Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                            Bekijk deze dan in uw browser
Mei 2014
Meer dan 60 projecten in eerste vijf maanden! 

Weer tijd voor nieuws van Stichting Present Leiden, want er is weer veel te melden! 
Na een aantal maanden administratief vrijwilliger bij ons te zijn geweest neemt Anne-Marije Lugthart spijtig genoeg afscheid van ons. Hartelijk dank, Anne-Marije, voor alles wat je voor Present Leiden hebt gedaan! We wensen je alle goeds bij je nieuwe baan!

Verder is er ontzettend veel gebeurd in de afgelopen weken. Al meer dan 330 vrijwilligers hebben zich in 2014 alweer ingezet op 60 projecten. En er staan er nog veel op stapel. 
Daarnaast is er een tijdcollecte gehouden in de Herengrachtkerk, waarbij er in plaats van geld, tijd en inzet via stichting Present Leiden is geïnd. Hiermee is maar liefst 230 
uren aan vrijwilligerswerk opgehaald die in de komende weken in projecten besteed zullen worden.

Verder in deze nieuwsbrief: het verslag van het symposium over gezinnen present, de sponsoractie NonStop present is er weer en enkele mooie voorbeelden en reacties naar aanleiding van projecten.

Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze 
facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!

 
Doe jij ook (weer) mee met jouw groep en wil jij ook eens een Presentproject beleven? Of wil jij op een andere manier iets doen voor de organisatie van Present, bijvoorbeeld als groepenbegeleider? Meld je aan via de site: www.stichtingpresent-leiden.nl of neem contact op voor informatie. 
15 mei: Verslag symposium 'Het gezin geeft kleur aan de stad!'

Op 15 mei hebben we een inspirerend symposium gehouden met ruim 50 aanwezigen over de inzet van gezinnen in vrijwilligerswerk. Jo Hermanns gaf tijdens zijn lezing aan dat het belangrijk is in de hulpverlening om te beginnen bij wat de cliënt zelf aangeeft: â€œwat wil jij veranderen aan je leven?” Het werk van Present sluit daar mooi bij aan: juist die praktische oplossing, de helpende hand is van zeer groot belang. Samen met de zaal is er nagedacht over informele steun in de stad, en een van de uitspraken was dat “we gewoon allemaal, ook als hulpverlener, ons moeten gedragen als een goede buurvrouw”. Een eenmalige actie van Present kan de hulpontvanger helpen om het belang te zien van een goed netwerk, en daar heel concreet aan te gaan bouwen. 

 

Ouderen Present: Bijzondere uitjes naar de Keukenhof
 

19 april was een heerlijk zonnige dag, en dat kwam goed uit! We zijn met een groep flexwerkers en projectbegeleiders een dagje uit geweest, met een 13tal ouderen. Een heerlijke dag, waar zowel de ouderen als de vrijwilligers ontzettend van hebben genoten!

De 24e ging er opnieuw een groep vrijwilligers naar de Keukenhof: een groep van Internationale studenten met ouderen. Ontzettend leuk dat dit is mogelijk gemaakt door het Hentina Backer fonds! 
"Wat met heeft geraakt is dat de vrouw die we hebben bezocht 'gewoon' iemand was zoals wij, als in, ze had geschiedenis gestudeerd, zoals wij nu allemaal een studie doen. Het had één van ons kunnen zijn en ze komt terecht in een toestand waarin ze totaal geen overzicht meer heeft en niet meer weet hoe ze haar leven op de rails kan krijgen."

- Vrijwilliger student na het doen  van een Presentproject
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Sponsor onze projecten door NonStop Present
Slapen kan altijd nog! Dat is het motto van Nonstop Present. 7 studenten gaan zich maar liefst 24 uur achter elkaar inzetten voor een Leidse stadgenoot. Zij laten zich daarvoor sponsoren om zo geld en aandacht te vragen voor het werk van Stichting Present Leiden! Dat is hard nodig om alle projecten het hele jaar vorm te kunnen geven.
Steun jij hen ook? Dat kan via www.nonstoppresent.nl zoek op Leiden en je ziet wie er in onze stad meedoen!

Ook kun je taarten bestellen, waarbij de opbrengst ook ten goede komt aan het werk van Present Leiden.
Doen dus!
Het Jaaroverzicht 2013 is uit! Een jaar waarin meer dan 750 vrijwilligers zich hebben ingezet en samen op 123 plaatsen hebben geholpen. Lees hem hier online.
"De reactiesnelheid was verfrissend. Er was snel van alles geregeld. Het verliep zeer goed. Groot compliment voor jullie!"

Hulpverlener als reactie op de inzet van een vrijwilligergroep via Present bij haar cliënt
“Het is heel gezellig hier! Gesprekken gaan van over de oorlog tot over de Breestraat, maar ook over de koeien hier."

- De Leidse CDA fractie was op stap met bewoners van woonzorgcentrum Groenhoven en drinken een gezellig bakje koffie op de Elzahoeve. 
 <<Naam>> |  <<Emailadres>>
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp