Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?                                           Bekijk deze dan in uw browser
September 2015
Ook zo'n fijne zomer gehad? Hier bij Present was het razend druk! Tijdens hun kennismakingstijd met Leiden en het studentenleven hebben veel aankomende studenten projecten via Present gedaan. Verderop in deze nieuwsbrief meer hierover. Dit waren tevens de laatste projecten die vervanger Mohammed heeft georganiseerd. Doortje is namelijk weer terug van haar verlof! Dank aan Mohammed voor al het werk wat hij enthousiast heeft verzet, en wat fijn dat hij nog betrokken blijft als vrijwilliger!

Verder zijn we in samenwerking met kunstenaars druk met de voorbereidingen voor de lustrumviering, want Present Leiden bestaat 5 jaar! Een tipje van de sluier verderop in deze nieuwsbrief.

Er zijn weer heel wat hulpvragen bij ons gemeld, dus doen jullie ook dit seizoen mee met je groep? Meld je dan aan!


Nieuwsgierig naar alle projecten? Hou onze facebookpagina in de gaten voor alle foto's en verslagen!
Kunst-expositie ter ere van 5 jaar Present Leiden
Present bestaat dit jaar alweer 5 jaar in Leiden en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! 
Houd in elk geval vast donderdag 12 november vrij in de agenda, we zullen dan (eind van middag/begin van de avond) een expositie openen van uitingen van kunstenaars die hebben meegelopen met Presentprojecten het afgelopen jaar. Zij hebben zich. onder de noemer 'Creatief Present' (wat in samenwerking met 'Peen en Ui' is bedacht), ondergedompeld in verscheidene Presentprojecten, zijn in gesprek gegaan met vrijwilligers, hulpontvangers en hulpverleners en zullen ieder in zijn/haar eigen richting hun draai daaraan geven. De bijzondere collectie kunstwerken zal op deze expositie tentoongesteld worden.
Een uitnodiging volgt later, maar nu alvast: save the date!

 
"Het was ontzettend leuk om te doen. De man waar we gingen helpen was zelf die dag jarig en terwijl was doorgegeven dat hij alleen voor drinken zou zorgen werden we overladen met een heerlijke lunch. Hij was erg gastvrij en erg dankbaar voor al het werk wat we verzette, het was een mooi cadeau wat we aan hem konden geven en mocht hij weer hulp nodig hebben dan komen we graag weer bij hem terug."
 
Student vrijwilliger
Samenwerking met De Verhuisfamilie
En voor het eerst werd er deze zomer samengewerkt met De Verhuisfamilie. Het idee: de Verhuisfamilie levert kosteloos een vrachtwagen, een aangesloten verhuisbedrijf meldt zich met 2 verhuizers en Present vult aan met sjouwers. Dit wordt ingezet bij mensen die geen financiële middelen en niet voldoende netwerk hebben om zelf de verhuizing te organiseren. We hopen in de toekomst vaker met hen samen te werken!
Mijn Gezin is Present!

"We hebben gewandeld met een mevrouw uit verpleeghuis en ergens ijs gegeten met ons gezin. We vond het erg gezellig."

Gezin met een peuter en een baby
"Beste groep, mevrouw vertelde dat ze erg emotioneel was door de verhuizing,maar ze wil jullie erg bedanken voor alle hulp. Zonder de groep had ze eventueel in grote problemen kunnen komen. Erg bedankt! Jullie zijn top!" 

Begeleider van mevrouw
Present met jouw groep!
Wil jij je graag inzetten met jouw groep bij mensen in Leiden die dat nodig hebben? Wil je een unieke Present-ervaring meemaken door je handen uit de mouwen te steken samen met je vrienden of collega's en daar tegelijk iemand blij mee maken?
Doe dan (weer) mee met jouw groep en laat het ons weten! Kijk op de 
website voor meer informatie. 
Meld je aan als groep!
Nuldejaars maken kennis met Leiden
In maar liefst 22 Presentprojecten hebben aankomende eerstejaars van Augustinus en Quintus tijdens hun Kennismakingstijd op wel heel bijzondere manier ook kennis gemaakt met een andere kant van Leiden. Bijzonder om te zien dat nu al enkele jaren studentenverenigingen het belangrijk vinden om zich maatschappelijk in te zetten. Er is schoongemaakt, geschilderd, tuinen zijn opgeknapt en er is opgeruimd. Ontzettend veel werk is er verzet in deze zomer!
Hulpverlener? Meld je vraag!
Deze groep eerstejaarsstudenten rust uit in het zonnetje tijdens een opruimproject. Er zijn sinds 1978 alleen nog maar spullen naar binnen gekomen en nu moest het huis helemaal leeg vanwege de verhuizing van de broers die hier woonden. Hard gewerkt met een enorm resultaat!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
 <<Naam>> |  <<Emailadres>>
Ik wil me uitschrijven | Ik wil mijn gegevens veranderen | Deel deze mail met een vriend(in) 

Onze gegevens
Stichting Present Leiden | Oude Rijn 44 b/c | 2312 HG  Leiden,  Nederland

Email Marketing Powered by Mailchimp