitzades durant el 2016 són: el CWP va participar en una missió a Xile i una a Mèxic amb la participació de socis del CWP, va realitzar un projecte de reforç a la competitivitat finançat per ACCIO amb 5 empreses per identificar noves oportunitats de mercats exteriors, va participar en un projecte BSR amb associacions de l’aigua de Noruega i Suècia i va signar acords de col·laboració amb entitats internacionals, com per exemple, amb ACODAL (Colòmbia).

De cares al 2017, s'ha plantejat la participació conjunta en fires internacionals (IFAT, ACODAL, Aquatech, entre d'altres), missions internacionals a Àfrica de la mà d'un expert, participació a la Low Carbon Business Action a Mèxic i Brasil, entre moltes d'altres activitats que ja compten amb l'interès de diversos associats i que s'intentaran anar formalitzant al llarg dels pròxims dies. 
Si està interessat en activitats d'internacionalització i vol rebre més informació sobre aquesta sessió i les futures activitats d'internacionalització del CWP posi's en contacte amb nosaltres: comunicacio@cwp.cat
ACCIO desenvoluparà aquest any un programa d'actuacions relacionades amb l'àmbit de l'Smart City 

ACCIO desenvoluparà un programa d'actuacions entorn el concepte d’Smart City, amb activitats com:
 • 09/03/2017                       Oportunitats de negoci a Brasil
 • 3 – 6/05/2017                   Missió Nova York
 • 25 – 30/06/2017               Missió Brasil
 • 23 – 25/08/2017               ANDICON, Cartagena de Indias
 • 29/10 – 02/11 /2017         ITS World Congress , Montreal
 • 14 – 16/11/2017               Smart City Expo Wolrd Congress. Barcelona. Brokerage Event

Si desitja més informació, contacti al CWP. 
Sessions de treball del grup AIGUA i TIC amb el Clúster Digital de Catalunya

Els propers dies 4 d’Abril, 17 de Maig i 13 de Juny es realitzaran sessions de treball amb el clúster digital de Catalunya per promoure projectes vinculats a les TIC i l’aigua

Si està interessat en participar-hi, contacti al CWP.


II Congrés de l'Aigua a Catalunya: L'Aigua com a recurs sostenible

Els propers dies 22 i 23 de Març se celebrarà el II Congrés de l'Aigua a Catalunya: L'Aigua com a recurs sostenible a Barcelona (CosmoCaixa).  

El programa del Congrés s’estructura en un conjunt de 6 sessions temàtiques, en cadascuna de les quals, en general, es desenvolupen 2 o 3 Ponències, s’exposen experiències pràctiques i finalment, es duu a terme una Taula Rodona referida al contingut bàsic de la sessió. El president i el gerent del CWP participaran en dues sessions. 

Consulti tota la informació sobre el congrés: Més informació
Jornades i Activitats realitzades 
El CWP es reuneix amb l’HC de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i el Director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí.

El passat dia 7 de febrer el president del CWP el sr. Robert Mas, junt amb sis membres més de la Junta Directiva i el gerent del clúster, van reunir-se amb l’HC de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sr. Josep Rull i el Director de l’ACA, sr. Jordi Agustí.

El CWP va presentar a l’HC els seus objectius, prioritats i activitats realitzades en els darrers mesos, i conjuntament amb el director de l’ACA van tractar-se els principals reptes de Catalunya entorn la gestió i el tractament de l’aigua, així com possibles vies de treball conjunt.


Font de la notícia i +Informació
Realització de tres sessions per presentar l’estudi “Millora de l’eficiència energètica i de l’ús de l’aigua de la indústria càrnia” a Barcelona, Girona i Vic.

El CWP ha participat en l’estudi  promogut per la  Direcció General d’Indústria de la Generalitat i les Cambres de Comerç sobre l’eficiència energètica en la producció de fred industrial i la gestió de l’aigua en el sector carni. Concretament, el CWP ha estat l’encarregat realitzar la part de l’estudi centrada en determinar la situació, reptes, tendències i bones pràctiques de la gestió integral de l’aigua en la indústria càrnia a Catalunya, a partir de la realització de 7 visites a indústries càrnies de Catalunya i la posada en comú del coneixement i les experiències de gairebé una vintena d’entitats associades al CWP.

Amb l’objectiu de donar a conèixer els resultats de l’estudi a les entitats del sectors carni i de l’aigua, s’han organitzat un total de tres jornades distribuïdes pel territori: Vic, Girona i Barcelona. En aquestes jornades s’han presentat les millores, tendències i futurs reptes detectats al llarg d’aquest estudi.Imatge sessió Girona - Imatges de la sessió Barcelona amb la participació de dues empreses del CWP: LAVOLA I CREATECH360 i Imatge de la sessió a Vic 

Notícia publicada al Diari de Girona.
Per més informació, consulteu el següent enllaç.
Reunió de presentació del projecte sobre l’Eficiència dels sistemes de tractament per a nitrats a l’ACA i representants del departament de Salut.

El passat 3 de febrer l’ACA va organitzar una sessió interna per presentar la primera fase de l’estudi vinculat als sistemes de tractament per a la descontaminació i eliminació de nitrats de les aigües subterrànies (tecnologies exsitu i insitu). A l’acte van assistir-hi gairebé una vintena de representants de les àrees de Sanejament, Potabilització i Medi Ambient de l’ACA, així com representants del Departament de Salut. Els estudiants dels màsters de l’aigua de la UdG i la de UB, Maria Calderó i José Luis Quevedo, així com els seus respectius tutors (Dr. Jesús Colprim, Dr. Joaquim Comas, Dra. Diana Puigserver i Dr. Miquel Salgot), van ser els encarregats d’exposar les parts tècniques del projecte que han desenvolupat i que el CWP ha coordinat. Aquest primer estudi ha comptat amb la participació de gairebé una vintena d’entitats associades al CWP (empreses, centres de recerca i universitats) amb la finalitat de compartir experiències i coneixements sobre les solucions tecnològiques vinculades a aquesta problemàtica del tractament i l’eliminació dels nitrats.
En breu es comunicarà a les entitats del CWP participants en el projecte la continuïtat de les activitats d’aquest grup de treball.
Presentació de la comunitat RIS3CAT Aigua

S’ha presentat la comunitat d’aigua RIS3CAT, coordinada per EURECAT-CTM i que ha comptat amb el CWP en el seu disseny i promovent la participació dels socis del clúster. El CWP coordina un dels projectes que forma part de la comunitat d’Aigua que s’ha presentat recentment a la convocatòria RIS3CAT d’ACCIO. La Comunitat d’Aigua compta amb una quarantena de participants i un pressupost de més de 12M€. Entre els participants es troben més de vint-i-cinc associats del CWP.
Curs pràctic de SimaPro i anàlisi del cicle de vida: Mètriques per la quantificació de l'economia circular.Curs impartit per Lavola, distribuidor oficial per Espanya del software SimaPro. (Barcelona: 5, 6 i 7 d'abril / 15, 16 i 17 de novembre)

Aquest curs va dirigit principalment a totes aquelles persones interessades en l'àmbit de l'anàlisi del cicle de vida sense coneixements previs o coneixements bàsics del software SimaPro

Promocions i descomptes: 10% de descompte per els socis dels clústers: Catalan Water Partnership, Secartys, Foodservices, Habitat, Materials Avançats, Innovi, Innovacc i Clúster eficiència energètica de Catalunya, clients de SimaPro i estudiants.

Més informació i programa del curs al següent enllaç.
Pot inscriure's al curs al següent enllaç.
Nous socis del CWP

El CWP té 5 nous socis a partir d’aquest mes:

Krypton Chemical, Chemipol, Defcon8, Createch360 i Aigües de Mataró.
2.- Notícies d’empreses del clúster
Investigadors de l'ICRA conjuntament amb la UdG, UB i CEAB (CSIC) participen en l'elaboració del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC) que aplega un recull exhaustiu de la recerca científica sobre aquesta temàtica existent a Catalunya.

El capítol 10 de l’informe dedicat a “Ecosistemes aquàtics continentals”, ha comptat amb la participació dels investigadors de l’ICRA, Sergi Sabater, Vicenç Acuña, Ramon J Batalla, Carles Borrego i Rafael Marcé, juntament amb investigadors de la UdG, UB i CEAB (CSIC).

Font de la notícia i +Informació.
Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya.
Reutilització d'aigües grises en l'ús domèstic, un bon propòsit pel 2017 per contribuir a la millora del medi ambient

Els petits gestos individuals poden suposar un impacte beneficiós pel medi ambient. El Dr. Martín-Vide, director de l’IdRA, i en José Luis Gallego, periodista ambiental, ens proposen per aquest 2017 la reutilització de les aigües grises domèstiques com a mesura individual per contribuir a la millora del medi ambient.

Aquestes i altres iniciatives són les que proposen diversos experts a l'article "Tú también puedes salvar el planeta. Propósitos personales para 2017: alternativas para una forma de vida con hábitos cotidianos más sostenibles" publicat a La Vanguardia el dia 27 de desembre de 2016.

Font de la notícia i +Informació.

La UAB organitza un B·DEBATE sobre biotecnologia industrial

Els professors del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB Francesc Gòdia i Pau Ferrer varen organitzar, el 14 i 15 de febrer a CosmoCaixa, una trobada científica sobre la biologia industrial i la seva evolució. L’activitat s’emmarca en les jornades B·DEBATE, una iniciativa de Biocat amb el suport de l'Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu d’impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per al debat.

L'objectiu d'aquestes jornades és el de generar un fòrum de debat interdisciplinari i internacional, on científics de diferents àmbits discutiran sobre els problemes més importants  relacionats amb el desenvolupament de la biotecnologia industrial per a la producció de productes químics i energia, l'ús dels recursos renovables, la sostenibilitat,  la producció de biofàrmacs i vacunes, el tractament de les malalties rares o la resposta global a les amenaces de la salut mundial, en un context d'innovació responsable.

Font de la notícia i +Informació.
Typsa supervisa a Arabia Saudita la construcció de la primera dessaladora del món alimentada per energia solar.

Typsa s'ha fet amb un contracte per la revisió del projecte constructiu i la supervisió de les obres de la planta dessaladora i fotovoltaica de la ciutat d'Al-Khafji, a Arabia Saudita.

Es tracta d'un projecte pioner, ja que serà la primera planta dessaladora del món alimentada per energia solar, que cobrirà al 100% les necessitats energètiques de la instal·lació.
El projecte, que tindrà una durada de tres anys, està liderat per l'empresa Advanced Water Technology (ATW) i consisteix en la construcció de la planta dessaladora i una planta fotovoltaica de 20 MW (megawatts).

Font de la notícia i +Informació.
Carburos Metálicos celebra 120 anys d'èxit empresarial

Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya, ha comunicat la celebració del seu 120 aniversari durant aquest any i ha presentat l'anagrama i el lema commemoratius que utilitzarà durant tot el  2017 en diferents materials de comunicació, màrqueting i senyalètica de la companyia.

Segons dades d'INFORMA D&B, la mitjana de vida de les companyies inscrites en el registre mercantil no arriba als 12 anys i Carburos Metálicos és una de les úniques 41 empreses espanyoles fundades al segle XIX que segueixen encara actives.

Font de la notícia i +Informació.


Carburos Metálicos celebra 120 años de éxito empresarial
Les bombes d'ESPA Prisma i Aspri han estat les primeres a rebre el certificat CB (Certification Body) de seguretat elèctrica local per a més de 50 països adherits al programa

La gamma Prisma i Aspri ha rebut mitjançant l'empresa SGS la certificació IECE (Comissió Electrotècnica Internacional per als aparells elèctrics) conforme compleix amb les normatives internacionals IEC 60335-1: 2010 i IEC 60335-2-40: 2012.

Aquesta certificació de seguretat elèctrica atorga a les bombes ESPA un reconeixement global i uns estàndards de seguretat, qualitat i eficiència. El certificat permet reduir les especificitats normatives dels mercats de diferents països adherits al programa i, per tant, agilitzar els tràmits per accedir a nous mercats.

Font de la notícia i +Informació.
Una empresa nascuda de la UB desenvolupa un sistema de detecció ràpida d'infeccions víriques en l'aigua

El grup MARS (Microbiologia d'Aigües Relacionades amb la Salut) de la Universitat de Barcelona, ha treballat per crear l'empresa Bluephage, constituïda com a spin-off de la UB el passat novembre.
Un dels projectes del grup va ser el desenvolupament d'un bacteri modificat que servís per determinar la presència de bacteriòfags que infecten E. coli en mostres d'aigua. A més de detectar contaminació vírica, es pot aplicar al control microbiològic de productes alimentaris o derivats d'altres sectors industrials.

Font de la notícia i +Informació.
Entrevista a Pere Pous, director general de Lavola: petjada hídrica i medi ambient
 
EsAgua va entrevistar Pere Pous, director general de Lavola, un cop l'empresa va ser adherida a la Plataforma EsAgua en qualitat de participant.
En l'entrevista, es va parlar sobre petjada de carboni / hídrica i sobre la seva adhesió a la plataforma EsAgua, entre d'altres temes relacionats amb la matèria del medi ambient i el canvi climàtic.

Podeu trobar l'entrevista completa al següent enllaç
Instal·lació de la primera planta d'electrodesnitrificació per a la indústria metal·lúrgica

A principis de gener ha conclòs la construcció i la instal·lació de la planta d'electrodesnitrificació HYK60-HNR, destinada a depurar les aigües de rebuig d'una indústria metal·lúrgica estatal.
La planta d'electrodesnitrificación de Hydrokemós tracta d'1 a 2 m3 d'aigua contaminada al dia, reduint la concentració de nitrats a uns valors aproximadament de 1000 mg / L de nitrat que posteriorment es diluiran a la depuradora amb l'aigua no contaminada per nitrats per complir el límit legal.

Font de la notícia i +Informació.
Alsina continua la seva expansió internacional amb el suport financer de COFIDES
 
COFIDES col·laborarà amb Encofrats J. Alsina, SA per reforçar la seva internacionalització a Llatinoamèrica.

Aquest és el quart projecte en el qual col·laboren COFIDES i Grup Alsina després de contribuir a l'expansió de l'empresa catalana a Perú, Xile i el sud-est asiàtic.
L'operació té un marcat caràcter estratègic ja que l'empresa està escometent un important esforç inversor per implantar-se en nous països a través de filials pròpies. Per a això, el grup ha realitzat inversions en la seva filial a Mèxic per tal de posicionar productes al país mitjançant les seves pròpies instal·lacions, personal i existències.

Font de la notícia i +Informació.
L'empresa del grup Sorigué, Acsa, Obres i Infraestructures, S.A.U., obté la certificació en Responsabilitat Social
La presidenta de Sorigué, Ana Vallés, ha rebut el certificat AENOR de Responsabilitat Social conforme a l'estàndard internacional IQNet SR10, que acredita a Acsa, Obres i Infraestructures, S.A.U., com a empresa socialment responsable, que aposta pel bon govern i la millora contínua.

Aquest reconeixement certifica que l'empresa  ha realitzat la correcta integració de la gestió de la responsabilitat social en tots els seus processos.
IQNet SR10 és el primer estàndard internacional de sistema de gestió de la responsabilitat social i ha estat desenvolupat per IQNet, la major xarxa de certificació del món, el membre espanyol és AENOR.

Font de la notícia i +Informació.
BEATRIZ MEDINA coautora d'un Capítol AL LLIBRE "KNOWLEDGE BROKERAGE FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT"

Aquest llibre és la primera exploració profunda de com el coneixement d'intermediació té el potencial d'ajudar a manejar els desafiaments del desenvolupament sostenible a través dels sistemes polítics i científics. Presenta una selecció d'eines innovadores i pràctiques per millorar la connexió de la investigació i l'elaboració de polítiques sobre qüestions de desenvolupament sostenible.

Beatriz Medina, de We&B, és coautora d'un dels capítols, mentre investiga els problemes de la política científica a la interfície de les qüestions relacionades amb l'aigua.

Podeu trobar el llibre en el següent enllaç.
Font de la notícia i +Informació.
SUEZ SPAIN llança el programa ambiental de voluntariat BiObserva

El programa BiObserva s'emmarca dins el pla de voluntariat corporatiu de SUEZ Spain, HandsON, un projecte actiu que converteix la companyia, a través de la implicació i el talent de l'equip humà, en agents clau del desenvolupament sostenible de l'entorn més proper.

BiObserva és un projecte de ciència ciutadana, on els participants aporten informació clau amb la qual realitzar estudis en una segona fase. BiObserva implica al personal de les instal·lacions a la conservació de la biodiversitat local, començant per l'entorn natural dels centres que gestiona SUEZ Spain.

Font de la notícia i +Informació.
3.- Projectes
Inici d’un projecte d’ECONOMIA CIRCULAR – POLIFAVI: Projecte demostratiu de nous usos als fangs del sector vitivinícola

El darrer mes de desembre es va publicar la resolució definitiva de la convocatòria d’Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya. El CWP havia presentat dos projectes, un dels quals ha estat aprovat. Concretament, el projecte aprovat, titulat POLIFAVI, té com a objectiu principal realitzar un pilotatge per determinar la viabilitat tècnica-econòmica de la valorització i recuperació de compostos bioactius com els compostos polifenòlics dels fangs i residus sòlids generats en el procés de depuració de les empreses del sector vitivinícola. Per tant, el projecte pretén de donar un nou ús als compostos de major valor afegit, fet que encaixa amb l’àmbit d’estudis sobre economia circular.

El projecte serà desenvolupat conjuntament pels investigadors d’EURECAT-CTM i el CWP al llarg del proper any.

Per conèixer amb més detall informació d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte.
Email
4.- Agenda


20/02/2017-22/02/2017: World Water-Tech Innovation Summit
http://worldwatertechinnovation.com/


28/02/2017
-03/03/2017 FERIA DE SOLUCIONES INNOVADORAS PARA LA GESTIÓN DEL AGUA. 
http://www.ifema.es/siga_01/
02/03/2017: IV Jornada d'Immersió Estratègica i Innovació del CWP
http://www.cwp.cat/iv-jornada-dimmersio-estrategica-del-cwp/


02/03/2017-07/03/2017: 5a Edició de la Fira Girocamping. Dia 3 - Jornada de Sostenibilitat organitzada per l'Associació de Càmpings de Girona i el Campus Aigua de la UdG.

http://www.udg.edu/campusaigua/Inici/Publicacions/tabid/23558/Default.aspx?Campus=CA&ID=262

07/03/2017-09/03/2017: SmaGUA, Zaragoza.
https://www.feriazaragoza.es/smagua-2017


22-23/03/2017: II Congrés de l'aigua a Catalunya
http://www.congresaiguacatalunya.com/


30/07/2017: JORNADA de negocis sobre l’economia circular
http://www.ccvoc.cat/actualitat/agenda/2017/03/30/jornada-de-negocis-sobre-l-economia-circular-al-valles-occidental04/04/2017 Sessió grup de treball Aigua TIC (Clúster digital de Catalunya)

24-25/04/2017 Global Water Summit 2017: Intelligence Synergies
http://www.cwp.cat/global-water-summit-2017-intelligence-synergies/
5.- Fes-te membre

Aquests són els principals beneficis que obtindràs com a soci pel fet de pertànyer al CWP:

Sinergies i Networking global
 • Conèixer i cooperar amb els actors de la cadena de valor del negoci de l’aigua a Catalunya
 • Visibilitat  i posicionament davant els principals agents.

Desenvolupament de negoci
 • Canvi estratègic: Identificació d’oportunitats de mercats, tendències que incideixen sobre el sector i impuls a la internacionalització.
 • Impuls a projectes de desenvolupament de negoci i accés a nous sectors i mercats.
 • Acompanyament per a l’aprofitament de les oportunitats detectades.

R+D+i
 • Impuls de projectes de R+D+i de caràcter cooperatiu.
 • Informació i suport en les principals línies de finançament a l'R+D.
 • Accés a l'oferta científica i tecnològica més rellevant i especialitzada en el tractament d'aigua a Catalunya.
 
Si estàs interessat en format part del CWP posa’t en contacte amb nosaltres.
El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp