View this email in your browser
View this email in your browser

Toimistomme muuttaa

Muutamme ma 9.1.2017 alkaen uusiin tiloihin Kallioon, Hakaniemen metroaseman läheisyyteen.

Uusi osoitteemme on:
Toinen linja 17
00530 Helsinki 
 

Vielä loppusyksy aikaa hakea Päätä itse -projektitukea 

Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehtävä Päätä Itse- projektitukea jaetaan vielä tänä syksynä nuorten omille projekteille. Tutustu hakusääntöihin ja hae!

13–24-vuotiaiden nuorten ryhmät voivat hakea projektien toteutukseen Päätä itse! -projektirahaa 100-1000€ per projekti. Yli 400€ projekteissa hakijan taustalla tulisi olla jokin yhdistys. Rahalla voi esimerkiksi tehdä videon, suunnitella uusia heijastinmalleja, järjestää liikenneturvallisuuden teemapäivän tai muuta vastaavaa.

Haemme erityisesti projekteja teemoihin:

  • Älypuhelimen käytön riskit liikenteessä
  • Turvallinen pyöräily ja jalankulku
  • Päihteet ja liikenne


Voit tutustua ja hakea ideoita vanhoista Päätä Itse -projekteista kartalta.
Projektirahaa voi hakea hakulomakkeella. Lisätiedot ja ohjeet nettisivuillamme.

Lisätiedot:
Reija Arnberg
reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi
p. 050 522 2001

Uusi työnohjaajakoulutus    

Hei nuorisoalan ammattilainen, houkuttaako ajatus työnohjaajaksi ryhtymisestä?

Pohditaanko organisaatiossasi, miten ohjausta voisi hyödyntää hyvinvointia tukevan toimintakulttuurin kehittämisessä? 

Olemme luoneet saatavillesi uuden, juuri sinulle sekä muille nuorten parissa työskenteleville tarkoitetun työnohjaajakoulutuksen. Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus liittyä Suomen Työnohjaajat ry:n jäseneksi ja toimia STOryn hyväksymänä työnohjaajana. 

Koulutus koostuu lähijaksoista, etätehtävistä, opiskelijan saamasta ja antamasta työnohjauksesta sekä lopputyöstä. Osallistavassa koulutuksessa hyödynnetään vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia menetelmiä. Yhtenä koulutuksellisena menetelmänä hyödynnetään luovuusvalmennusta.  

Tutustu koulutukseen ja hae mukaan!

Syksyn viimeinen Mahis

Mahis-ohjaaja, nyt on käsillä tämän vuoden viimeinen hetki koota nuorten ryhmä ja tarttua Mahikseen! Marraskuun tuenhaku on parhaillaan käynnissä ja jatkuu ke 30.11. asti.

Kuluvana vuonna Mahis-ryhmät ovat tehneet haastatteludokumentin, kuvanneet lyhytelokuvan, järjestäneet taidetapahtuman, testanneet kotikulmien harrastustarjontaa, opetelleet kokkailemista, retkeilleet luonnossa sekä toteuttaneet monia muita upeita projekteja. Mitä sinun nuoresi mahtaisivatkaan keksiä?

Älä jätä tilaisuutta hyödyntämättä vaan lähtekää nuortesi kanssa yhdessä ideoimaan innostavaa toimintaa ja hakekaa projektillenne Mahis-tukea. Tukipäätökset tehdään jo ennen joulua ja myönnetty tuki on ryhmän käytössä joulukuun lopusta alkaen. Näin saatte ryhmäsi kanssa lentävän lähdön tulevalle vuodelle.

Tuenhaun ohjeet ja hakulomakkeen löydät Mahiksen nettisivuilta.

Ilmari-aktiivit esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkissa
Ilmari-toiminnan aktiivit Pinja Sipari ja Anna-Leena Muotka osallistuivat EU:n Climate Action Fair -tapahtumaan viime viikolla Turkin Ankarassa. He osallistuivat tapahtumassa järjestettyyn paneelikeskusteluun sekä esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkin opetus- ja ympäristöministeriöiden edustajille sekä EU:n lähetystön kehy- ja ilmastovastaaville. Lisäksi he pitivät Ilmari-tunnin Ankaran kansainvälisessä koulussa 80 oppilaalle, jotka edustivat yli 80 kansallisuutta.

”Tapaamamme ihmiset olivat työstämme hyvin vaikuttuneita ja kokivat, että olemme liikenteessä tärkeällä aiheella. Saimme myös huomata, miten erityisessä asemassa kansalaisjärjestöt ovat Suomessa, kun ne toivotetaan kouluihin tervetulleeksi lämpimästi ja avoimin mielin,”kertoo Pinja Sipari.

Ilmari-toiminnan tavoitteena on viritellä tulevina vuosina kiinnostavia kansainvälisiä projekteja, joissa päästäisiin jakamaan meidän hyviä käytänteitä ja hakemaan oppeja ulkomailta. Otathan yhteyttä, jos kansainväliset yhteistyöprojektit kiinnostavat!
 
Lisätietoja:
Maija Vuorjoki
p. 050 4601091
maija.vuorjoki[a]nuortenakatemia.fi
 
#nuoretmukaan -koulutus
Koulutuksesta nuorten kanssa toimivat aikuiset saavat konkreettisia työkaluja osallisuuden vahvistamiseen omassa työssään. #nuoretmukaan -koulutuksen vetää Nuorten Akatemia fasilitaattori.

Koulutus on suunnattu opetushenkilöstölle sekä nuorten kanssa toimiville aikuisille!

Koulutuksen hinta on 250 € ja kouluttajan matkakustannukset.

Tilaa koulutus heti tästä.

Lisätietoja:
Heikki Vuojakoski
Toimitusjohtaja
heikki.vuojakoski[at]nuortenakatemia.fi.
p. 040 0413 833


Nuorten Akatemian kalenteri

MAHIS-tuen hakupäivät

  • 30.11.2016 mennessä


 
Lue lisää>>


 

Haetaan ohjaajia TarkkaFyrkka
-työpajoihin

  • Haku päättyy 15.11.2016

 
Lue lisää>>
Osoitelähde: Nuorten Akatemian asiakasrekisteri

Jos et halua tätä kirjettä jatkossa, klikkaa tästä.


This email was sent to reija.arnberg@nuortenakatemia.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nuorten Akatemia · Toinen linja 17 · Helsinki 00530 · Finland