Copy

Σήμερα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εγκαινιάζουμε το newsletter μας για το παιδικό βιβλίο. #όπως_βιβλίο

ΠαιδικόNewsletterΑπρίλιος2016

# Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Σήμερα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εγκαινιάζουμε το newsletter μας για το παιδικό βιβλίο. Το παιδικό βιβλίο δεν είναι απλώς αναντικατάστατο μέσο για τη μόρφωση και την αγωγή του παιδιού. Αποτελεί ταυτόχρονα θεμέλιο της κουλτούρας μιας κοινωνίας. Το να μαθαίνεις να διαβάζεις σημαίνει να μαθαίνεις να σκέφτεσαι και να κρίνεις. Πολύ περισσότερο, σημαίνει να διευρύνεις τους ορίζοντες των ονείρων σου.
Στον Κέδρο αγαπάμε το παιδικό βιβλίο. Και το αποδεικνύουμε εδώ και πολλές δεκαετίες…

#1 νέες κυκλοφορίες

Μπαλού Γκαλού Νταλού τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί

Έρη Ρίτσου: Μπαλού Γκαλού Νταλού 
τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί

Τρεις καλοί φίλοι, λίγο τεμπελούληδες, διασκεδάζουν τρώγοντας και χαλαρώνοντας στο νερό. Σιγά σιγά, όμως, αρνούνται να κουνηθούν ακόμα και για να παίξουν, μέχρι που ξεμένουν από φίλους και αυτό δεν τους αρέσει...
Μια κεφάτη ιστορία, αντίδοτο στην καθιστική ζωή και την παχυσαρκία. Από 4 ετών.

Περισσότερα >>

#2 μιλάμε για…

τα μαθηματικά!

Πολλοί μικροί (αλλά και μεγάλοι) πάσχουν από φοβία απέναντι στα μαθηματικά. Κι όμως… Μια όμορφη και διασκεδαστική ιστορία μπορεί να βοηθήσει το παιδί να δει τους αριθμούς με… άλλο μάτι, και να ανακαλύψει τη μαγεία που κρύβεται πίσω από τα σύμβολα και τις πράξεις. Να μερικά βιβλία γι’ αυτό το θέμα…

Ο βασιλιάς των αριθμών

Ο βασιλιάς των αριθμών

Ένα μαθηματικό παραμύθι, εμπνευσμένο από τις γνώσεις και τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών για τους μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αριθμούς. Για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Περισσότερα >>
Εκδρομή με το λεωφορείο

Εκδρομή με το λεωφορείο

Μια αστεία έμμετρη ιστορία, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκηθούν στην αρίθμηση και να κάνουν απλές προσθέσεις και αφαιρέσεις. Από 4 ετών.

Περισσότερα >>
Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό μαθηματικών

Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό μαθηματικών

Ένα βιβλίο που εισάγει με τρόπο υπεύθυνο, εύληπτο και ευχάριστο το μικρό αναγνώστη στις βασικές μαθηματικές έννοιες που θα συναντήσει στα πρώτα χρόνια του σχολείου.

Περισσότερα >>
Η {μία και μοναδική} Μαύρη Θρούμπα

Η {μία και μοναδική} Μαύρη Θρούμπα

Ο μονόφθαλμος μαθηματικός Οκτάβιο Παζλ καλείται να λύσει το γρίφο της εξαφάνισης της μίας και μοναδικής Μαύρης Θρούμπας, με όπλα τη λογική και το μαθηματικό του δαιμόνιο. Από 10 ετών.

Περισσότερα >>
Είμαι και ο πρώτος. Πώς έγινα καλός στα μαθηματικά διασκεδάζοντας

Είμαι και ο πρώτος. Πώς έγινα καλός στα μαθηματικά διασκεδάζοντας!

Η αφήγηση ενός παιδιού που νίκησε το φόβο για τα μαθηματικά διαβάζεται σαν διασκεδαστικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα. Για τις μεγάλες τάξεις του δημοτικού.

Περισσότερα >>
Ιστορίες με 4 πράξεις: Κάνοντας τα προβλήματα μαθηματικών λιγότερο προβληματικά

Ιστορίες με 4 πράξεις: Κάνοντας τα προβλήματα των μαθηματικών λιγότερο προβληματικά   

Οι ήρωες του βιβλίου κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν… προβλήματα. Όμως όλα τα προβλήματα μπορούν να γίνουν λιγότερο… προβληματικά αν τα δούμε απλώς σαν μικρές ιστορίες.  Για τις μεγάλες τάξεις του δημοτικού.

Περισσότερα >>

#3 αγαπημένα παιδικά βιβλία

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Η ιστορία ενός χιονάνθρωπου που ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο επειδή ένα κορίτσι του ζήτησε να μη λιώσει ποτέ. Η πρώτη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά που έγινε βιβλίο, με μαγευτικές εικόνες του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Για παιδιά από 8 ετών και για… ευσυγκίνητους ενήλικες.

Περισσότερα >>

#4 Τζερόνιμο Στίλτον - ο αγαπημένος ήρωας εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο

Τέσσερις ποντικοί στην Άγρια Δύση

Τέσσερις ποντικοί στην Άγρια Δύση

Πώς ήταν η ζωή στο Φαρ Ουέστ, ανάμεσα σε καουμπόηδες και αφηνιασμένους ταύρους; Ταξιδεύοντας στον κόσμο και στο χρόνο με τον Τζερόνιμο Στίλτον, μαθαίνουμε τα πάντα σχετικά με την Άγρια Δύση, τις φυλές των Ινδιάνων, τη φροντίδα των αλόγων, αλλά και πώς να μαγειρέψουμε… φασολάδα με μαυροφάσουλα. Ο αγαπημένος μας ποντικός σε μια νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια. Από 7 ετών.

Περισσότερα >>

#5 νέα/εκδηλώσεις

Διαγωνισμός για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων

Διαγωνισμός για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων

Για 61η χρονιά, η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Στηρίζουμε τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά που αγαπάει το παιδικό βιβλίο κι έχει αναδείξει πλήθος ταλαντούχων συγγραφέων!
Ανάμεσα στα αθλοθετημένα βραβεία, και ένα του Κέδρου. Ποιος θα το κερδίσει;

Περισσότερα >>
Η Λέλα Στρούτση στο Athens Science Festival

Η Λέλα Στρούτση στο Athens Science Festival

Την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 5:00 μ.μ., η Λέλα Στρούτση θα βρεθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Μαζί της ο Θοδωρής Τσεκούρας, καθώς και (εννοείται!) η Μαύρη Θρούμπα και ο Οκτάβιο Παζλ!

Περισσότερα >>
Σεμινάριο για νηπιαγωγούς και δασκάλους της Α΄ και Β΄ δημοτικού

Σεμινάριο για νηπιαγωγούς και δασκάλους 

Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα τη διδακτική αξιοποίηση του μαθηματικού παραμυθιού Ο βασιλιάς των αριθμών με εισηγήτρια την συγγραφέα του βιβλίου, εκπαιδευτικό και υποψήφια Διδάκτορα Π.Τ.Π.Ε., Γεωργία Μουντζούρη. Στο πατάρι του Κέδρου, Γ. Γενναδίου 3.

Περισσότερα >>

#6 βίντεο

Η {μία και μοναδική} Μαύρη Θρούμπα

Τρυπώνουμε στο ατελιέ της Λέλας Στρούτση, και την βρίσκουμε να συζητάει με τον Φαίδωνα Γκρέτσικο για μυστηριώδεις εξαφανίσεις, για την πολύτιμη {μία και μοναδική} Μαύρη Θρούμπα και για τον ήρωα και… συνεργάτη της, δαιμόνιο μαθηματικό, Οκτάβιο Παζλ.

Δείτε το βίντεο >>

Σας άρεσε το newsletter;

Αν δε θέλετε να λαμβάνετε το παιδικό newsletter ή αν επιθυμείτε να μας ενημερώσετε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο,  αλλάξτε τις επιλογές εγγραφής σας.

Θέλω να αλλάξω τις επιλογές εγγραφής μου

Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι:
Εκδόσεις Κέδρος Γ Gennadiou G. 3, Athina Athens, Attica 106 78 Greece

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210.38.09.712-4 & 210.38.02.007

http://www.kedros.gr | newsletter@kedros.gr

Προωθήστε αυτό το μήνυμα

Copyright © 2016 Εκδόσεις Κέδρος, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Newsletter των εκδόσεων Κέδρος.

Προσθέστε μας στην λίστα επαφών σας
Διαγραφείτε από την λίστα | Αλλάξτε τις επιλογές της εγγραφής σας