Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                           Bekijk deze dan in uw browser
Nieuwsbrief mei 2015
Maak het werk van Present mogelijk! Sponsor een NONSTOPper!
Binnenkort gaat NONSTOP PRESENT weer van start: vrijdag 5 en zaterdag 6 juni

Wat is NONSTOP precies? NONSTOP is het sponsorevenement van Present waarbij een groep vrijwilligers (de Nonstoppers) zich 24 uur lang inzetten bij kwetsbare mensen om in hun woonplaats te helpen. 
Nonstoppers vragen mensen om hun prestatie te sponsoren. De opbrengst gaat volledig naar Present Leiden. Daarmee maken zij het mogelijk dat jij je samen met de groep kan inzetten voor een ander in de stad! Help jij graag een ander? Maak het werk van Present mogelijk door te klikken: SPONSOR EEN NONSTOPPER (zoek op Leiden). 
 
Verder in deze nieuwsbrief: kennismaking met nieuwe gezichten, Gezinnen:Present!, de bakfiets en mooie voorbeelden en reacties naar aanleiding van projecten. Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze Facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!
 
Wil jij ook (weer) een Presentproject beleven? Of wil jij op een andere manier iets doen voor de organisatie van Present, bijvoorbeeld als groepenbegeleider? Meld je aan via de site: www.presentleiden.nl of neem contact op voor informatie. 
Maak kennis met nieuwe gezichten!
Paula Schreuder Mijn naam is Paula Schreuder. Ik ben 24 jaar, en heb net mijn bachelor Psychologie aan de UL gehaald. Sinds enkele maanden ben ik als vrijwilliger actief bij Present als projectbegeleider.  Via mijn studentenvereniging, C.S.F.R. Panoplia, was ik al langer bekend met de stichting. Ik vond het altijd heel tof om aan projecten mee te doen, omdat je ziet hoe blij je mensen kunt maken door hen een paar  uurtjes te helpen klussen in huis. Ik heb momenteel tijd en zodoende huppel ik nu als projectbegeleider voor Present van project naar project en ik geniet ervan! Het is geweldig om te zien hoeveel resultaat er geboekt wordt! Als ik dan nadien een voorzichtige maar dankbare glimlach zie op het gezicht van de geholpen persoon, kan mijn dag niet meer stuk. Liefst zou ik iedereen enthousiast maken voor Present! Het is echt een aanrader om op deze manier iets voor een ander te betekenen! Doe eens gek en geef je op :-) En wie weet tot ziens bij één van de projecten!
Internationale studenten bezorgden ouderen van woonzorgcentrum Robijnhof een gezellige spelletjesmiddag, dat in teken stond van Nederlandse spelletjes. Begeleider van Robijnhof: "We krijgen op onze vaste spelletjesmiddag nooit zoveel ouderen, nu de studenten er zijn zit het bomvol!"

Dit is hem dan! Met behulp van het Rabobank Wensenfonds hebben we een bakfiets kunnen aanschaffen! Op deze manier kunnen we makkelijker onze klusmaterialen vervoeren. Al valt de bakfiets lekker op door zijn kleuren, de stickers met het logo komen er nog op. 
Mohammed Tchiche  Mijn naam is Mohammed Tchiche. Ik ben 28 jaar, geboren en getogen in Leiden. Ik heb de studie Sociaal Pedagogisch werker en Maatschappelijk werk en Dienstverlening gedaan en behaald. Sinds oktober werkte ik als vrijwilliger als projectbegeleider bij Stichting Present. Naast het begeleiden van de projecten heb ik ook het kerstpakkettenactie gecoördineerd. Dit heb ik met veel bewondering gedaan. Sinds april vervang ik Doortje tijdens haar zwangerschapsverlof. Ik vind het erg mooi wat Stichting Present Leiden teweeg brengt in Leiden en omgeving. Er zijn zoveel mensen die zich graag in zetten om mensen, die door een of anderen reden het niet zelf kunnen de stap kunnen maken, te willen helpen. Met behulp van deze vrijwilligers wordt er samen de stap en start gemaakt. Persoonlijk vind ik het altijd een zegening om mensen op weg te helpen  Ik kijk uit naar de komende tijd‘’
Uit evaluaties:
"Het was bijzonder bemoedigend om mee te maken hoe mensen met elkaar een mooie dag kunnen samenzijn. Het samenwerken en gesprekjes voeren, het samen koffiedrinken en lunchen, echt AF.

"De dames waren erg blij met de hulp. Niet alleen omdat er dingen in huis werden gedaan, maar ook dat zij na lange periode van sociale uitsluiting, weer mochten ervaren hoe het is als er mensen belangeloos naar je omzien."
Gezinnen: Present!
Present en gezin
Tip voor een gezinsuitje! Door aan Gezinnen: Present! mee te doen leren kinderen en tieners hoe het is om in contact te komen met mensen die hulpbehoevend zijn. Gezinsleden voelen hoe waardevol het is om een ander te helpen. Dit kunnen ouders aan kinderen vertellen, maar door het te doen krijgen de kinderen deze waarden op een andere manier mee. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om met het hele gezin een activiteit te ondernemen! Bel of mail ons voor meer informatie!

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Maak ons werk mogelijk. Word donateur! Klik voor info
 Sietske Steenbergen |  sietskem@hotmail.com
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp