Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                           Bekijk deze dan in uw browser
Januari 2015
En 2015 is alweer eventjes van start! En nu al hebben vrijwilligersgroepen zich weer ingezet via Present Leiden.
Binnen Present is er weer het een en ander veranderd in dit nieuwe seizoen. Met pijn in het hart hebben we afscheid genomen van projectcoördinator Mirjam Zijderveld, die nu andere werkzaamheden heeft waar ze Present niet meer naast kon blijven doen. Heel veel geluk en succes, Mirjam! We zijn blij dat je betrokken blijft als vrijwilliger! 

Aan de andere kant verwelkomen we Sietske Steenbergen weer terug bij Present na haar verlof! In een wat andere rol, want ze neemt nu als projectcoördinator de taak van Mirjam over. En dat betekent dat Hester Tjalma bij Present aanblijft als directeur! 

We zijn dit seizoen weer mooi van start gegaan met een paar mooie projecten, zie verderop in deze nieuwsbrief. 
Verder in deze nieuwsbrief: het Rabobank Wensenfonds keert bedrag uit aan stichting Present voor een bakfiets; lees je een verslagje van de Kerstpakkettenactie en zijn er leuke vrijwilligersvacatures bij Present!

Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze 
facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!

 
Doe jij ook (weer) mee met jouw groep en wil jij ook eens een Presentproject beleven? Of ben jij hulpverlener en is er een cliënt die om hulp verlegen zit? Laat het ons gerust weten. Kijk op de website voor meer informatie.
Meld je aan als groep!
Kerstpakkettenactie 2014 weer een mooi succes!
 
"Jullie hadden me al zo geholpen met het klussen en dan ook nog zo'n mooi Kerstpakket, dank jullie wel!" Hoorbaar ontroerd belde een jonge vrouw op, nadat de vrijwilligers op bezoek waren geweest om een Kerstpakket af te leveren. Afgelopen december zijn er maar liefst 75 ingepakt door scholieren van de Driestar en het Visser 't Hooft Lyceum! De volgende dag werden deze uitgedeeld door de scholieren samen met een 8-tal enthousiaste chauffeurs! Mohammed Tchiche, vrijwilliger bij Present, heeft de hele Kerstpakkettenactie georganiseerd, waarvoor wij hem heel dankbaar zijn, want wat een organisatie! De lach op de gezichten van de mensen maakte het weer meer dan waard!
 

"We hebben geverfd in het huis van een man die zo'n 8 jaar geleden uit Afghanistan is gekomen. Hij had geen verfervaring maar heeft toch een klein stukje geholpen. Hieruit bleek dat hij bereid is om zich in te zetten, wat ik zelf erg waardeerde."

Student van studentenvereniging Ichthus die met een groep het huis heeft geschilderd van een alleenstaande man die begeleid wordt door Gemiva-SVG.

 
Studenten van Panoplia bezorgden ouderen van Topaz Overrhijn een gezellige spelletjesochtend. Begeleider van Overrhijn: "We kregen deze mevrouw al langere tijd niet meer gemotiveerd, en kijk nou hoe ze zit te lachen. En die meneer, heerlijk fanatiek. Geweldig!" Mooi dat de studenten met een ochtend zo het verschil mogen maken!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Leuke vacatures bij Present!

Present heeft in 2014 ruim 800 vrijwilligers ingezet op 150 plaatsen waar de hulp hard nodig was en dankbaar gebruik werd gemaakt van de extra handen en tijd! Een behoorlijke uitdaging voor het vaste team van Present. Om het in 2015 ook mogelijk te maken dat jij en al die anderen zich weer in kunnen zetten is versterking nodig! Veel van onze taken kunnen goed opgedeeld worden en door vrijwilligers gedaan worden.
Wil jij in een leuk team functioneren, vaardigheden leren, mensenkennis opdoen, of heb je gewoon tijd over? Neem eens contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen via: info@presentleiden.nl of 06-16512448 (Hester Tjalma).
Kijk ook op onze website bij vacatures voor projectbegeleider, projectbegeleider voor gezinsprojecten, relatiebeheerder bedrijven of donateurwerving.
 
Uitgelicht!
Ben jij een echte organisator? Vind je het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan en werk je makkelijk zelfstandig? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou! Kijk eens op onze vacature voor projectbegeleider. We heten je graag welkom in ons team!
 
Stel jij jezelf graag een doel? Ben je creatief en denk je graag in oplossingen? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou! Kijk eens op onze vacature voor medewerker donateurwerving. We heten je graag welkom in ons team!

 

Bakfiets cadeau van Rabobank Wensenfonds

In de vorige nieuwsbrieven vroegen wij om jouw stem voor een bakfiets die we als wens hadden ingediend bij het Rabobank Wensenfonds. Hartelijk dank voor alle stemmen, want het is gelukt! In de categorie Buurt & Wijk kregen we op 4 december het verlossende woord tijdens de bijeenkomst met alle genomineerden. De cheque werd uitgereikt door niemand minder dan Sinterklaas zelf! 
Binnenkort wordt het bedrag op onze rekening gestort en zullen we een mooi exemplaar kunnen uitzoeken. En dan kunnen we voortaan alle materialen per bakfiets gaan verplaatsen naar de hulpadressen! 
 Sietske Steenbergen |  sietskem@hotmail.com
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp