Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                            Bekijk deze dan in uw browser
Februari 2014
3130 manuren in 123 projecten, dat is wat er in 2013 aan werk verzet is door maar liefst 750 vrijwilligers! We kijken dan ook terug op een mooi Presentjaar met weer een groei aan vrijwilligersinzet!
Ook hadden we aan het eind van 2013 weer een zeer geslaagde Kerstpakkettenactie. Wat waren de reacties van alle hulpontvangers waar afgelopen jaar een Presentproject is geweest, weer bijzonder en goed. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. 
En intussen is er is alweer een nieuw jaar gestart met weer heel veel mooie plannenWe starten dit jaar met o.a. 'Present voor Ouderen', waarover verderop in de nieuwsbrief meer. En ook in januari hebben zich alweer vele vrijwilligers ingezet op adressen waar hulp hard nodig was. Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!
En ook de eerste Gezinnen zetten zich in. Een gezin met oudere kinderen heeft een heerlijk high tea verzorgd in verzorgingshuis Overrhyn. Een gezellige middag waarbij de bewoners genoten van de persoonlijke aandacht van het gezin! Ook staat er een gezin met jonge kinderen klaar om binnenkort met een alleenstaande moeder met 3 kinderen een leuke middag te hebben. Wil jij je ook samen met jouw gezin/familie  inzetten voor een ander? Neem gerust contact op, dan gaan wij met jullie kijken wat je als gezin te bieden hebt! 
Op 30 januari werden we blij verrast door Ad Alblas, die namens de Rotary van Leiden-Oost een mooie cheque kwam brengen en daarop aangetekend: 'een nader in te vullen aantal uren menskracht'! 
Doe jij ook (weer) mee met jouw groep en wil jij ook eens een Presentproject beleven? Of wil jij op een andere manier iets doen voor de organisatie van Present, bijvoorbeeld als groepenbegeleider? Meld je aan via de site: www.stichtingpresent-leiden.nl of neem contact op voor informatie. 

Present voor Ouderen

In de vorige nieuwsbrief konden jullie lezen dat we vanuit de Stichting Hentina Backer een bijdrage hebben gekregen om projecten uit te voeren met ouderen. Als Present vinden we het belangrijk dat er ook aandacht uitgaat naar specifiek de ouderen, omdat veel ouderen in Nederland eenzaam zijn.
De bijdrage is bedoeld voor een groep vrijwilligers, die met ouderen een speciaal uitje gaan doen. Dit zou een bezoekje aan de Hortus Botanicus in Leiden kunnen zijn, een theaterbezoek of gezellig met elkaar naar bijvoorbeeld de Keukenhof. Allemaal leuke activiteiten waar de groep vrijwilligers samen met de ouderen enorm van zullen genieten! In de komende nieuwsbrieven wordt hier ongetwijfeld verslag van gedaan! Wil jij met jouw groep specifiek een activiteit met ouderen? Laat het dan gerust weten, want er zijn leuke mogelijkheden!
 

"Ik ben bij haar geweest toen het hele huis leeg was, heel bijzonder dat het zo snel gegaan is. Echt een succesverhaal! Een compliment naar jullie organisatie toe, deze mensen konden het echt heel goed gebruiken. Dit gaf zo veel lucht en ruimte aan hen." 

- Hulpverlener na uitruimproject bij een van zijn cliënten, die noodgedwongen naar een instelling moest verhuizen. Op bovenstaande foto zie je de vrijwilligers in actie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Dit gezin was present in verzorgingshuis Overrhyn en verzorde een heerlijke high tea voor de bewoners die er erg van genoten!
“Het lijkt hier wel een paleis!"

- Reactie van hulpontvanger, die na jaren tussen beton geleefd te hebben nu weer in een fris en opgeknapt huis woont. 
Nieuw gezicht bij Present: Mirjam Zijderveld! 
 
Door de toewijzing van een fonds voor de verduurzaming van Stichting Present Leiden is Mirjam Zijderveld per januari het team komen versterken met 1 dag in de week! Al enkele jaren is zij al als enthousiaste vrijwilliger betrokken bij de stichting en nu dus als onderdeel van het team.
Mirjam: "Ik ben ontzettend enthousiast over Stichting Present Leiden! Ik geniet ontzettend van de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Een dag(deel) ergens klussen, of gezelligheid brengen betekent ontzettend veel voor de hulpontvanger(s)!  Als projectcoördinator hou ik mij namelijk vooral bezig met het koppelen van groepen aan projecten, ik vind het bijzonder om op deze manier mij in te zetten voor anderen." 
"Ik vond het een goede start van iets waar nog veel meer moet gebeuren. Het raakte me heel erg dat de ouders zelf het zo moeilijk hadden en ook om te zien dat ze zo verstrikt zijn geraakt en er zelf niet meer uit kunnen komen."

Vrijwilliger na een Presentactie bij een multiproblem-gezin
 <<Naam>> |  <<Emailadres>>
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp