Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 22 - Desembre 2017
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

Índex

1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies d'empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Agenda
5.- Fes-te membre
SAVE THE DATE 
19 gener a Barcelona, Sessió Augmentar el posicionament i tràfic web, gràcies al SEO. Sessió gratuïta pels socis del CWP.  Últimes places disponibles. Més informació i inscripcions. 23 gener
a Barcelona, Vols participar en un projecte cooperatiu del CWP? Sessió – Taller per identificar les oportunitats de cooperació existents per aquest 2018. Últimes places disponibles (exclusiu per a socis del CWP). L'oportunitat per promoure projectes d'R+D, economia circular o millora competitiva en el CWP.29 de gener a BarcelonaComissió d’Internacionalització del CWP: Ajuda’ns a decidir els països on internacionalitzar durant el 2018-2019 i les eines disponibles. Acte exclusiu per a socis del CWP.

Consulta el punt 4. Agenda
DARRERES ACTIVITATS REALITZADES A DESTACAR
CWP PARTNER DE DOS PROJECTES EUROPEUS: H2020 i COSME-GO INTERNATIONAL

Aquest darrer mes s'han aprovat dues propostes de projectes presentades a convocatòries Europees en les que el CWP participa com a partner. Concretament, els projectes són:
-   HYDROUSA.  Demonstration of water loops with innovative regenerative business models for the Mediterranean region. Projecte presentat a la convocatòria H2020-IND-CE-2016-1, TOPIC: CIRC-02-2017- Water in the context of the Circular Economy on hi participen dus entitats associades al CWP: ICRA i AERIS. Aquest projecte està alineat amb l'eix estratègic d'economia circular i el treball intercluster amb el sector turístic.
SENTINEL. Cluster network for hospitality sustainable development and internationalization. Projecte presentat a la convocatòria European Strategic Cluster Partnership – Going International (ESCP-4i). Els partners del projecte són: CENFIM, O.Oe. Energiesparverband i FONDAZIONE TORINO WIRELESS i el propi CWP.  Es tracta d'un projecte per promoure la internacionalització de les empreses especialment en el sector turístic.

Ambdós projectes es troben pendents de la grant agreement definitiva i està previst que s’iniciïn al llarg del 2018.
Actes amb la participació o coorganització del CWP
Jornada EUROREGIÓ CATALUNYA - ILLES BALEARS I OCCITÀNIA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va organitzar els dies 11 i 12 de desembre, un taller amb representants dels governs de les Illes Balears i Occitània -membres de l'Euroregió Pirineus Mediterrània- amb l'objectiu d'intercanviar experiències i trobar reptes comuns en la gestió de l'aigua que permetin fixar línies de treball conjuntes. 

Concretament, el taller es va centrar en analitzar les planificacions hidrològiques vigents de les tres zones, la gestió de l'aigua en els sectors turístics, la protecció de zones humides i l'ús de l'aigua regenerada. En aquestes sessions, celebrades a la conselleria de Territori i Sostenibilitat de Barcelona, ​​hi van participar com a ponents, el professor Ignasi Rodriguez-Roda de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i el Clúster Manager del CWP, Dr. Xavier Amores. 

Més informació
V Jornada Estratègica de Clústers

El passat 14 de desembre es va celebrar la 5a edició dels Casos de Canvi Estratègic realitzada per ACCIÓ amb la col·laboració de l’IESE Business School. 

Aquesta jornada s’ha emmarcat en la política de clústers de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de difondre 3 casos d'entitats de diferents sectors que han sabut transformar-se per seguir sent competitives en un marc global tan canviant com l'actual. 

L'edició del 2016 va comptar amb FLUIDRA, enitat associada al CWP, com un dels tres casos d'èxit exposats. 

Seminari "El rol de transferència tecnològica a l'ICRA"

El passat 1 de desembre l'ICRA va celebrar una sessió entorn la transferència de tecnològica en el sector de l'aigua.  El CWP va participar-hi, realitzant una ponència sobre Nous paradigmes per innovar en el sector de l'Aigua.  Així mateix, van presentar-se casos reals de creació d'Spin-off vinculades a l'aigua a càrrec dels Dr. Ignasi Rodriguez-Roda i Dr. Joaquim Comas i sobre propietat intel·lectual a càrrec de Jaume Alemany.
V Congrés Nacional de Clústers: Les agrupacions empresarials innovadores creen el 13,2% de tota l'ocupació generada per les pymes a Espanya
 
El CWP és un dels 100 clusters reconeguts com a Agrupació Empresarial Innovadora del Ministeri. Aquestes agrupacions representem a més de 8000 empreses amb 245.000 treballadors, fet que suposa fins el 13,2% de l'ocupació generada pel conjunt de Pyme a Espanya.

Amb el motiu del V Congrés Nacional de Clusters celebrat el passat 14 de desembre a la seu del ministeri a Madrid i amb una participació rècord de 200 assistents, la institució va anunciar el llançament del nou segell internacional el pròxim any de "Spain Cluster".

El gerent del CWP, Sr. Xavier Amores, va assistir a la Jornada i va presentar i moderar la sessió de presentació dels projectes finalistes i selecció de projecte guanyador. 

Més informació.
DESCOMPTES PER A SOCIS
 
World Water-Tech Innovation Summit 20-21 Febrer 2018. Consulti amb el CWP els avantatges en la inscripció per ser membre del CWP. Més informació


Take advantage of the Early Bird registration rate which expires December 22.

10 % Descompte en el CURSO PRÁCTICO DE SIMAPRO Y ANÁLISIS DEL CICLO DE VIDA Métricas para la cuantificación de la economía circular. LAVOLA Més informació.


Per a més informació sobre alguna d’aquestes sessions i oportunitats, contacti al CWP.
Si està interessat en les activitats i vol rebre més informació posi's en contacte amb nosaltres.
Jornada IDAEA-CSIC: Ecosistemes aquàtics i qualitat de l'aigua
El passat 11 de desembre es va celebrar la jornada "Ecosistemes aquàtics i qualitat de l'aigua" organitzada per IDAEA-CSIC, en la qual van presentar algunes de les aportacions per al coneixement de la qualitat de l'aigua, la seva qualitat i els impactes humans sobre els ecosistemes aquàtics.

Mat Holding i Encofrados Alsina en el Fòrum d' Internacionalizació de la Vanguardia: El món és un mercat natural per a qualsevol empresa

Pau Relat - Mat holding i Jaurme Alsina - Encofrados Alsina van participar en el suplement econòmic sobre internacionalització explicant el seu cas d'èxit. 

"L'empresa que no concebi el món com el seu mercat natural és un projecte finit, per sobreviure cal internacionalitzar-se", va afirmar Pau Relat. D'altra banda, Jaume Alsina, va comentar que "els projectes complexos com instal·lar-se i vendre a l'exterior els han de fer els més capacitats de l'empresa; no els nouvinguts".

Eurecat-CTM investiga com reduir l'impacte ambiental d'afluents industrials salins

Eurecat-CTM avaluarà tecnologies innovadores com la nanofiltració amb membranes regenerades i la cristal·lització en fred per a recuperar productes d'alt valor afegit, com reactius químics, a partir d'afluents industrials d'elevada salinitat, en un nou projecte europeu en l'àmbit d'economia circular.

Més informació.
ATLL col·labora amb el LEQUIA per aplicar intel·ligència artificial al tractament d’aigua potable

ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya S A. finançarà el 50% del cost d'una beca predoctoral de la Universitat de Girona de tres mesos de durada. L'objectiu del treball de recerca és automatitzar i reduir la incertesa en processos de presa de decisió d'alta complexitat.

Més informació.

Participació de DAM en la Cátedra de "Gestión Integral y Recuperación de Recursos del Agua Residual"

El passat 30 de novembre es va realitzar l'acte de presentació de la Càtedra "Gestión Integral y Recuperación de Recursos del Agua Residual" creada per Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM) i la Universitat de València, amb la finalitat de promoure activitats de formació, culturals, d'investigació i d'extensió universitària, orientades al coneixement i la difusió de la gestió i recuperació de recursos de l'aigua residual.
Més informació.
Jornada "Tecnologías y soluciones sostenibles para la recuperación de nutroentes y energía en la EDAR del futuro"

Cetaqua i Suez van organitzar el 13 de desembre la jornada "Tecnologies i solucions sostenibles per a la recuperació de nutrients i energia a l'EDAR del futur", amb l'objectiu de compartir visions sobre el concepte de la depuradora del futur. Experts internacionals van destacar que el procés de depuració ha de enfocar-se a la recuperació sostenible de recursos i a minimitzar el consum energètic, amb l'ajuda de noves tecnologies i models de finançament 
La jornada va estar enmarcada en el projecte LIFE NECOVERY cofinançat per la Comissió Europea a través del programa LIFE.
Més informació
Valoració Anual projectes CWP 

Al llarg del 2017 el CWP ha presentat com a partner, subcontractat o coordinador 27 propostes de projectes presentats a convocatòries per concurrència competitiva. Entre els projectes 5 corresponen a convocatòries europees, 7 a nivell estatal, 7 a ACCIO i 8 a la resta d'organismes de la Generalitat de Catalunya. D'aquestes propostes 12 corresponen a projectes d'R+D i innovació, 6 a internacionalització i 8 a projectes per a la millora de la competitivitat, interclúster i reptes de gestió de l'aigua a Catalunya. De totes les propostes realitzades tenim 14 propostes aprovades, 5 denegades i 8 pendents de resoldre. En aquestes propostes han participat més de 50 associats del CWP.  A més a més, durant el 2017 hem executat molts dels projectes aprovats durant el 2016. Gràcies als socis per confiar en el CWP pels vostres projectes cooperatius.
Per conèixer amb més detall informació d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte.
4.- Agenda 
Consulta el punt 4. Agenda    

18 Gener a Barcelona, Taller de revisió de propostes H2020: Climate Action, Environment, Resource Efficiency & Raw MaterialsMés informació i inscripcions.

19 Gener a Barcelona, Sessió Augmentar el posicionament i tràfic web, gràcies al SEO. Sessió gratuïta pels socis del CWP.  Més informació i inscripcions.

23 Gener “Vols PARTICIPAR EN UN PROJECTE COOPERATIU DEL CWP?” Sessió per identificar les oportunitats de cooperació en el CWP i taller-networking projectes 2018. Informació al document adjunt. Exclusiu per a socis. Places limitades.

25 Gener , “Reunió de llançament del Grup de treball Aigua – Energia amb l’ACA”.  Sessió de treball amb l’ACA per identificar les oportunitats de treball entorn la temàtica Energia Vs Aigua. Exclusiu per a socis. Places limitades.

29 Gener, “Comissió d’Internacionalització del CWP: Ajuda’ns a decidir els països on internacionalitzar durant el 2018 i les eines disponibles. Exclusiu per a socis del CWP. Places limitades.6-9 Febrer, Moscow. AQUA-THERM 2018Més informació. 

20-21 Febrer, Londres. World Water-Tech Innovation Summit. Consulti amb el CWP les avantatges en la inscripció per ser membre del CWP. Més informació

El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
 
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp