Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan in uw browser
September 2013
Wat is er al weer veel gebeurd in dit nieuwe seizoen! Eerstejaars zetten zich tijdens hun kennismakingstijd bij de grote studentenverenigingen A.L.S.V. Quintus en L.S.V. Minerva massaal in via Present (zie: eerstejaarsinzet Minerva en Quintus); daarnaast was een grote groep van 60 werknemers van AkzoNobel (zie verderop in deze nieuwsbrief) present; en ook een aantal van onze flexwerkers - vaste vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn - hebben zich ook in de zomer ingezet!
En ook voor de komende tijd zijn er al plannen gesmeed.  Zo zijn we op zoek naar gezinnen die samen present willen zijn in het programma: 'Gezinnen Present!' en hebben naast AkzoNobel ook andere bedrijven zich gemeld om zich in te zetten! De teller staat nu op 90 groepen, het doel is 120 aan het eind van 2013. Doe jij ook (weer) mee?!

AkzoNobel in actie

Op donderdag 5 september hebben 60 medewerkers van AkzoNobel zich ingezet voor hun medemens. De stralende zon hielp erg mee om de dag tot een groot succes te maken. Twee groepen bewoners van zorginstellingen werden blij gemaakt met een boottocht door het prachtige Leiden. Een aantal bewoners van Overrhyn werd meegenomen op een wandeltocht naar De Zijlstroom. Daarnaast zijn er op drie plaatsen praktische klussen uitgevoerd voor gezinnen die dit om diverse redenen zelf niet kunnen. En als 's werelds grootste verfproducent brachten zij alle verfmaterialen zelf mee, wat geweldig was! Bijzonder voor de collega’s om een werkdag zo te besteden. Als reactie gaven zij dat zij het een zinvolle dag vonden met emotionele impact. Winny Gibson van AkzoNobel: “Iedereen was er vol van; leuke verhalen en anekdotes, voldaan en goed gevoel. Tegelijkertijd kwam het ook wel binnen, het heeft echt wel wat gedaan met onze collega’s.” Gaaf, want dit is precies wat Stichting Present beoogt: mensen in beweging brengen om naar elkaar om te zien. Ook voor de hulpontvangers was het een inspannende dag, maar met prachtig resultaat: “Ik ben erg blij, dit had ik zelf nooit voor elkaar gekregen. Dat mensen dit voor mij komen doen. Fantastisch!”.

En de opbrengst is: 250 uur!
 

De Marewijkgemeente heeft een TijdCollecte gehouden voor Present. Met de 250 uren die zijn gecollecteerd voor Present zijn mooie projecten gerealiseerd: behangen, tuinieren, schilderen – de gemeente bleek van alle markten thuis. De gemeente kon zich opgeven voor zes verschillende data waarbij er willekeurige groepen zijn gevormd. Een leuke manier om als gemeente elkaar beter te leren kennen en de ander te helpen.


Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Comité van Aanbeveling Present!
 
Het Comité van Aanbeveling van Stichting Present Leiden beveelt niet alleen op papier de stichting aan, maar stak ook zelf op 12 juli de handen uit de mouwen! Willem te Beest (Vice-voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden), Ben Noorlander (Directeur-bestuurder Ons Doel), Peter Vader (Directeur Algemene Zaken, GGZ Rivierduinen) Arie de Snoo (Predikant Herengrachtkerk) en Jan Groenleer (Predikant Opstandingskerk) allen drukbezette mensen, maakten toch een dag van hun tijd vrij om samen een Presentproject te doen. Het gezin dat ze helpen is helemaal verbluft dat zoveel 'gestudeerde mensen' bij hen komen helpen. Niet alleen met woorden maar ook daadwerkelijke ondersteuning van ons werk door het Comité. Zijn we blij mee!
 
"Het was fijn om samen zo bezig te zijn. De vrolijkheid van deze mensen, terwijl ze het zo slecht hebben, heeft me geraakt. En dat meneer zelf de hele middag heeft meegewerkt!"
- Vrijwilliger na een Presentactie
“Ik ben echt zo dankbaar, er is nu zoveel gebeurd, dat ik ook weer de moed heb om aan de andere kamer te beginnen en andere klussen op te pakken."

- hulpontvanger bij wie de woonkamer en een slaapkamer opgeknapt is door inzet van vrijwilligers
 
 <<Naam>> |  <<Emailadres>>
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp