Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 14 - Juliol 2016
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador
 

 

Índex


1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Agenda
5.- Entrevistes
6-. Fes-te membre
1.- Notícies del sector i del CWP

Renovació de la Junta Directiva del CWP - Assemblea 2016 del CWP

El clúster català de l’aigua, Catalan Water Partnership (CWP), ha celebrat la seva vuitena assemblea general ordinària el passat 10 de juny. L’assemblea va comptar amb la participació de l’ACA, per la seva inauguració, i dels cinquanta associats del CWP, els quals van aprovar per unanimitat l’informe d’activitats i els comptes de l’any 2015, així com el pressupost de l’any 2016.
En el marc de l’assembla s’ha procedit a incorporar nous membres a la junta directiva: el Sr. Jordi Aguilera, en representació de FCC-Aqualia, el Sr. Andreu Iglesias en representació d’ACSA – SORIGUÉ, el Sr. Joaquim Comas en representació de l’ICRA i el Sr. Jordi Oliver-Rodés en representació del Laboratori Dr. Oliver- Rodés. Aquestes incorporacions s’afegeixen a les empreses Fluidra, Poltank, Sisltech, Amphos21, ADASA i ABM i als centres tecnològics LEITAT i EURECAT-CTM tots els quals ja formaven part de la junta directiva. Així mateix, el fins ara vicepresident, el Sr. Robert Mas de l’empresa ABM, ha assumit la presidència durant els propers dos anys, i el Sr. Jordi Cros, representant de l’empresa ADASA, la vicepresidència.

+ Informació
El Pôle de Compétitivité Eau i el CWP firmen un acord de col·laboració en el sector de l'aigua

El CWP i el seu homòleg francés, el Pôle de Compétitivité EAU (PCE), han firmat un acord de col·laboració amb l’objectiu de reforçar la posició competitiva dels seus associats a través d’actuacions conjuntes.

D’aquesta manera, les dues entitats han acordat anar de la mà per primer cop en el desenvolupament de projectes d’innovació, millora de les competencies dels seus associats i activitats d’acompanyament dels seus socios en els mercats internacionals. Fins el moment, aquest tipus de col·laboracions es realitzaven a través de les grans associacions europees, motiu pel qual l’aliança suposa un nou marc sense precedents pel CWP.

+Informació 


Alguns mitjans de comunicació se'n han fet ressò:
Interempresas.net
Aguasresiduales.info
Jornada sobre Innovació i ús sostenible de l'aigua en el sector Agroalimentari

El proper dia 14 de juliol a les 10:30 es celebrarà a ACCIO  (Passeig de Gràcia, 129, Barcelona) la Jornada sobre innovació i ús sostenible de l’aigua en el sector agroalimentari.


Si voleu veure el programa de la Jornada el trobareu en el següent enllaç: Programa - Jornada sector Agroalimentari

La jornada comptarà amb la participació de la Conselleria d’Agricultura, així com de responsables d’empreses agroalimentàries i d’experts en el sector de l’aigua.

Inscripció a la Jornada
Per més informació:
Programa
Programa
Correu
Correu
Web
Web
Sessió de treball del CWP amb l'ACA

El passat dia 24 de maig de 2016 el CWP va organitzar una sessió de treball amb l’ACA per comentar els temes de prioritat per a l’administració, així com les experiències dels socis del CWP en aquests sectors. Concretament es van realitzar dues sessions entorn les següents temàtiques:
Sessió 1. Clavegueram, col·lectors, sobreeixidors, etc
Sessió 2. Tractament d'aigua i gestió de fangs
Les sessions, que van comptar amb una quinzena i una vintena de socis participants respectivament, van ser de gran interès per tal de poder conèixer de primera mà quins són els principals reptes d’aquestes temàtiques per a l’administració, així com per posar en comú les experiències i interessos dels socis que treballen en aquests tòpics.
A partir d’aquestes dues sessions van sorgir oportunitats de col·laboració, així com possibles actuacions i esdeveniments que podrien ser d’interès per diversos membres del CWP.
 

ACCIÓ publica una trentena de documents d'anàlisi d'oportunitats per països

Enguany, amb motiu de la Setmana de la Internacionalització, ACCIÓ ha preparat una trentena de documents d’anàlisi d’oportunitats per països. L’objectiu és apropar la realitat econòmica i empresarial de cada mercat a les empreses catalanes per ajudar-les a identificar oportunitats a mida per al seu negoci.

Els informes aglutinen les oportunitats detectades des de les oficines exteriors d'ACCIÓ i les anàlisis de tendències de cada país. Els documents també ofereixen informació de qualitat de cada país, des dels principals indicadors, a inversions, empreses inversores i relacions comercials amb Catalunya.

+Informació

Nous socis del CWP
El CWP té quatre nous socis: Aigües de Girona, BEHQNordic Water Van Walt.
2.- Notícies d’empreses del clúster
 

ADASA executarà el sistema de control de la xarxa d'abastament d'aigua potable a 4 ciutats del Marroc

ADASA, consorciada amb ACCIONA Aigua, ha obtingut el contracte per implementar el sistema d'automatizació i telecontrol de les xarxes d'abastament d'aigua de les ciutats de Settat, Nador, Meknes i Ifrane així com les seves localitats properes, que afecten al subministrament de 5,3 milions de consumidors, entorn una sisena part de la població del Marroc. 

Font de la notícia i +Informació

BGEO, nou patrocinador de QGIS

BGEO donarà suport al projecte QGIS i així fomentar l'ús i desenvolupament del QGIS, un programari lliure d'informació geogràfica que va néixer el maig del 2002 per oferir una alternativa lliure i gratuita als programes privats que dominen el mercat. 
Font de la notícia i +Informació 

AQUAENVEC rep el premi al millor LIFE mediambiental de 2015

El passat 31 de Maig a Brusseles, la coordinadora del projecte LIFE Aquaenvec i investigadora de Cetaqua, Desirée Marín, va assisitr a la gala dels LIFE Best Awards 2015, un esdeveniment que va rendir homenatge als millors projectes de financiació europea LIFE del 2015 i on Aquaenvec va ser un dels 25 LIFE de Medi Ambient guardonats. 

Font de la notícia i +Informació

3.- Projectes

Projectes de la convocatòria MINETUR 2015-16

Aquests últims mesos el CWP ha justificat els projectes de la convocatòria MINETUR 2015, 2 projectes cooperatius i 2 estudis:

Un cop finalitzada la justificació d'aquests projectes s'ha iniciat la preparació de la sol·licitud de nous projectes proposats pels associats per la convocatòria MINETUR 2016.
Per conèixer amb més detall informació d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte.
Email
4.- Agenda
13 - 14 Juliol. Acte de cloenda del projecte FP4BATIW - Parc de Recerca de la UAB, Barcelona. +Informació

14 Juliol. Jornada sobre Innovació i ús sostenible de l'aigua en el sector Agroalimentari - ACCIO, Passeig de Gràcia 129, Barcelona. +Informació

18 Juliol. Water, Waste and Energy Management - Roma, Itàlia. +Informació
 
16 Agost. Fenasan 2016 - Sao Paulo, Brasil. +Informació
 
7 Setembre. IX Congrés Ibèric sobre Gestió i Planificació de l'aigua "Aigua, Ciutat i Salut dels Ecosistemes" - València, Espanya. +Informació

21 Setembre. Gestió d'escorrenties urbanes amb sistema de drenatge sostenible (SuDs) - Madrid, Espanya. +Informació
 
5.- Entrevista 


Entrevista al Sr. Àngel Dutras
Director de Proveïments d'Aigua, S.A, PRODAISA

1. Qui sou PRODAISA i quins productes/serveis feu principalment relacionats amb l’aigua?
PRODAISA, es va fundar l'any 1.990 per omplir un buit evident en el mercat de la gestió del cicle integral de l'aigua en l'àmbit de les comarques gironines, com és la dels petits municipis i urbanitzacions.  Després de 25 anys, la nostra presència a la província s’ha consolidat, i actualment gestionem 62 municipis amb una població abastida  de 95.000 persones,  i una facturació anual de més de 5.375.000 metres cúbics. Comptem amb una plantilla de més de 70 professionals en tots els àmbits,  que garanteixen l’èxit en la gestió dels serveis gestionats.
A banda de la gestió del cercle integral de l’aigua potable, Prodaisa desenvolupa solucions de telegestió de processos industrials i de control,  per monitoritzar tot el procés productiu i de gestió en tots els àmbits de servei, i  aporta solucions de manteniment i gestió en sanejaments, piscines  i enllumenats públics.
2. Què espereu obtenir amb la vostra participació al clúster?
Entenem la participació dins el clúster com una opció d’establir  relacions de valor amb especialistes contrastats en diverses branques del nostre sector, per aportar-nos oportunitats de millora  en l’àmbit tecnològic i de coneixement,  i transferir-lo als nostres processos interns de gestió per avançar en la millora continuada del sistema i en el control de l’aigua com un recurs vital i limitat.
El nostre coneixement del sector,  i la inequívoca voluntat de servei i innovació de l’empresa, ha de propiciar i enriquir col·laboracions en àmbits de recerca, alhora que ha de permetre identificar clarament oportunitats de cooperació.
6.- Fes-te membre

Aquests són els principals beneficis que obtindràs com a soci pel fet de pertànyer al CWP:

Sinergies i Networking global
  • Conèixer i cooperar amb els actors de la cadena de valor del negoci de l’aigua a Catalunya
  • Visibilitat  i posicionament davant els principals agents.

Desenvolupament de negoci
  • Identificació d’oportunitats de mercats i impuls a la internacionalització.
  • Impuls a projectes de desenvolupament de negoci i accés a nous sectors i mercats.
  • Acompanyament per a l’aprofitament de les oportunitats detectades.

R+D+i
  • Impuls de projectes de R+D+i de caràcter cooperatiu.
  • Informació i suport en les principals línies de finançament a l'R+D.
  • Accés a l'oferta científica i tecnològica més rellevant i especialitzada en el tractament d'aigua a Catalunya.
 
Si estàs interessat en format part del CWP posa’t en contacte amb nosaltres.
El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/Pic de Peguera, 15 (17005, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de: