Nyhetsbrev nr 1
Välkommen till RCKs första nyhetsbrev!

Ambitionen är att skicka ut 4 nyhetsbrev per år. Kan bli fler men inte färre!  

Det som finns att läsa här kommer även att finnas på RCKs webbplats. Vill du inte få nyhetsbrevet i din maillåda kan du tacka nej (använd länken, unsubscribe from this list, längst ner i nyhetsbrevet), annars behöver du inte göra något. Sprid info om brevet så vi får många prenumeranter och kännedom om konstområdet i Västernorrland ökar.

Produktion av Konst nr 2
Intresseanmälan senast 15 sep för produktion av konst nr. 2
Kontakta konstkonsulenterna och bolla idéer!!
Resurscentrumkonst
Produktion av konst!

Har du en idé och en samarbetspartner för ett nytt konstprojekt så kontakta RCK
Du är konstnär, förening, institution, kommun eller företag.
RCK bidrar med 100 000 kr till konstnärens arbete och samarbetspartnern står för övriga omkostnader. Produktionsprocessen ska vara öppen och informeras om via nätet.
Under 2013 finns det ekonomiskt utrymme för två konstprojekt.
Kontakta konstkonsulenterna och bolla idéer!!
www.resurscentrumkonst.se/resurser/produktion-av-konst/ finns info.

1 september startar det första projektet i Örnsköldsviks kommun. Konstnärerna som arbetar där är Annikka Arvidsson och Angelika Frank. De kommer att arbeta med och i bostadsområdet Sörliden/Valla. Det konstnärliga arbetet, tillsammans med de boende har fokus på att spegla och beskriva de boendes vardag på nya sätt genom användandet av konstnärliga metoder.

Sök projektmedel före 15 september!
Info på www.resurscentrumkonst.se/resurser/projektmedel/
Artist statement, workshop
10 konstnärer deltog i workshopen i februari 2013 på Kulturmagasinet i Sundsvall.
Fler var intresserade av att delta än som det fanns plats för och många ansåg att det fanns behov av fler och längre tillfällen.
 
Här kommer en ny inbjudan!
Workshopens syfte är att du som deltagare genom att reflektera över den egna arbetsprocessen samt kombinera detta med skrivövningar, ska kunna stärka din egen praktik. Med fokus på ett Artist Statement tittar vi på olika sätt att kommunicera denna. Viktiga inslag är också gemensamma diskussioner, läsning av relevanta texter samt en belysning av hur konstpraktikens kunskapsinnehåll kan se ut jämfört med andra typer av kunskap.
Under två halvdagstillfällen träffas vi och både du som tidigare varit workshopsdeltagare (Artist Statement) och du som är ”nybörjare” är välkommen. Lärare är Katji Lindberg.
www.resurscentrumkonst.se finns info om workshopen
Resurscentrumkonst
Soundboxes, workshop med Derek Holzer
Bygg en egen Soundbox.
Upptäck de dolda ljuden bland vardagsobjekten i denna praktiska workshop
som kretsar kring elektronik, oljud, skulptur och kollage.
www.resurscentrumkonst.se finns mer information om workshopen.
OBS, inga förkunskaper behövs!
 
Derek Holzer (1972 USA) är instrumentbyggare och ljudkonstnär baserad i Berlin, vars nuvarande intressen inkluderar DIY (Do it yourself) analoga instrument, field recording, media-arkeologi och möten mellan elektroakustik, noice, improviserad och extrem musik. Han har gjort mer än 150 experimentella ljudframträdanden, skapat orkestrationer av instrument och installationer, och lett mer än 120 ljudkonst-workshops i Europa, Nordamerika, Brasilien och Nya Zeeland sedan 2002. http://macumbista.net/
 
Resurscentrumkonst
Afternoon tea
Välkommen till höstens Afternoon tea, tisdag 24 september och tisdag 22 oktober
 
Projektledare Katarina Norström säger så här; Konceptet Afternoon tea bygger på att vi på ett strukturerat sätt ger deltagarna kunskap, inspiration, utmaningar och nya kontakter. Genom detta skapar vi möjligheter till nya samarbeten.
 
Varje träff bjuder vi på ett inspirerande föredrag. Först ut är Susanne Vinderå från Coompanion Västernorrland Vi erbjuder även två personer att "Pitcha" vilket innebär att varje person presenterar, under max 10 minuter, en idé, ett projekt, en verksamhet OCH ett dilemma som denna person behöver hjälp med. Deltagarna fungerar som en tillfällig "utvecklingsavdelning" och delar med sig av förslag på lösningar nedtecknade på papper som "picharen" får med sig hem.
Ständigt uppdaterad, Konsttidningen Volym
Karin Lundqvist skriver tre porträtt om konstens eldsjälar, Ingabritt Sparring Svanö,   Alveola Ämting Härnösand  och slutligen Margareta Olofsson Galleri Utås.
Kort om webbplatsen Kort om webbplatsen
Kontakta oss
Resurscentrum konst i Västernorrland
Konstkonsulenten, Landstinget Västernorrland, 87185 Härnösand