Februari 2015
Om nyhetsbrevet inte visas korrekt och/eller bilder saknas, kolla inställningarna för din e-post eller klicka här för att se det i din webbläsare
Välkommen till nyhetsbrev nr. 8
Foto från KKV i Härnösand. Foto Staffan Westerlund
Välkomna till konstkafé på KKV!
Vi fortsätter att bjuda in till träffar inom konstområdet. Den här gången är det KKV i Härnösand som är värdar.

Tid: 16 februari 15.00-17.30
Plats: KKV, Kastellgatan 58 87133 Härnösand
Vägbeskrivning>>

Visning av KKVs lokaler och utrustning, speciellt med inriktning på möjligheten att belysa plåtar för fotogravyr. En kurs för konstnärer i att använda den nya belysningsutrustningen har precis avslutats och Eva-Leena Skarin berättar och visar tryck från kursen.

Fika med semla!

Och så stopmotion, prova på att animera om du vill, allt är riggat för en test under dagen!

Anmälan görs till maria.lagerborg@lvn.se senast 13 februari.

Alla är varmt välkomna! Kollektiva Konstnärsverkstaden i Härnösand och Resurscentrum Konst
Foto: Björn Gran
Konstinjektion!
De allra flesta av oss kommer någon gång i kontakt med konsten i vården. Den är utplacerad över en rekordstor utställningsyta, offentlig - men inte alltid tillgänglig för allmänheten. Västernorrlands landstings konstsamling omfattar cirka 23 000 konstverk. Konsten finns på hälsocentraler, sjukhus, folkhögskolor och i i landstingets administrativa lokaler.  En mängd konstnärer, tekniker och tidstypiska strömningar inom konsten har köpts in sedan 1950-talet fram till idag.

Nu visas dessa gömda och glömda guldkorn ur i Västernorrlands landstings konstförråd tillsammans med inköp så rykande färska att de ännu inte placerats ut! Utställningen är ett samarbete mellan Murberget Länsmuseet Västernorrland och Västernorrlands läns landsting. Curator är Maria Sundström.

7 mars 2015 - 24 maj 2015 på Länsmuseet Murberget

Invigning: 7 mars 13.00
Foto från Branschdagarna. Foto: Mats DeVahl
Välkomna till slutkonferens!
Spika den 26 mars för slutkonferens om Resurscentrum Konst-projektet. RCK har drivits som ett utvecklingsprojekt med stöd av Kulturrådet med extraresurser från samverkansmodellen. Hur framtiden blir inom konstområdet kommer vi bl.a att diskutera under den dagen. Vi håller till på Murberget mellan 10.00 och 16.00 där deltagandet är fritt men lunchen betalas enskilt.

Programmet kommer senare men redan nu vet vi att Konstsupporten gör ett nedslag på konferensen! Mer information kommer senare.

Anmäl dig här för deltagande så vi kan förvarna Härnösands folkhögskola om lunchen (85kr).
Sök projektmedel!
Nu är det dags att söka projektmedel till konstprojekt samt experimentell konstverksamhet av olika karaktär. Läs på RCK-sidan för kriterier. Den 15 mars är ansökningsdatum för våren och 15 september för hösten.
Statens Konstråd söker konsulter
Statens konstråd upphandlar 6-8 konsulter med ansvar för konstansökningar åren 2015-2018. Upphandlingen avser regionerna Västernorrlands län, Västerbottens län och Norrbottens län, Stockholms län, Sörmlands län, Uppsala län och Västmanlands län samt Skåne län.
Fråga Konstsupporten!
Konstsupporten är en frågekolumn om konst som vänder sig till konstnärer som önskar få vägledning i det konstnärliga arbetet och teoribildningen kring det.
Klicka på länken nedan och läs svaren eller ställ en fråga
Nyheter i VOLYM, konsttidningen på nätet!
Glöm inte att titta in på konsttidningen Volym!
Skvaderns tagtoolprojekt. Foto: Josefin Sebring
Tagtool på Skvadern
Se och läs om ett fint och roligt arbete med tagtool av eleverna på Skvadern i Sundsvall!
Låna tagtoolutrustning!
Foto från Container 2.0 Foto: Mats DeVahl
Produktion av konst
Tidigare har det genomförts två samarbeten, Annikka Arvidsson och Angelica Frank med Övikshem i Projektet Sörliden och konstnärerna Patrik Berg, Staffan Westerlund, Carina Kågström och Robert Eriksson med Hemab i projektet Container 2.0.
Nu börjar de sista projekten avrundas med ett slutdatum sista februari.
Läget? Janne Björkman och Kerstin Lindström i samarbete med Länsstyrelsen, Konstrummet Falken Samuel Andersson och Olof Ahlström med Mitthem och i Kiörningsgården samarbetar konstnär Dag Wallin med Länsmuseet.

Läs mer på RCKwebben om delarna.
Landstingets konst
Från och med årsskiftet gäller nya principer och riktlinjer för hantering av offentlig konst vid landstinget Västernorrland
Länsmuseet Murberget
söker antikvarie/ utställningsproducent
Minskning av kulturpengar till regionen
Statens kulturråd minskar stödet till regional kultur med 1,5 procent enligt förslag från staten.
Kort om webbplatsen Kort om webbplatsen
Kontakta oss
Resurscentrum konst i Västernorrland
Konstkonsulenten, Landstinget Västernorrland, 87185 Härnösand