Mars 2015
Om nyhetsbrevet inte visas korrekt och/eller bilder saknas, kolla inställningarna för din e-post eller klicka här för att se det i din webbläsare
Nyhetsbrev nr. 9
Hej! Här kommer det nionde och näst sista nyhetsbrevet från RCK. Det innehåller bl.a. några viktiga ansökningsdatum och hur vi firar konstens dag, World art Day i länet.

Den 26 mars har projektet RCK, sin slutkonferens på Länsmuseet Murberget, med rapporter från spännande konstprojekt, besök av Konstsupporten och den utvärdering av projektet som gjorts redovisas. Nu börjar också nästa kapitel för utvecklingen inom konstområdet, mycket välkomna att delta i det samtalet om framtiden!
Missa inte!!!
15 mars är sista datum för ansökan av vårens projektmedel.

Projektmedel kan sökas till konstprojekt samt experimentell konstverksamhet av olika karaktär. 80 000 kr fördelas vid två ansöknings tillfällen under året, nu den 15 mars och i höst 15 september. Läs på mer på RCK-sidan för kriterier mm.
Resurscentrumkonst
19 mars sista anmälningsdag
för RCK:s slutkonferens
För er som ännu inte anmält er, spika den 26 mars för slutkonferens om Resurscentrum Konst-projektet. RCK har drivits som ett utvecklingsprojekt med stöd av Kulturrådet med extraresurser från samverkansmodellen. Hur framtiden blir inom konstområdet kommer vi bl.a att diskutera under den dagen. Vi håller till på Murberget mellan 10.00 och 16.00 där deltagandet är fritt men lunchen betalas enskilt.
Foto från invigningen av Konstinjektion på Murberget. Foto: Björn Grankvist
Konstinjektion på Murberget 7/3-24/5
I samarbete med Länsmuseet Murberget visas gömda och glömda guldkorn tillsammans med rykande färska inköp ur Landstinget Västernorrlands konstsamling. Vissa så rykande färska att de ännu inte placerats ut! Utställningen skapades av curator Maria Sundström och konstsamordnare Nina Tenskog. Under utställningsperioden blir det både Konstsoppa, visningar och föreläsningar.

Foto: Björn Grankvist
Midnordic Culture Days
2-3 juni 2015 bjuder Landstinget Västernorrland in till Midnordic Culture Days, tillsammans med värdkommunen Örnsköldsvik och i samarbete med Region Jämtland Härjedalen.

Temat för dagarna är Offentlig konst som resurs.
Projektmedel från KC-nord senast 15 april
KC Nord beviljar ekonomiskt stöd till konstprojekt av varierande karaktär. Vägledande är att projektet bör vara utåtriktat, visuellt/hörbart, offentligt och leda till arbetsskapande verksamhet. KC stöder gärna projekt i inledningsskedet.
World Art Day 15 april
Den 15 april är det World Art Day, som är instiftad av The International Association of Art (IAA) på Leonardo da Vincis födelsedag. Då firas bild- och formkonsten runt om i världen. I Stockholm arrangeras ett kalas med tårtor av konstnärer och ett seminarium med bl a kulturministern på temat kulturen och konsten i skolan.
Till info om firandet i Stockholm, KRO >>

I Västernorrland firas konsten på några ställen och fler planeras.
 

Öppet hus i Örnsköldsvik

Fira konsten med ett besök på ÖKKV, Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad! Det är öppet hus i verkstan där konstnärerna Ulla-Carin Winter och Christer Carlstedt demonstrerar och berättar hur ett grafiskt blad blir till. Bilder ur Grafiska Sällskapets grafikmappar visas och man får också veta mer om verkstans vänförening Verkstans vänner. Välkomna!

Tid: 15 april 15.00 – 20.00
Plats: ÖKKV Kulturfabriken
Järnvägsgatan 10
891 31 Örnsköldsvik
Till ÖKKV's webbsida>>
 

Flera dagars firande i Härnösand

World Art Day, onsdag den 15 april anordnar Kollektiva Konstnärsverkstan i Härnösand en utställning i galleriet . Där har man bjudit in konstnärer att ställa ut varsin bild 10 x 10 cm eller skulptur 10 x 10 x 10 cm. Helgen efter 18 – 19 april håller de som vill också öppna ateljéer. Till detta görs en karta. Se kommande information på hemsidan. Välkomna!

Tid: 15 och 18-19 april 12.00 – 15.00
Plats: KKV
Kastellgatan 58
871 33 Härnösand
Till KKVH's webbsida>>
 

Har ni ett arrangemang för att fira World Art Day?

Meddela RCK så kommer det med i nästa nyhetsbrev och läggs upp på webben.
Kontakt: maria.lagerborg@lvn.se
Kort om webbplatsen Kort om webbplatsen
Kontakta oss
Resurscentrum konst i Västernorrland
Konstkonsulenten, Landstinget Västernorrland, 87185 Härnösand