Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

Nº 20 - Octubre 2017
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador
 

 

Índex


1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies d'empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Agenda
5.- Entrevista a Socis
6.- Fes-te membre
 
SAVE THE DATE - PRÒXIMS ESDEVENIMENTS ORGANITZATS PEL CWP - OPORTUNITATS A DESTACAR

Activitats organitzades pel CWP 
Oportunitat: MISSIÓ COMERCIAL PERÚSi està interessat en participar a ExpoAgua Perú 2017 (LIMA) i conèixer les oportunitats en aquest país, el CWP i Solarys amb el suport d’ACCIO li ofereixen l’oportunitat de participar Missió Comercial a Perú- Sector del Agua y energías renovables del 9 a l’11 de Novembre. Concretament, es disposa d’una bossa de viatge per a les empreses que hi participin. 
Més informació sobre EXPOAGUA: ExpoAgua 2017 – stands
SECTOR DEL AGUA PERÚ: CWP_PERU
17 Novembre a Barcelona, Sessió: Augmentar les vendes gràcies al SEO. A càrrec del Sr. Pau Alpuente, enginyer informàtic i llicenciat a ESADE. És CEO d’Elabs Consulting i té més de 15 anys d'experiència en SEO internacional. Acte Gratuït per als socis del CWP.

Més informació i inscripcions.
21 Novembre Jornada Tècnica “Solucions avançades en el tractament d’aigües” – Carburos Metálicos.

Inscripcions necessàries a  mktg@carburos.com

DESCOMPTES PER A SOCIS
 
6-7 Novembre a Fuerteventura AFRICAGUA 2017. La 5ª edició d’AFRICAGUA tindrà lloc els propers 6 i 7 de novembre a Fuerteventura. AFRICAGUA 2017 serà punt de trobada per a empreses d’Àfrica, Europa i Amèrica, i per a institucions i responsables polítics del sector. Els membres de CWP podran beneficiar-se d’un descompte en la tarifa de registre. Per més informació, contactin al CWP Més informació. 

10 % Descompte en el CURSO PRÁCTICO DE SIMAPRO Y ANÁLISIS DEL CICLO DE VIDA Métricas para la cuantificación de la economía circular. LAVOLA Més informació.


Per a més informació sobre alguna d’aquestes sessions i oportunitats, contacti al CWP.
DARRERES ACTIVITATS REALITZADES A DESTACAR
Gestió Integral de l’Aigua en el Sector Vitivinícola: Reptes i Oportunitats.
El passat 24 d’octubre va celebrar-se a Vilafranca del Penedès la sessió interclúster “Gestió Integral de l’Aigua en el Sector Vitivinícola: Reptes i Oportunitats” amb més d’una vuitantena d’inscrits del sector vitivinícola i del sector de l’aigua.
L’acte, organitzat pel CWP i INNOVI, tenia com a objectiu posar en comú els reptes clau vinculats a la gestió de l’aigua en el sector vitivinícola i identificar les prioritats dels cellers respecte al vector aigua. Així mateix, per tal de donar a conèixer les principals experiències i àrees de treball entorn a aquesta temàtica es van realitzar tres grans blocs de presentacions  vinculats a:
  1. Abastament i Reg amb la participació d’ADASA, GEOSERVEI, IRTA, REGABER
  2. Tractament d’aigües residuals a càrrec de ACO, CREATECH360, LABORATORI Dr. Borrell, LaGota i REMOSA.
  3. Projectes Innovació on es van presentar els projectes: LIFE ECORWASTE (UPC, Typsa, INNOVI,), POLIFAVI (EURECAT CTM, CWP) i Petjada hídrica (LAVOLA , INNOVI i CWP).
 
Aquesta sessió s’emmarca en la col·laboració interclúster entre el CWP i INNOVI que té prevista l’organització de grups de treball al llarg del proper any i la realització de diagnòstics gratuïts de la gestió integral de l’aigua a les entitats del sector vitivinícola per tal de facilitar solucions a les principals problemàtiques i reptes de les empreses d'INNOVI, com impulsar projectes cooperatius d'R+D i d'innovació entre ambdues organitzacions

Més informació
Grups de Treball 
Sessions del grup de Treball d'Aigua i Nitrats 
En el marc del grup de treball d’Aigua i Nitrats, el CWP està coordinant la segona fase de l’estudi, centrada en el desenvolupament d’un sistema d’Ajuda a la Decisió per als sistemes exsitu de tractament de nitrats. Per tal de garantir l’objectivitat i validesa del coneixement incorporat en la base del sistema de decisió a crear, el CWP ha organitzat darrerament dues sessions de discussió amb investigadors i amb representats d'entitats associades al CWP expertes en el tractament de nitrats.
Sessió de Treball sobre Reutilització d'aigua amb l'Ajuntament de Sant Cugat 

El passat  13 de juliol es va realitzar una sessió creativa sobre potencials projectes d’aigües regenerades a Sant Cugat del Vallès per tal d’impulsar activitats innovadores relacionades amb aquest repte que facilitin la participació de possibles projectes europeus o nacionals d’R+D de caire demostratiu en els propers anys. La sessió va comptar amb més d’una vintena de participants, representants de més de 15 entitats del sector de l’aigua i va ser moderada pel CWP.

Aquesta activitat s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Sant Cugat i SOREA (entitat gestora de l’aigua) de contribuir a fer d’aquest bé, l’aigua, un recurs més sostenible, promovent un ús més eficient. A partir de les idees sorgides a la sessió es treballaran les possibles iniciatives i propostes de projectes d'R+D o d’activitats innovadores. 


Internacionalizació 
Missió Tecnològica a l'Índia 

La setmana del 10-14 d’octubre el CWP ha co-organitzat una missió de prospectiva tecnològica en l’àmbit de les tecnologia de l’aigua a l’Índia (Nova Delhi) per facilitar la participació en la propera convocatòria d’R+D entre la UE i la india, co-organitzada juntament amb el CDTI (Ministerio de Economía, Indústria y Competitividad). Aquesta missió va coincidir amb la celebració de l’India WaterWeek (http://www.indiawaterweek.in/) i ha tingut com a principal objectiu de promocionar l’intercanvi d’idees  per generar futurs projectes d’R+D en col·laboració.

A la missió hi ha participat un total de 7 entitats, tres de les quals quatre són entitats associades al CWP i ha permès realitzar un programa de visites tècniques i reunions de treball amb institucions com el Ministeri responsable de l’aigua al país, grans companyies gestores d’aigua i d’enginyeria (WAPCOS, Triveni Engineering, etc) o els principals centres d’investigació de la India en Aigua com l’Indian Institute of Technology o TERI entre d’altres. Així mateix el CWP, CREATECH 360º, ICRA - Campus Aigua de la UdG, APLICAT i KEIKEN, tots ells socis del CWP, han fet conferències en el marc del 5th Indian Water Week.

Més informació
El CWP participa a la 5th Cluster Matchmaking Conference a Stuttgart 

El CWP va participar a la cinquena Matchmaking conference, trobada de clusters europeus, que enguany va celebrar-se els dies 21 i 22 de Setembre a Stuttgart, Alemanya. 

L’objectiu d’aquesta jornada se centra en la promoció del networking entre les entitats europees participants mitjançat l’organització de tallers, reunions B2B i conferencies. D’aquesta forma es fomenta la col·laboració i creació de consorcis internacionals per participar en convocatòries europees, així com generar oportunitats d’internacionalització per a les entitats associades als clústers. Exemple d’aquestes trobades és el projecte BSR que s’està duent a terme amb els països nòrdics i Lituania actualment.  Aquest any han participat més de 175 clústers a l’esdeveniment, 8 dels quals eren catalans, i van realitzar-se més de 600 reunions B2B.
Si està interessat en activitats d'internacionalització i vol rebre més informació posi's en contacte amb nosaltres.
Actes amb la participació o coorganització del CWP
El CWP participa al Cosmetorium

Els dies 3 i 4 d’octubre es va celebrar a Barcelona el Cosmetorium, nou esdeveniment creat per la Sociedad Española de Químicos Cosmeticos (SEQC). El Gerent del Clúster, Xavier Amores, va realitzar una ponència en el marc del saló amb l’objectiu de presentar les oportunitats i solucions per optimitzar la gestió integral de l’aigua al sector cosmètic. La presentació realitzada estava formada per casos d’èxit, experiències i coneixements d’un gran nombre d’associats al CWP (Zymbol, Laboratori Dr. Oliver-Rodés, EMECO, ADASA, Createch360, Aquabona, Eurecat-CTM, Lavola, Suez – Cetaqua entre d’altres ), tal com s’havia fet prèviament en actes d’altres sectors com el d’alimentació o el turístic. El sector cosmètic i químic és un sector en el qual es volen desenvolupar cooperacions en els propers mesos.
El CWP participa al WORKSHOP: Light technologies in transport, manufacturing, energy and environment

El passat 3 d'octubre va celebrar-se el Workshop "Light technologies in transport, manufacturing, energy and environment" en el marc de l'  IoT Solutions World Congress. A l'acte va participar-hi com a ponent ADASA, membre de la junta directiva del CWP. 

Nous socis del CWP

El CWP compta amb un soci més a partir d'aquest mes:  KEIKEN ENGINEERING     
          
Nova incorporació a l’equip del CWP

Des d’aquest mes d’abril el CWP compta amb una persona més al seu equip, l’Alexandra Martí. L’Alexandra Martí, graduada en ciències ambientals i amb un màster d’Energies Renovables i Sostenibilitat Energètica  (UB) i un màster en Ciència i Tecnològica de l’Aigua (UdG), s’incorpora per realitzar el projecte vinculat al grup de treball de nitrats, així com, donar suport a les tasques tècniques i projectes del CWP. L’equip del clúster, per tant, està format pel Clúster Manager, Dr. Xavier Amores i les Project Managers, Dra. Sara Gabarrón i Sra. Alexandra Martí.
 
HYDROKEMÓS comercialitza el seu sistema d'electrodesnitrificació per a la remediació d'aigües residuals contaminades per nitrat i amoni
L'empresa inicia el procés de comercialització del prototip després de l'excel·lent resultat obtingut amb el tractament de les aigües residuals de rentat de gasos d'una important multinacional metal·lúrgica.

Aquest prototip permetrà reduir els nivells de contaminació per nitrat de 10.000 ppm (parts per milió) d’entrada a 1.000 ppm de sortida.
Font de la notícia i +Informació.

REMOSA, posa en marxa el funcionament d'una estació depuradora en una bodega a la Vallée Du Rhône.
El passat 3 de setembre REMOSA realitzà una posada en funcionament d’un tractament d’ aigües residuals procedents d’una petita bodega ubicada dins la prestigiosa denominació d’ origen de Côte Rôtie, a França. El tractament consta d’ un petit tamís d’ 1 mm seguit d’ un homogeneïtzador de 2 m3 per a pretractar, barrejar i laminar el cabal procedent de les sales de vinificació i d’ un sistema de fangs actius de llit mòbil, sistema MBBR (model NECOR 40), per a tractar aquestes  aigües junt amb les aigües fecals procedents de la finca.
Font de la notícia
TECNOTURBINES obté una patent Europea pel seu sistema regeneratiu de control de velocitat variable
 Font de la notícia i +Informació.
CIM AIGUA acaba la construcció i posada en funcionament d'una nova instal·lació a Holanda.
 Font de la notícia i +Informació.
Silen Plus, estalvi d’energia i materials sostenibles
ESPA, que aquest any ha participat com a Gold Partner a la fira Piscina & Wellness Barcelona, ha presentat el seu catàleg complet ESPA Pool, incorporant una àmplia gama de bombes i equips de piscina, amb o sense prefiltre. També ha presentat les novetats de la Silen Plus, la bomba de piscina amb variador de freqüència per automatitzar la gestió en els cicles de treball. 

El fabricant també destaca la qualitat dels materials dels seus productes, que combinen l’estalvi energètic i hidràulic (gràcies al contrarentat) i augmenten la vida útil, tots fabricats a les plantes de producció pròpies d’Europa, amb màquines d’última generació.
Totes les bombes ESPA de filtració de piscina estan dissenyades amb un cos bomba dinàmic fet de tecnopolímer, o polímer reforçat amb fibra de vidre. Des del punt de vista més tècnic, altres novetats que es presenten són un eix de motor en acer inoxidable AISI 431, un tancament mecànic especial en AISI 316, rodaments que suporten una temperatura de fins a 160 ºC i un condensador P2 (amb envoltant d’alumini, duració de 10.000 h).
Per altra banda, ESPA proposa anar més enllà en el confort de la gestió de la Silen Plus a través de l’aplicació Evopool® (Android i iOS), que permet gestionar el funcionament de la bomba directament des del mòbil: control i gestió dels paràmetres, programació de l’horari setmanal, gestió d’alertes, adaptació a la instal·lació, resum de les dades operatives i actualització de l’últim firmware de la bomba.

Més informació
Entrevista a Joan Roig Targa, responsable de Cooperació Industrial de LEITAT Anoia

Joan Roig Targa, llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, i amb una experiència de més de 17 anys en la innovació industrial des de l’òptica dels Centres Tecnològics, ha ofert una entrevista a la versió digital del setmanari comarcal La Veu de l'Anoia.  En Joan és membre de la Junta Directiva del CWP, com a representant del LEITAT.


Font de la notícia i +Informació.
 
FLUIDRA culmina les piscines dels Asian Games per un valor de quatre milions d’euros

El grup multinacional és l’encarregat d’instal·lar les quatre piscines dels jocs asiàtics, competició que es realitzarà durant l’agost de l’any vinent a Indonesia, amb solucions tecnològiques de màxim nivell.

Font de la notícia i +Informació.


El procés de fabricació d’una nova emulsió bituminosa de Sorigué rep patent Europea. 

L'Oficina Europea de Patents ha concedit a Sorigué la patent europea número 2571940: "Bituminous emulsion and composite material for road containing it". Aquesta patent protegeix la producció d'una emulsió bituminosa que s'elabora seguint un procés en fase inversa i en règim laminar, sense la utilització del molí col·loïdal.


Font de la notícia  i +informació
Damià Barceló, director de l'ICRA, assoleix l'h-índex 100, que el situa en el rànquing dels científics més citats del món per la qualitat i la quantitat de la seva recerca.
D'altra banda, destacar que Damià Barceló, director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), ha assolit el factor 100 de l’h-índex, establert per Scopus, la base de dades de sinopsis i citacions més gran del món, que analitza tots els llibres, revistes i publicacions de congressos de la producció mundial de recerca en els àmbits de la ciència, la tecnologia, la medicina, les ciències socials i les arts i les humanitats.

Font de la notícia i +Informació.
ADASA completa amb èxit la instal·lació d'una xarxa d'estacions hidrometereològiques a Santo Tomé i Principe
Adasa ha completat amb èxit el subministrament i instal·lació de prop de 30 estacions automàtiques hidrometeorològiques com a part del sistema d'alerta primerenca implementada a Santo Tomé i Principe, tancant de manera satisfactòria el període de garantia que va finalitzar el passat 30 de juny de 2017.
Font de la notícia i +Informació.
ALSINA col·labora amb els seus sistemes d'encofrat en múltiples projectes a Llatinoamèrica

El Grup Alsina, empresa internacional de fabricació, venda i lloguer d'encofrats i solucions per a estructures de formigó que actualment opera en 17 països, suma 35 centres repartits per tot el món i participa en més de 3.500 obres a l'any, ha aconseguit col·laborar en múltiples projectes a Latino-Amèrica.
 
Font de la notícia i +Informació.
L'ICRA implementa amb èxit la tecnologia InnoWatt per al control de la despesa energètica en les estacions depuradores d'aigües residuals.
Amb l’objectiu d’ optimitzar l’eficiència energètica i la reducció dels costos en l’operació de tecnologies per al tractament d’aigües , l'ICRA ha desenvolupat InnoWatt, una eina que permet llegir el consum elèctric dels últims sis mesos emmagatzemat dins dels comptadors intel·ligents (smart meters), analitzar les dades, i concloure com es poden estalviar costos. La tecnologia ha estat implementat amb èxit a les depuradores de Blanes i Empuriabrava
 


Font de la notícia i +Informació.
 
FINALITZA EL PROJECTE DE CREACIÓ GRUP OPERATIU I REDACCIÓ PROJECTE PILOT
Anxoves de l’Escala, junt amb el Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) i Campus Aigua de la Universitat de Girona, l’enginyeria experta en el sector de la depuració de les aigües residuals industrials EMECO, el Campus Aigua de la UdG i el clúster Català de l’Aigua, Catalan Water Partnership han creat un grup operatiu en el marc de la convocatòria del DARP 2016.
L’objectiu del grup operatiu creat se centra en optimitzar la sostenibilitat dels processos productius que generen unes aigües residuals d’una elevada complexitat en el tractament, com són les salmorres i, en concret, el disseny òptim dels processos de tractament de les aigües residuals per tal de garantir el compliment dels paràmetres vigents en la normativa d’abocament i minimitzar l’impacte en el medi d’aquest residu.                            
FINALITZACIÓ PROJECTE TIC-CWP.
El CWP i el Clúster Digital de Catalunya han estat desenvolupant un projecte col·laboratiu (IRC2016) amb la finalitat d'identificar i promoure projectes vinculats amb la Indústria 4.0 en el sector de l'Aigua. En el marc d'aquest projecte s'han realitzat diverses sessions temàtiques sobre ciberseguretat i tractament d'aigües residuals que han permès la identificació de futures línies de col·laboració i la realització de propostes de projectes concretes. Un exemple és la proposta de projecte presentada per Geoservei i Createch 360º a la convocatòria Europea NEPTUNE. 
A més a més, en el marc d'aquest projecte, cinc empreses del CWP han rebut finançament per dur a terme petites actuacions/estudis que els permetin l'inici de la transformació cap a la industria 4.0 dels seus productes/serveis o metodologies. Concretament, les entitats participants són: Behq, Emeco, Espa, Geoservei i Prodaisa. 

PROJECTES APROVATS
SENTINEL
S’ha aprovat el projecte europeu amb la participació del CWP “CluStEr NeTwork for HospItality sustaiNable devElopment and internationalization” presentat a la call Proposal for European Strategic Cluster Partnership – Going International (ESCP-4i).
La proposta pretén reunir clústers d'arquitectura i construcció, mobiliari i equipament d'interiors, eficiència energètica, gestió de l'aigua i TIC, per tal de desenvolupar una sòlida col·laboració per ajudar les PIMEs a explorar i trobar oportunitats de mercat en mercats nous i emergents. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu facilitar la internacionalització dels socis en el sector turístic.
Per conèixer amb més detall informació d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte.26/10  4a. Jornada tècnica Indústria 4.0: L’Aigua, Internet of Things (IoT) i Internet of Services (IoS). ATLL.

26/10 EMPREN – CHEM DESDE LA ACADEMIA A LA EMPRESA IB TALKS QUÍMICA Y AGUA - INNOVACIÓN TRANSFORMADORA. Mallorca

31/10-3/11 AQUATECH 2017. Amsterdam. Més informació

6-7/11 AFRICAGUA 2017. Fuerteventura. Més informació


9-11/11 EXPOAGUA 2017. Perú. Més informació

14-16/11 Visita i agenda d'activitats conjunta (B2B meetings) amb el BRITISH WATER i Clústers de l'Aigua Nòrdics i les seves entitats associades. Barcelona. Contacti al CWP si està interessat en participar-hi. 

13-16/11 IWA Water and Development Congress & Exhibition 2017. Buenos Aires. Més informació.

17/11 Sessió: Augmentar les vendes gràcies al SEO. Barcelona. Més informació. Acte gratuït per a socis del CWP.

21/11 Jornada Tècnica "Solucions avançades en el tractament d'aigües. Carburos Metálicos. Inscripcions  a:
 mktg@carburos.com

22/11 Co-dissenyant estratègies de sostenibilitat al clúster per decidir l'empremta de la teva empresa. Barcelona Inscriu-te aquí.
5.- Entrevista a Socis


Entrevista a:

Eduard Herrero
, Key Account Manager d'ACO Iberia
 

1) Breu presentació de l’empresa i quins productes/serveis fan principalment relacionats amb l’aigua,

Amb més de 30 anys d'experiència en el mercat, ACO Iberia lidera el sector del disseny, fabricació i comercialització de solucions i productes per al drenatge, pretractament, atenuació i infiltració d'aigües pluvials, industrials i sanitàries en els sectors d'obra civil , urbanisme (SUDS), indústria i edificació.

     

    

D´igual manera, i a través del nostre departament tècnic, oferim la possibilitat de disseny higiènic a la indústria per garantir la innocuïtat alimentaria mitjançant un disseny higiènic de les seves instal·lacions. Finalment, també donar rellevància al departament d´ACO Service, on oferim serveis de neteja i manteniment a tot client que usi els nostres separadors, no només per garantir el seu correcte funcionament, sinó també per allargar la seva durabilitat. D´aquesta manera ACO està present en qualsevol moment del cicle de l´aigua, començant per la recollida, tractament, contenció i finalment la seva evacuació.

2)  Com valoren l’evolució de la seva l’empresa en els darrers anys?

En el darrers anys l´empresa ha experimentat una sèrie de canvis en l´enfoc a l´hora d´oferir les nostres solucions i serveis, que han tingut uns resultats molt destacables degut a la seva bona rebuda per part del client final, que es sent molt més còmode amb els seguiment i recolzament que rep per part de la nostra empresa de forma directa. Aquest acostament es nota amb la confiança que s´acaba generant, i conseqüentment, es trasllada en els resultats finals. ACO, com a empresa de matriu alemanya, és capdavantera en drenatges higiènics, i treballa constantment amb entitats certificadores de primer nivell com EHEDG, per tal  de conèixer les necessitats cada vegada més exigents del sector industrial.

3)  Quin són els reptes estratègics que creuen que hauria d’afrontar el sector de l’aigua en els pròxims anys?

En els propers anys, crec que els sector de l´aigua hauria de fer passos endavant en el tractament correcte de les aigües residuals, per poder reutilitzar per diferents usos la major quantitat possible, no només per reduir costos en les empreses, sinó també per ser conscients de la repercussió que té a nivells de sostenibilitat un consum irresponsable. Estudis realitzats conjuntament amb altres empreses, com Calidad Pascual i Pescanova, avalen que la utilització de determinades solucions garanteixen una disminució del consum d´aigua més que rellevant en els processos de neteja, on normalment es sòl consumir un part important del total de l ´aigua.

4)  Què esperen obtenir amb la seva participació al clúster?

Crec que el clúster és un lloc on és possible trobar empreses que tinguin punts de connexió les unes amb les altres, i d´aquesta forma poder realitzar un nombre important d´accions plegats, ja siguin presentacions, congressos, reunions, o plans estratègics a nivell comercial. Hem tingut altres sinèrgies en clústers i associacions, i cal dir que els resultats que ens han aportat han estat més que satisfactoris. D´altra banda, sempre resultat molt enriquidor poder conèixer més del sector de l´aigua a través d´altres enfocs i en altres usos, encara que no estiguin directament relacionats amb la nostra empresa.


El CWP està obert a pimes, grans empreses, centres de recerca i emprenedors. Disposem de condicions especials per a spin-offs i start-ups creades fa menys de 5 anys.
 
Per més informació segueix-nos a les xarxes socials:
www.cwp.cat
Twitter
LinkedIn
Email
Consulta Newsletters anteriors
Copyright © 2014 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Tel: 972 18 33 38
Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/ Pic de Peguera, 15 (17003, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte

 
Amb el suport de:


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Catalana Water Partnership · Avinguda de les Bases de Manresa · Manresa, NJ 08242 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp