Oktober 2016
Om nyhetsbrevet inte visas korrekt och/eller bilder saknas, kolla inställningarna för din e-post eller klicka här för att se det i din webbläsare
Resurscentrumkonst
BRAK 2016
Den 14 – 15 september arrangerades BRAK 2016, Branschdagar för konst i norr av Konstnärscentrum Nord tillsammans med länskonstkonsulenten i Norrbotten, Arbetsförmedlingen kultur Nord, Kulturens hus i Luleå och Havremagasinet i Boden. Från Västernorrland deltog ett tiotal bildkonstnärer, kulturbyråkrater och en konsthallschef. Allt som allt deltog120 personer från Sveriges fem nordligaste län.

Dagarna fungerade som ett mötesforum tema ”konstens förutsättningar” som varvades med konstnärspolitiska panelsamtal, konstnärspresentationer, föreläsningar och debatt kring Konstnärens yrkesidentitet. Konstkonsulenterna i de fyra nordligaste länen passade på att träffa KRO:s Katarina Jönsson och diskutera konstfrågor från regionen.
Resurscentrumkonst
Alfhild Agrells plats
Missa inte att anmäla ditt intresse för Alfhild Agrells plats

Här kommer en påminnelse om att Härnösands kommun och Konst Västernorrland bjuder in yrkesverksamma konstnärer till en inledande workshop på Härnösands konsthall för att utforma idéer om hur platsen kan gestaltas. Senast den 30 september 2016 ska intresseanmälan inkommit till maria.oldenmark@harnosand.se. Yrkesverksamma konstnärer söker med CV och referensmaterial i form av länkar eller bilder.

Save the date! 25 oktober blir det föreläsning och samtal kring offentlig digital konst i Härnösand. Medverkande är Peter Hagdahl på Statens konstråd, konstnärer, politiker, kulturtjänstemän och allmänhet. Publiken får också ta del av konstnärernas analoga och digitala idéskissförslag för ”Alfhild Agrells plats”.
Konstnärslunch
Kom på konstnärslunch onsdag den 2 november kl 11.30-13.00 på Ekolivs, Köpmangatan 7 i Härnösand. Här kan du träffa konstnärskollegor, prata konst och äta en ekologisk lunch eller bara drick en kopp kaffe. Ingen föranmälan krävs.
Resurscentrumkonst
Rapport av workshop om konst- och projektansökningar
Det blev en intensiv dag där information och praktiska moment varvades. ”Vad kan sökas på landstinget” Linda Nordlander Frisk, kultursamordnare informerade om olika bidrag från Landstinget Västernorrland och Maria Sundström pratade om ”Konstkonkurrens?”. Ida Rödén, konstnär, Volyms redaktör, Konstsupporten gav råd och tips hur riktlinjerna för en bra ansökan kan se ut. Peter Ekström, konstnär , rektor för Örebro konstskola, och ledamot i Kulturbryggan berättade om hur arbetet fungerar och ”processen att gå igenom ansökningar på Kulturbryggan.

I workshopen presenterade deltagarna sin portfolio och de personliga breven och i ett rundabordssamtal fick samtliga feedback.
Resurscentrumkonst
Konstnärsnämden – Arbetstipendium
Så har årets tilldelning av stipendier publicerats där vi kan konstatera att det gått ut åtta stipendier på hela Norrland och Västernorrland kammade noll.
I skrivande stund så vet vi inte hur många som sökt så vi får återkomma med statistik.

Sedan utlyser de nya tider för ansökningar. Kolla nyhetsbrevet från Konstnärsnämnden på länken nedan om ni inte redan prenumererar.
Kiörningsgården
Pensionat Kiörningsgården har nu tagits över av Föreningen Kiörningsgårdens Birgit Dahlgren som ägt det anrika Pensionat Körningsgården i Nordingrå har nu skänkt sitt hus till Föreningen Kiörningsgårdens Vänner. Birgit vill att huset ska vara en konstnärsgård som ska erbjuda kulturskapare tid och rum att skapa, reflektera eller vila i en genuin pensionatsmiljö.

Huset uppfördes 1810 och har en lång tradition av kultur där konstnärer, författare, kungar och skådespelare besökt Nordingrå och Kiörningsgården genom åren och inspirerats och förtrollats av landskapets och byarnas mäktiga skönhet.

Vill du vara delaktig och göra detta fantastiska hus till en oas för konstnärer? Kiörningsgårdens vänner behöver din hjälp både med ideella insatser och finansiering framåt. Kontakta Matteus Westin, matteuswestin@yahoo.se
Resurscentrumkonst
KonstART 6 – en mobil mötesplats
Välkommen till möte och mingel för verksamma inom konstområdet! Det är dags för Konst Västernorrlands mobila mötesplats KonstART, denna gång i Timrå. Syftet är att skapa mötesplatser för verksamma inom konstområdet; konstnärer, institutioner, föreningar, kollektivverkstäder m fl.

Vi har ändrat dag och plats.

När: 18 oktober 17.00-19.00
Var: Söråkers folketshus, Timrå kommun

Nästa mötestillfälle är 28/11, Järnsta, Kramfors kommun. Sätt en prick i kalender så kommer mer info senare.
Nordiska Kammarorkestern med Tagtool
Nordiska Kammarensemblen och konstnären Sandra Mozard ger en spännande föreställning där ljud och ljus samverkar. Tagtool är ett verktyg för att måla med ljus och animera. Allt projiceras i realtid.
Härnösandsbördiga Sandra Mozard har studerat vid Konstfack och använder en skissande metod i sitt konstnärskap. I sitt bildspråk skapar hon stor variation och hon återger många element ur musiken. Allt händer i realtid och musiken präglar konstverket.

Onsdag 12 oktober kl. 19.00 Pamgea, Timrå. Fri entré.
Torsdag 13 oktober kl.19.00 Tonhallen, Sundsvall. Entré 170 kr.
Vi som finns på enheten är:
Mats de Vahl
Konstkonsulent
mats.de.vahl@lvn.se
0611-80 214
070-247 69 39
Maria Sundström
Konstkonsulent
maria.sundstrom2@lvn.se
0611-80 207
072-715 33 84
 
Nina Tenskog
Konstsamordnare
nina.tenskog@lvn.se
0611-80 333
073-271 00 05
Eva-Leena Skarin
Konstsamordnare
eva-leena.skarin@lvn.se
0611-80 000
070-351 07 04


This email was sent to roberteriksson@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Konst Västernorrland · Regional utveckling · Härnösand S-871 85 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp