Copy
#DFPTC2017
View this email in your browser
Persbericht maart 2017

Dutch Fluid Power Transmission Conference

Hydraulische en mechanische aandrijftechniek: een krachtige combinatie
Na afloop van de Dutch Fluid Power Conference in november 2016, zijn FEDA, Platform Tandwielen en de VPH direct aan de slag gegaan met de organisatie van een nieuw evenement dat ook in het teken staat van een nieuw thema. Op 30 november 2017 vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference (#DFPTC) plaats. Deze keer staat het evenement in het teken van grote aandrijfsystemen en dan met name de hydraulisch en mechanisch aangedreven transmissies.

Over het thema: 'GROTE' aandrijvingen

“Hydrauliek is een prachtig medium voor het overbrengen van voornamelijk grote vermogens. Wat is er dan mooier dan deze vorm van aandrijftechniek te combineren met mechanische transmissies. In toenemende mate zien wij dat technologieën elkaar versterken en met name bij deze grote toepassingen is het de combinatie waar de markt om vraagt.  Een steeds groter wordende vraag naar meer dynamiek en precisie, vraagt om andere alternatieve aandrijfoplossingen.
We hebben voor deze conferentie dan ook gekozen voor het thema ‘GROTE aandrijvingen’. Aandrijvingen zoals we deze vinden in offshore toepassingen, kranen en lieren, maar niet te vergeten ook in mobiele en agri-toepassingen. Daarbij gaan we in het lezingenprogramma niet alleen in op de technische aspecten die hier een rol spelen maar ook op thema’s als total cost of ownership, de koppeling naar Industrie 4.0 en natuurlijk het onderwerp veiligheid. Last but nog least speelt besturingstechnologie een steeds prominentere rol en gaat dus zeker niet ontbreken in het programma.” aldus Eddo Cammeraat, bestuurslid FEDA en voorzitter van de organisatie achter #DFPTC.

Over het evenement

Dit jaar wordt het evenement voor de 8e keer op rij georganiseerd. In de basis bestaat de organisatie uit de FEDA en de Vereniging Platform Hydrauliek (VPH). Vanwege het thema ‘grote aandrijvingen’ is in 2017 ook het Platform Tandwielen bij de organisatie betrokken. Het evenement wordt georganiseerd met als doel kennis en relevante ontwikkelingen toegankelijk te maken voor de branche. Daarnaast vindt er, dankzij de sponsoren en table-tops, een informatiemarkt plaats waar het publiek kennis kan maken met de laatste ontwikkelingen en toepassingen.

Het evenement vindt plaats in Ede en inschrijven is al mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.dfptc.nl.

Niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

FEDA Nanda Visser, E nvisser@atriumgroep.nl, M +31 623007599
VPH Jan-Willem van den berg, E j.vandenberg@amca-nl.com, M +31 6 21235133

Over FEDA (www.feda.nl):
De Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) met meer dan 175 leden is de belangrijkste brancheorganisatie op het gebied van aandrijf- en automatiseringstechnologie in Nederland. Het lidmaatschap van de FEDA is open voor alle bedrijven die een relatie hebben met aandrijf- en automatiseringstechnologie en voor organisaties en kennisinstituten die actief zijn in deze sector.

Over VPH (www.platform-hydrauliek.nl):
De Vereniging Platform Hydrauliek is opgericht in 1997. Hiermee werd de basis gelegd voor een platform waarvan iedereen, die geïnteresseerd is in of affiniteit heeft met hydrauliek, lid kan worden. Inmiddels telt het platform meer dan 150 enthousiaste leden die lid zijn op persoonlijke titel. Gezamenlijk streven ze het doel van het platform na: het veilig stellen en doorgeven van kennis van het vakgebied hydrauliek.

Over Platform Tandwielen (www.platformtandwielen.nl):
“Platform tandwielen” hét contactpunt voor tandwielspecialisten. Het platform is opgericht in 2007 en vormt een kennisbron voor ontwerp en productie van tandwielen en tandwielkasten. Wij verzorgen meerdere malen per jaar contact bijeenkomsten. De doelstelling van het platform is het uitwisselen van kennis, waarbij van de deelnemers wordt verwacht niet alleen kennis te nemen maar ook te geven. De stelling is géén geheimzinnigheid en elkaar helpen waar het kan.
Dutch Fluid Power Transmission Conference
Postbus 693
4200 AR GORINCHEM

T +31 (0)183 822 992
E info@feda.nl
I  www.dfptc.nl
unsubscribe from this list 
update your preferences