Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                            Bekijk deze dan in uw browser
Juli 2014
Er ligt een druk halfjaar achter ons en ook het komende halfjaar brengt veel mooie activiteiten en projecten met zich mee. Gaaf hoeveel mensen zich steeds willen inzetten voor een ander en hoe dat aantal maar blijft groeien! 
En inmiddels is de tijd al aangebroken om tijdelijk afscheid te nemen van onze directeur Sietske Steenbergen, die vanaf komende week met zwangerschapsverlof zal gaan. Veel geluk, Sietske met de nieuwe 'kleine' straks en geniet van de tijd met je gezin! Tegelijk verwelkomen we Hester Tjalma, die Sietske gedurende haar verlof zal vervangen! Verderop in de nieuwsbrief stelt zij zich voor.

Daarnaast is er weer een tijdcollecte gehouden, namelijk in de Opstandingskerk waarbij er in plaats van geld, tijd en inzet via stichting Present Leiden is geïnd. Hiermee is maar liefst voor zo'n 160 uren
 aan vrijwilligerswerk opgehaald die in de afgelopen weken projecten hebben gedaan of in de komende tijd nog zullen gaan doen! 

Verder in deze nieuwsbrief: een verslag van de sponsoractie NonStop Present, resultaten van Tijdcollectes in de Opstandingskerk, en weer enkele mooie voorbeelden en reacties naar aanleiding van projecten die er geweest zijn.
Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze 
facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!

 
Doe jij ook (weer) mee met jouw groep en wil jij ook eens een Presentproject beleven? Of wil jij op een andere manier iets doen voor de organisatie van Present, bijvoorbeeld als groepenbegeleider? Meld je aan via de site: www.presentleiden.nl of neem contact op voor informatie. 
"Ze heeft het als zeer positief ervaren. Blij met de opgeknapte woning en hierdoor gemotiveerd om er zelf ook iets van te maken! Ze was zeer geëmotioneerd door de inzet van de groep."

Hulpverlener als reactie op de inzet van een vrijwilligergroep via Present bij haar cliënt
NonStop Present weer succes!

De NonStop was ook dit jaar weer een succes! 24 uur lang zetten 7 vrijwilligers zich in, om iets te doen voor een ander. Zo werden er pannenkoeken gebakken bij verstandelijk beperkte ouderen, dit was echt een feest! De bewoners genoten van het eten én de wandeling die erop volgde. Bij een mevrouw met psychische problematiek hebben de heer en dames de handen uit de mouwen gestoken om de hele kamer te ontdoen van oud behang, een grote klus waarbij veel werk is verzet! In de nacht hebben ze nachtdiensten verrast met een presentje, omdat zij structureel nachtwerk doen. Op de zaterdag is er nog een hele grote tuin vrijgemaakt van onkruid.. Er is veel werk verzet, en daarmee ook nog nog eens â‚¬1640 opgehaald wat bestemd is voor het werk van Stichting Present Leiden! Hartelijk dank aan de Nonstoppers en aan alle sponsoren! 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

Even voorstellen: Hester Tjalma

Mijn naam is Hester Tjalma en het komend half jaar mag ik Sietske vervangen als directeur.  Een mooie klus! Ik woon  in Voorschoten, met man en jongste zoon van 22. Mijn dochter van 23 woont alweer  enige tijd op kamers. Naast het werk voor Present ben ik  directeur  van de CDA-Bestuurdersvereniging, waar ik me in deze tijd uiteraard veel bezighoudt met de decentralisaties van zorgtaken naar de gemeenten.  Zelf ben ik ook raadslid en wethouder geweest in Voorschoten. Ervaring die me nu zeker van pas zal komen in de relatie met de gemeente Leiden en de plek die Present  krijgt als schoolvoorbeeld van de ‘participatiesamenleving’.  Kerkelijk vind ik onderdak in de NGK-Oegstgeest, waar ik momenteel ook voorzitter van de kerkenraad  ben. De eerste kennismaking met het werk van  Present is zeker inspirerend: zoveel mensen die zich zomaar inzetten voor die vaak onzichtbare nood in hun omgeving. Ik hoop van harte dat al die vrijwilligers het “Geef en u zal gegeven worden” mogen ervaren!  
“Het was een erg leuk project. Het enthousiasme van de ouderen heeft me erg geraakt. Wij moesten hen entertainen, maar andersom hebben zij ons ook vermaakt!"

- Een van de vrijwilligers na afloop van een gezellige avond met ouderen van woonzorgcentrum de Robijnhof
Dit gezin met kinderen van verschillende leeftijden heeft de tuin van een licht verstandelijk beperkte vrouw
opgeknapt! Reactie van een van de kinderen: 

"Ik vond het erg gezellig om het te doen als gezin. Hoe blij degene was met wat we gedaan hadden echt gaaf!!"
"Het viel me vooral op met hoe weinig je iemand blij kan maken. Voor mij was het echt een kleine moeite, maar de vrouw was er echt ontzettend blij mee. Ik was er ook van onder de indruk hoeveel ze zelf al had gedaan."

- Vrijwilliger na het doen  van een opruimproject bij een alleenstaande vrouw
jair.anna-marie@hotmail.com
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp