Februari 2016
Om nyhetsbrevet inte visas korrekt och/eller bilder saknas, kolla inställningarna för din e-post eller klicka här för att se det i din webbläsare
Målning av Helmer Osslund
KonstArt 3
Välkommen till möte och mingel för verksamma inom konstområdet. Det är dags för Konst Västernorrlands mobila mötesplats KonstArt igen, nu i Sollefteå. Syftet är att skapa mötesplatser för de som är verksamma inom konstområdet; konstnärer, institutioner, föreningar, kollektivverkstäder m fl.

När: 3 mars 17.00-19.00
Var: Sollefteå Museum

Museichef Kjell Åström presenterar sig och museet, Anita Berg m fl berättar om pågående konstprojekt, konstkonsulenterna informerar. Ta med om du har något du vill visa eller samtala om! Konstfika och mingel.

Före träffen, kl 15.00, visas Gudrun Sjödéns utställning på Textilarkivet för intresserade.
Har du plats i bilen eller behöver samåka, hör av dig till Mats.
Resurscentrumkonst
Projektmedel
Projektmedel går att söka till konstprojekt samt experimentell konstverksamhet av olika karaktär. Riktlinjer är att samverkansprojekt prioriteras.

Projektmedel kan sökas av föreningar, skolor, företag, organisationer och institutioner.
Fria utövare kan söka genom föreningar/organisationer och att konstnärer som är registrerade för F-skatt och har F-skattsedel kan söka.
80 000 kr fördelas vid två ansökningstillfällen under året, 15 mars och 15 september.
Efterlysning
Det är dags att aktualisera listan för Konstpedagog & bildkonstnär. Anmäl ditt intresse för att arbeta konstpedagogiskt i olika sammanhang. Det kan vara på en konstinstitution, Skapande skola eller i olika konstprojekt i länet. Vi konstkonsulenter har olika konstpedagogiska uppdrag att förmedla.

Maila: maria.sundstrom2@lvn.se

Om du har en pdf som beskriver ett tidigare konstpedagogiskt projekt som du gjort bifoga gärna denna i mailet med dina kontaktuppgifter.
Foto från Y-salong 2016
Missa inte programmet under Y-salong 16!
Den 19 mars handlar om skulptören Arne Jones, med föreläsning av Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall, om Arne Jones – den obotlige romantikern, Arne Jones film-experiment med animationer av skulpturer i offentlig miljö, samt en inblick i Arne Jones samling med Katarzyna Forsberg, antikvarie och Maria Sundström konstkonsulent.
 
Den 21 mars visas filmen The Wait av filmaren och fotografen Maher Abdulaziz. Filmen följs av en workshop som riktar sig till yrkesverksamma bildkonstnärer och filmare. Maher Abdulaziz – Kommer från Syrien och är bosatt i Harads, Norrbotten. Maher är fotograf, filmare och filmredigerare och har tidigare arbetat på Tv-kanalen Al Jazeera i Damaskus.

Föranmälan till workshopen: maria.sundstrom2@lvn.se
Pedagogiskt miniseminarium
Konsten som mötesplats
Järnsta kulturförening tillsammans med Kramfors kommun ordnar ett seminarium kring Konsten som mötesplats. De bjuder in dig att delta i kulturförenings arbete med intrigration.
Onsdag den 30/3 hos Myller Kultur och Händelser i Vännersta.
Word Art Day
Har ni aktiviteter kring Word Art Day den 15/4 så hör av er så skickar vi ut i nästa nyhetsbrev.
Vi som finns på enheten är:
 
Mats de Vahl
Konstkonsulent
mats.de.vahl@lvn.se
0611-80 214
070-24 69 39
Nina Tenskog
Konsthandläggare
nina.tenskog@lvn.se
0611-80 333
073-271 00 05
Maria Sundström
Konstkonsulent
maria.sundstrom2@lvn.se
0611-80207
072-7153384